Písmo v Adobe Photoshop 9.0 CS2
-
GIGABYTE
King
- Kontaktovať používateľa:
Písmo v Adobe Photoshop 9.0 CS2
Zdar mal by som otazku ako sa da v adobe photoshop 9.0 cs2 spravit písmo aby na poli bolo modre a na poli cervene ? 
-
GIGABYTE
King
Trocha podrobnejsie by sa to nedalo? Moc tomu nechapemKoCi napísal:ja s photoshopom na pole nechodim takze neviem ako sa tam farbi
.. ale inac doma to mozes vyriesit asi tak, ze si text rasterizujes, oznacis si polovicu textu a tomu upravis farbu.. ma to ale svoju nevyhodu - nemozes dalej text editovat.
uved ktoremu z tohto postupu nerozumies:
-rasterizovat text
-oznacit polku textu
-upravit farbu
naozaj neviem odhadnut tvoju znalost photoshopu, ci je potrebne uplne dopodrobna treba vysvetlit aj kde kam kliknut, alebo staci len polopate
a este otazka.. myslis polku textu - ako vodorovne predeleny text, alebo polka vety bude takou a druha polovica inou farbou
.. lebo to co ti pisem je pre vodorovne predeleny text...
-rasterizovat text
-oznacit polku textu
-upravit farbu
naozaj neviem odhadnut tvoju znalost photoshopu, ci je potrebne uplne dopodrobna treba vysvetlit aj kde kam kliknut, alebo staci len polopate
a este otazka.. myslis polku textu - ako vodorovne predeleny text, alebo polka vety bude takou a druha polovica inou farbou
-
GIGABYTE
King
No ak ma pravdu povedat hodelo by sa to klikanie.KoCi napísal:uved ktoremu z tohto postupu nerozumies:
-rasterizovat text
-oznacit polku textu
-upravit farbu
a este otazka.. myslis polku textu - ako vodorovne predeleny text, alebo polka vety bude takou a druha polovica inou farbou.. lebo to co ti pisem je pre vodorovne predeleny text...
a tuto davidman mi vnukol este jeden napad 
takze click by click..
-sprav si novu vrstvu, kde si pripravis dostatocne velku plochu s dvojfarebnym prechodom. Dva obdlzniky, pricom vrchny bude napriklad farby cervenej, a spodny bude farby modrej. Obdlzniky budu tesne na sebe.
-napis pozadovany text a umiestni ho nad tieto obdlzniky tak, aby prienik farieb prechadzal napriklad stredom textu (ked to chces presne na polovice)
-v plavajucom paneli s vrstvami, uchop vrstvu s textom a umiestni ju hned pod vrstvu s nakreslenymi obdlznikmi
-vyber si vrstvu s obdlznikmi tak, aby bola aktivna, a v menu vyber Layer->Create Clipping Mask (Alt+Ctrl+G)
-ak este chces pohnut farebnym prechodom, mozes tak ucinit teraz, a jemne si to dosteluj.
-v poslednom kroku - v plavajucom paneli s vrstvami, si oznac vrstvu s textom, a s pridrzanim CTRL aj vrstvu s obdlznikmi, a vlavo dole mas taku malu ikonku akokeby retaze - klik a je to.. pripadne ak mas problemy s horsou viditelnostou, tak si na tie dve oznacene vrstvy klikni pravou myskou a zvol Link Layers.
-poslednym krokom si zaistil to, ze nech budes text presuvat akokolvek, spolu s nim sa bude premiestnovat aj jeho farebny prechod. Vyhoda tohto riesenia spociva v tom, ze mozes s textom dalej pracovat.
takze click by click..
-sprav si novu vrstvu, kde si pripravis dostatocne velku plochu s dvojfarebnym prechodom. Dva obdlzniky, pricom vrchny bude napriklad farby cervenej, a spodny bude farby modrej. Obdlzniky budu tesne na sebe.
-napis pozadovany text a umiestni ho nad tieto obdlzniky tak, aby prienik farieb prechadzal napriklad stredom textu (ked to chces presne na polovice)
-v plavajucom paneli s vrstvami, uchop vrstvu s textom a umiestni ju hned pod vrstvu s nakreslenymi obdlznikmi
-vyber si vrstvu s obdlznikmi tak, aby bola aktivna, a v menu vyber Layer->Create Clipping Mask (Alt+Ctrl+G)
-ak este chces pohnut farebnym prechodom, mozes tak ucinit teraz, a jemne si to dosteluj.
-v poslednom kroku - v plavajucom paneli s vrstvami, si oznac vrstvu s textom, a s pridrzanim CTRL aj vrstvu s obdlznikmi, a vlavo dole mas taku malu ikonku akokeby retaze - klik a je to.. pripadne ak mas problemy s horsou viditelnostou, tak si na tie dve oznacene vrstvy klikni pravou myskou a zvol Link Layers.
-poslednym krokom si zaistil to, ze nech budes text presuvat akokolvek, spolu s nim sa bude premiestnovat aj jeho farebny prechod. Vyhoda tohto riesenia spociva v tom, ze mozes s textom dalej pracovat.
-
GIGABYTE
King
No neviem chalani neak my to nejde poprosil by som vas aby ste my do tochto obrazku vlozili text "rc-modely.phorum.cz" nechal som to v psd nech sa stym lahsie pracuje. ten text moze byt farby aky vy chcete, mozete ho umiestnit kde chcete, a mozete pouzit font aky uznate za vhodny. Prosim urobte toho viac aby bolo z coho vyberat a nesmejte sa prosim tomu logu je to moja prva praca 
-
uplink
VIP
ok. pozriem na to.Sk1llord napísal:No jo tak nič už si dostal asi veľa ponúk, ešte by som ťa chcel poprosiť
či by si nebol ochotný vyrobiť banner 88x30 pretože sa my tvoja práca veľmi páči ak hej tak ten banner by mohol byť pohyblivý Moc dík ešte raz.

- Prílohy
-
- banner_rc.gif
- (21.49 KiB) 161 stiahnutí