Vyzna sa niekto do gitár?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
BlaDey
Spammer
Spammer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Vyzna sa niekto do gitár?

Príspevok od používateľa BlaDey »

potrebujem poradit aka znacka elek.gitary je solídna...mienim investovat do 9k :!: :!: :!: :!: :!:
Fall
Medium Star
Medium Star

Re: vyzna sa niekto do gitár??

Príspevok od používateľa Fall »

BlaDey napísal:potrebujem poradit aka znacka elek.gitary je solídna...mienim investovat do 9k :!: :!: :!: :!: :!:
aky styl hudby? hras sam, s kapelou? mas za sebou aj nejaku kvalitnu aparaturu?
BlaDey
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Fall napísal:aky styl hudby? hras sam, s kapelou? mas za sebou aj nejaku kvalitnu aparaturu?
mam kapelu ...kukny-ostatne-kapelaNippers(hod kritiku ak chces)....hrame tak nieco desmod gladiator...mam bicie 1elektriku ,basu,a ja este idem kupit nieco ...akustiku abo elektriku ...ale aku neviem.. :!:
BlaDey
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

aparaturu...2 komba...vykon teraz neviem povedat...ale dost velky urcite
Fall
Medium Star
Medium Star

BlaDey napísal:mam kapelu ...kukny-ostatne-kapelaNippers(hod kritiku ak chces)....hrame tak nieco desmod gladiator...mam bicie 1elektriku ,basu,a ja este idem kupit nieco ...akustiku abo elektriku ...ale aku neviem.. :!:
tak a este jedna podstatna otazka, nova alebo s bazaru?
BlaDey
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

porad co je vyhodnejsie... :!: :!:
Fall
Medium Star
Medium Star

BlaDey napísal:porad co je vyhodnejsie... :!: :!:
tak ked kupis v bazare(resp na inzerat), mozes dostat omnoho lepsiu gitaru, ale takysto sa mozes popalit, keby si mal niekoho kto sa vtm vyzna kto by to bol s tebou kupit, preskusat a pokontrolovat ci je vsetko ok, alebo neviem na kolko sa vtom vyznas ty, tak by si mohol byt aj spokojny, no v obchode mas nato zaruku, cize je tam istota ze ked nebude v poriadku nemas problem a takysto, nie je ohrana, nebol nikto kto by ju nejak poskodil...cize treba si to zvazit
BlaDey
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

jj treba....tak dajme tomu NOVAA....kolko -7k?poznas znacky po mene?
nevyznam sa az tak do toho...a chcem aj nazor inych ne len mojej skupiny :) :!: :!: :!:
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa triple »

napíš na pokeci SH-8 on sa vyzná
Fall
Medium Star
Medium Star

BlaDey napísal:jj treba....tak dajme tomu NOVAA....kolko -7k?poznas znacky po mene?
nevyznam sa az tak do toho...a chcem aj nazor inych ne len mojej skupiny :) :!: :!: :!:
velku chvalu som pocul na gitary znacky vintage, ze vraj za tuc enu velmi dobre kusky, ale sam som na nich nehral, v tejto cene su vraj dobre aj gitary znacky yamaha a potom este vraj jeden konkretny model ibanez, ale neviem ktory, najlepsie je zobrat si jeden den a pobehat vsetky hudobniny co mas v meste a skusat VSETKO nebat sa opytat, ale daj hlavne na seba, predavaca pocuvaj len okrajovo, to co ti sadne do ruky a bude ti to prijemne a pojde stoho zvuk aky chces, ale azsa necakaj zazraky, tych 9k je na poriadnu gitaru dost malo, davaj si pozor hlavne anto aby gitara ladila(kludne si vypytaj ladicku a prejdi si ju po cleom hmatniku), nedrali ta prazce, nebolohnuty krk, nedrncali struny o prazce...je toho strasne vela
nebel
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nebel »

