Ucinky mobilov na organizmus

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
smejo
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Ucinky mobilov na organizmus

Príspevok od používateľa smejo »

minule sme sa tak nejak s kamosmi dostali k tejto teme a dozvedel som sa /teda jeden povedal/, ze mobily (respektive ziarenie z nich) sposobuju aj zuzenie mocovych rur (a dosledkom toho je napr. to, ze ked pridem na toaletu s umyslom vykonania malej potreby, tak to chvilu akoby "nechcelo ist" /sakra, kde som sa to dostal :D ... blbo sa to opisuje slovami/... neviem, ci je to pravda, lebo dovtedy som o nicom takom nepocul, len viem, ze telefony urcite nemaju na organizmus priaznive ucinky :) (najma ak sa nosie vo vreckach na nohaviciach, pripadne vo vrecku na koseli v oblasti srdca a podobne)...

PS: na taku temu si tu nespominam, tak som sa ani nepokusal ju najst, ak tu uz je, tak ajm sorry : )
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

tu je toho dost :)
http://en.wikipedia.org/wiki/Mobile_pho ... and_health
a nespomina sa tam zuzovanie mocovych rur :D
Celkovo sa to da zhrnut tak, ze sa nepreukazalo zvysenie rizika rakoviny po 10tich rokoch pouzivana mobilov, ale nevylucuje sa, ze dlhsie pouzivanie moze toto riziko zvysovat. Tiez je tam spomenute, ze niektori ludia pocitovali pri telefonovani zavraty a dalsie neziaduce ucinky, co WHO ohodnotila ako precitlivelost na EM ziarenie.
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

raz som videl (neznasam ked takto niekto zacina prispevok :D ) ako boli dva fony vedla seba a medzi nimi vajce a prebiehal hovor a potom bolo vajce natvrdo. pochybujem, ze to ma az taky ucinok kedze signal ide cez nejaky bod (vysielac/prijimac) niekde inde ako je mobil, ale verim tomu, ze to dobre nerobi
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

turtlak69 napísal:raz som videl (neznasam ked takto niekto zacina prispevok :D ) ako boli dva fony vedla seba a medzi nimi vajce a prebiehal hovor a potom bolo vajce natvrdo. pochybujem, ze to ma az taky ucinok kedze signal ide cez nejaky bod (vysielac/prijimac) niekde inde ako je mobil, ale verim tomu, ze to dobre nerobi
to skúšali v mythbusters, je to mýtus :)
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Mobil vysiela tzv. elektromagneticky smog. Jeden kamarát sa tomu venuje, je na to hlava, mal taký prístroj, ktorým sa to meralo, spolu sme skúšali mobily. Nokie, SE, siemensy boli v norme, sagemy boli už nad normou. Jednotku, v ktorej sa to meralo si nespomeniem, viem ale, že sa to meralo vzhľadom na meď, pretože tá ten smog dokáže dokonale tieniť.
-V praxi to spôsobuje hrubnutie tkanív v mozgu a ževraj je to pravý pôvodca choroby šialených krav - "špongiovnatenie mozgu". Neviem, či je to pravda, takto mi to hovoril ten chalan, vedci ževraj nevedeli v momente dosť na to, odkiaľ toto ochorenie pochádza, tak ho pripísali mäsokostnej múčke.
-Čo sa týka toho kamaráta, tak je to veľmi vzdelaný človek, robil o tomto aj SOČ a vyhral celoslovenske kolo, takže niečo na tom asi bude :)
-Tento smog vyžarujú hlavne vysielače, radary, antény, mobily su v tomto zanedbatelné až na tie sagemy, tie prevyšovali "bezpečnú" hranicu dosť vysoko. (norma bola 20 jednotiek, sagem mal okolo 60, na jednotku v akej sa to meralo si neviem spomenut).
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

frixo - nebudem nic vyvracat, kedze sa tomu moc nerozumiem, ale potom mi nejde do hlavy preco z tych sialenych krav vypukla az taka epidemia navyse "nakazliva" .. keby sa stalo na jednej farme, nepoviem.. ale v kratkom casovom useku po celej europe .. to mi pripada prinajmensom divne :)

a co sa tyka skodlivosti - myslim ze su aj zavaznejsie skodliviny ktore nas zabijaju, ako mobilne vyzarovanie, navyse vlny su vsade okolo nas a nielen z mobilov...
MurphY
Professional
Professional

Príspevok od používateľa MurphY »

KoCi napísal: a co sa tyka skodlivosti - myslim ze su aj zavaznejsie skodliviny ktore nas zabijaju, ako mobilne vyzarovanie, navyse vlny su vsade okolo nas a nielen z mobilov...
vesmirne-lide...