WWW.MUZIKER.SK OBROVSKY VYBER SUPER CENY ODVOZ ZADARA do 9k si vyberies bombovu gitarku
BC rich je v poho len trosku divoke tvary ja by som odpoucil ESP...
BlaDey
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

nebel napísal:WWW.MUZIKER.SK OBROVSKY VYBER SUPER CENY ODVOZ ZADARA do 9k si vyberies bombovu gitarku
jou ..dik dik
Matej18
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Matej18 »

tam je síce dobrý výber ale najlepšia gitara je custom robená priamo pre svoje vlasntné potreby. Osobne mám napodobeniu leposl gibson a kombo fender ale tá gitara má na tom kombe perfektný zvuk nemá chyby. Vezmi si takého satrianiho ten hrá iba na gitarach ibanez sú to super značky dobra je aj destroyer ale to je na metal fenderácke sú naj na jazz a blues čo je dobrá aj tá gibsonka. takže je si čo vyberať najlepšia je taká čo si vybereš všetko do toho sám vieš o všetkom čo je tam a aký to bude mať zvuk. po druhé nekupoval by som takú čo má vstavaný nejaký efekt. Efekty- šlapka je dobrá od firmy zoom neviem aké sú tie druhé ja hrám na toto a je to super proste vystačí všade. neviem aký štýl hrávaš. tak aj podla toho vyberaj a lepšie si je kúpiť kvalitné struny a tie snímače potom to bude mať super zvuk. A osoben by som nekupoval cez net :-) ja by som napr. v nejakých hudobninách kde to môžem testovať vezmi si napr vo ZV majú super hudobniny možeš si gitaru skúsiť na akomkoľvek kombe. a tam zistíš či je dobrá a či má kvalitný zvuk :-)
BlaDey
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

som pocul o Cort-ke (ze pomer kvalita/cena..fajn gitara),dalej o tej ibanez-ke(sa pohybuje od tych 10k+)FenderSquier, Stagg a LAG) čo sú za tú cenu ale zvukovo sa na tie CORTy nechytajú(zevraj)a tie tri su aj tak na tvrde stily ..no nic ..nieco uz vyberiem :)
RomanB
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RomanB »

Hmm povedal by som za 9 k nic prevratne nebude ,ale ako howoris na zaciatok skusk taketo nieco s tejto SG serie co su napodobeniny
gibsona http://www.muziker.sk/Default.aspx?Epip ... 1&action=s
Myslim ze na tu muziku co hces hrat sa to hodi nema to ziadne tremolo lahke ladenie nemusis sa babarat so zamkami a podobne

potom dalsie su od ESP na tomto som nehral , ale zevraj maju dobry zvuk prijatelny k cene
http://www.muziker.sk/default.aspx?ESP% ... _id;107364
tam popozeraj aj nizsie rady
Okrem toho ak sa nebudes vediet rozhodnut tak zbehni na forum na muzikery a tam ti isto poradia ;)
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

nebel napísal:WWW.MUZIKER.SK OBROVSKY VYBER SUPER CENY ODVOZ ZADARA do 9k si vyberies bombovu gitarku
Hehe, maník s BC Richom v rockevej skupine :twisted: :lol: .

Cortky nie sú zlé, no ja by som ich radil na tvrdšie veci, napr. Hardrock a k tvrdšiemu. Rovanko tak aj LTD spod krídiel ESP.

Ja by som prednostne doporučoval Ephipohne, nejakého Les Paula, niečo takéto.

Prípadne nejaká od Fokusu by nemusela byť zlá voľba - samozrejme odskúšať. Ja by som bral niečo na tento štýl.

Niečo od značky Vintage by som tiež rozhodne vyskúšal - keby som zazrel nejakú vyvolenú 8) .

Rovnako Yamaha sú dosť podarené kúsky. Stojí za preskúšanie.

Gitary od Squier by mali byť zárukou určitej kvality, no aj tu sa môže vyskytnúť nejaká výnimka.

Rozhodne by som sa vyhol gitarám SX - netvrdím, že nemôžu hrať dobre, ale ...

Samozrejme doporučujem osobne odskúšať s nejakým pokročilejším gitaristom, aby ju odskúšal, či ladí a pod. (on bude vedieť, čo všetko musí na gitare správne fungovať).

Samozrejme a najpodstatejšie je, ako Tebe daná kejtra sadne do ruky; ono sa dá prípadne na to aj zvyknúť; (keďže už máš jednu elektrickú, tak asi budeš vedieť, keď chopíš sa nejakej, ako sa s ňou cítiš :) ).