no mobil je skodlivy jedine vtedy ked ho mate na snurke okolo krku a mate ho pri srdci vtedy moze sposobit aj infarkt alebo neco podobne.. proste tomu sa vyhnut a je to ok..
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

MurphY napísal:vesmirne-lide...
:aasmile29: si to zabil teraz 100 bodov :D
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

A ked ho nosim vo vrecku pri vajciach? radsej by som bral ten infarkt...
Enduro3333
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Enduro3333 »

mi-chau napísal:A ked ho nosim vo vrecku pri vajciach? radsej by som bral ten infarkt...
Mozes si vybrat ... byt neplodny infarkt alebo demenciu(to mozu sposobit aj ine veci nie len mobil)Tak čo to bude ? :lol:
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

MurphY napísal:vesmirne-lide...
Smejes sa, ale je to tak :) Uz len elektricke rozvody v domoch vyzaruju dost "elektrickeho smogu", vsade naokolo su same vlny, nastastie maju neskodne vlnove dlzky, teda az na mikrovlnne ziarenie, ale toho nie je vonku az tak vela.
btw u nas v skole (elektrotechnika) je pri laboratoriach tolko bordelu, ze kamosovi sa tam pravidelne vypina jeho SonyEricsson :)
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

Pochybujem ze mobily nejak ozaruju ci uz hlavu alebo mocove cesty....ziarenie jedneho mobilu je prilis male aby sa nieco vobec mohlo diat...
Petoo
Star
Star

Príspevok od používateľa Petoo »

pani nech vyskumi vravia co chcu, ja si o tom myslism svoje...
ja osobne pocitujem mobili, najma ak dlhsie volam.. nebodaj ked spim a moba mam pri hlave tak to je uplny konec.. ja tomu verim ze to nie je ktovieco, sak uvidime o tridsat rokov ked sa nam zacnu rodit deticky bez ruciciek :evil:
El Bastardo
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa El Bastardo »

nasnurke ne.....ve vackoch ne.....drzat ho v ruke cely den asi tez ne.tak kde mam mat telefon??
turtlak69
Guru
Guru

El Bastardo napísal:nasnurke ne.....ve vackoch ne.....drzat ho v ruke cely den asi tez ne.tak kde mam mat telefon??
v puzdre na opasku pri zadku ;) rakovinu pr*ele snad nemal este nikto
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

turtlak69 napísal:rakovinu pr*ele snad nemal este nikto
ale hrubeho creva ano
turtlak69
Guru
Guru

sundevil napísal:ale hrubeho creva ano
no to ano, ale tukova vrstva na zadku snad posluzi aspon trosku ako tienenie :) a pokial viem, tak problemy s hrubym crevom sa ziskavaju hlavne zlym stravovanim. ale nevylucujem aj takuto moznost
i-Cube
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa i-Cube »

El Bastardo napísal:nasnurke ne.....ve vackoch ne.....drzat ho v ruke cely den asi tez ne.tak kde mam mat telefon??
tahaj ho za sebou na snurke ako kacicku ked si bol maly :) k teme: co ja viem...uz 7 rokov pouzivam phone a zatial nemam pocit, ze by to malo nejaky vplyv na moje zdravie
El Bastardo
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa El Bastardo »

turtlak69 napísal:no to ano, ale tukova vrstva na zadku snad posluzi aspon trosku ako tienenie :)
zabalime si rite do alobalu......alebo sa budu predavat hlinikove kryty na zadnice........budu v roznych velkostiach a farbach, z logom,....:D :D
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

Petoo napísal:pani nech vyskumi vravia co chcu, ja si o tom myslism svoje...
ja osobne pocitujem mobili, najma ak dlhsie volam.. nebodaj ked spim a moba mam pri hlave tak to je uplny konec.. ja tomu verim ze to nie je ktovieco, sak uvidime o tridsat rokov ked sa nam zacnu rodit deticky bez ruciciek :evil:
Mi nehovor ze ked mas mobil pod hlavou tak ze sa ti daco stane to je blbost.

Mobil je pasivny radio prijimac, ktory sa raz za hodinu ozve do siete a hotovo. A takmer na celom slovensku je plne pokrytie cize mobil pracuje s minimalnym vykonom co je mozno 0.3-0.4 W a v tom pripade je elektromagneticke pole tak male ze nehrozi akekolvek zohrievanie hlavy alebo ruky alebo ine poskodenie... Taktiez mobilne telefony nesposobuju ziadne nadory, rakovinu ani neviem co za vyplody miestnych expertov...
Napísať odpoveď