Nože sa pochváľ, akú Ti doporučujú (akú by radi mali :D ) kamaráti z kapely! :wink:
Fall
Medium Star
Medium Star

Matej18 napísal:tam je síce dobrý výber ale najlepšia gitara je custom robená priamo pre svoje vlasntné potreby. Osobne mám napodobeniu leposl gibson a kombo fender ale tá gitara má na tom kombe perfektný zvuk nemá chyby. Vezmi si takého satrianiho ten hrá iba na gitarach ibanez sú to super značky dobra je aj destroyer ale to je na metal fenderácke sú naj na jazz a blues čo je dobrá aj tá gibsonka. takže je si čo vyberať najlepšia je taká čo si vybereš všetko do toho sám vieš o všetkom čo je tam a aký to bude mať zvuk. po druhé nekupoval by som takú čo má vstavaný nejaký efekt. Efekty- šlapka je dobrá od firmy zoom neviem aké sú tie druhé ja hrám na toto a je to super proste vystačí všade. neviem aký štýl hrávaš. tak aj podla toho vyberaj a lepšie si je kúpiť kvalitné struny a tie snímače potom to bude mať super zvuk. A osoben by som nekupoval cez net :-) ja by som napr. v nejakých hudobninách kde to môžem testovať vezmi si napr vo ZV majú super hudobniny možeš si gitaru skúsiť na akomkoľvek kombe. a tam zistíš či je dobrá a či má kvalitný zvuk :-)
gitara so vstavanym efektom??? :shock: to si kde videl prosimta(ak nepocitam najnovsie future serie od gibsonu a fendru, ale tie sa pohibuju v astronomickych cenach)? custom na mieru za 9k? sak za to by nezaplatil ani material na krk a hmatnik, struny su viac menej vo vplive na vysledny zvuk to najmenej, a akoze si ma kupit na gitaru nove snimace, dobre som pochopil? no ved to by mu akurat tych 9k stacilo na sadu dvoch profesionalnych snimacov, ale akosi by mu ktomu chybala gitara. Co sa tyka toho aka gitara sa na co hodi, je to diskutabilne, ide o to co je za nou, aka aparatura, ide hlavne o to ake su na nej snimace(zakladne rozdelenie single a humbucker). Vyskusanie nastroja na kvalitnej aparature by malo byt samozrejmostou v kazdom obchode, pertoze na nastroj sa ma hrat a nie sa na neho pozerat, takze ho treba vyskusat. A co sa tyka efektov, zoom je dobry pre zacinajucich hracov, ma relativne dobre multiefekty, ale o single efektoch som od nich este nepocul...
edit:
fikus: viac menej suhlasim az nato, ze lacne epiphone maju casto problem s piskajucimi snimacmy, ktore potom treba zalievat do vosku, alebo vymenit a to je dalsia zbitocna investicia, skor by som sa priklanal k yamaham, vintage a squierom, ale ak najde kvalitnu epiphone kludne, oni nie su zle, ale tieto lacne padaju na snimacoch
nebel
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nebel »

Matej18 napísal:tam je síce dobrý výber ale najlepšia gitara je custom robená priamo p...
ved muziker ma kamenny shop v blave v auparku!
Fall
Medium Star
Medium Star

nebel napísal:ved muziker ma kamenny shop v blave v auparku!
ano, ale nerobia tam gitary na mieru :wink: na mieru sa mysli, ze ides za gitararom, úpovies mu presne co chces, ake drevo, na aky styl, ake snimace, menzura az po ladiace mechaniky a povrchovu upravu a on ti to spravi
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

ebe ti BC rich?? nikdy.za 9 k sice kupis ale hraje to za hovno.hral som na nich.
fungl novy vintage stratocaster nadherny do 9 tisic alebo nejaky epiphone sg alebo lepaul.potom su dobre focus gitary http://www.fokuskytary.cz/ ,slusny vyber,super ceny a co som pisal s ludmi tak su velmi spokojny a za 9tisic si odtial kupi suz riadny kusok.takze tak.ja by som ti poradil asi najskor vintage alebo focus,ale ked si vyberies epiphone tak tiez neobanujes (POZOR ! kupuj lepene krky) a tiez slusne ibanezky mozes dostat za taku cenu.bazar,nuz bazare su fajn ale musis sa poradit s niekym kto sa vyzna a nekupuj stare modely a tak (pokial sa nejedna o fendre :oops: ).a musis si gitaru dobre prezriet.za kazdu malickost stahuj z ceny a tak.sak uz budes vediet

nj a nastrojari ti mozu spravit celkom fajne kusky a to zase su uz ine ceny,ale myslim ze jeden to robi ako hoby za sympaticke prachy.vola sa keller.daj si to do guglu a daco urcite najdes
Napísať odpoveď