vyber plastov na bike

O športe...
smejo
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

vyber plastov na bike

Príspevok od používateľa smejo »

zdravicko, takze onedlho dojde aj na kupu plastov, a tak by som si aj nechal poradit... jazdim aj po ceste, niekedy aj len-tak po sidlisku, ale aj po lese (bud nieco na styl v okoli KE -> jahodna lajoska (t.j. hore kopec a hned za nim dole kopec :D ), ale aj take sviznejsie (trosku adrenalinovejsie) jazdy po uzsich cestickach... skoky nad cca 1.2 m nemam vo zvyku...
plaste nechcem ani siroke, ale ani uzke, taky zlaty stred
a ohladom toho, ci kevlar, alebo drot, tak mi je to v podstate jedno (no potesila by cena do 500 sk / ks) - nie som ziaden gramohonic, ale zasa vsetko s mierou :)

dnes som mal moznost vidiet na biku plaste Maxxis Larsen TT 2.0 (na biku LF Leader) a zapacili sa mi (teda sirku by som chcel takuto /je mi jedno, ci bude mat oznacenie 1.95 alebo 2.35, ale fyzicky nech to je takto... doma mam dvoje 1.95ky a jedna vyzera ako taka sirsia galuska, druha (pre mna) normalne/ a ohladom dezenu, tak ten ma ani neuchvatil, ani nejako neodstrasil, suma sumarum aj by mohol byt)

dalej som teraz pozeral na nete a nasiel som cosi taketo:
http://shop.toly.sk/oscommerce/product_ ... cts_id=257
http://shop.toly.sk/oscommerce/product_ ... cts_id=267
http://www.bike-eshop.cz/maxxis/plast-h ... dy-no-mite

inym znackam sa nebranim, zatial som pozeral len po maxxisoch (ide mi hlavne o tu sirku a v neposlednom rade aj cenu a zivotnost
8)

verim, ze sa najde niekto, kto bude vediet poradit :) ... zatial som najviac nakloneny na stranu tych Larsen TT
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

myslím že na tvoj štýl jazdenia by to chcelo užšie, tak 1.95 by bolo ideálne, a čo sa týka životnosti myslím že to pri takej cene nebudú veľké rozdiely
smejo
Addict
Addict

myslim, ze tie larsen TT 2.0 maju akuratnu sirku, sirsie od toho nechcem a uzke taktiez nie... len este mi vrta hlavou, po akej zmesi sa obzerat :D (asi radsej nieco tvrdsie)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Heh.. no som zvedavý, čo Ti poradia.. ;) Potrebujem aj ja pre osqa kúpiť plášte na bike, ktorý zdedil po mne.. ;)

Požadované parametre sú veľmi podobné.. aj štýl jazdy má podobný s Tebou.. po ceste a hore kopec / dole kopec po lese.. adrenalínové skoky som ho ešte nevidel robiť, ale snáď na výber plášťa to nebude mať vplyv.. :D

Ja som mu vyhliadol Maxxiss Ranchero 2.0.. teraz ich mám na svojom biku v 2.2 prevedení. Po lese pohoda, len na cestu sú kúšťiq široké. No keď sa nafúkajú fest natvrdo, tak by sa aj dali:
http://shop.toly.sk/oscommerce/product_ ... cts_id=263

No ešte stále váham...... radšej by som niečo menšie ako 2..
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

myslím že jedniné na čom by mohlo záležať je šírka a ešte snáď dezén inak podľa mňa rozdiel moc poznať nebude (jedine žeby ste jazdili maratóny alebo 5000km ročne :) ) a 2 je ešte v pohode, na cestu použiteľné... poznám človeka čo si pochvaľuje 2.5 na ceste, že je to lepšie ako jeho staré 2.0 :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Najlepsie by si mal poradit sa v specializovanom obchode, tam ti skor poradia. Mas plaste, ktore maju svoju sirku, vysku, makkost. Niektore zmesy sa pouzivaju na blato, ine na suchy teren, niektore zosuchas za dva mesiace, ine ti vydrzia celu sezonu. Ja by som siel radsej do obchodu a spytal sa predavaca, ten mi skor povie z jeho skusenosti a skusenosti zakaznikov, ci si tie plaste pochvalovali alebo nie. Na bike mam uz rok a pol Maxxis, sirka 2.40, jazdim den co den, niekedy si dam aj turu 30km, niekedy si to odnesie les, kamene... a nie je problem. Do jesene este v pohode vydrzia s dobrym dezenom. Teraz mam od kamarata (dovolenkuje) pozicany cestny bicykel Cannondale, neda sa to porovnat s mojou karou co sa tyka slapania. Pokial vsak ide o sirku 2.10 a napriklad 2.0, ci 1.95, tak tam az tak velky rozdiel nebude. Je na tebe, co sa ti bude viacej pozdavat.
yoplin
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa yoplin »

ked pozeras pa maxxis-och, tak na tvoje jazdenie, co je vlastne z kazdeho povrchu trochu by bol dobry nejaky univerzal.
larsen je skorej na strk a taku sutrovinu, neviem kolko by vydrzal. mozes pozerat po ranchero, ktory ma v strede behun, co je dobre na cestu a drapak po boku do terenu. podobny je aj tomahawk. ten jazdim uz druhy krat a som max spokojny. ignitor a dynomite je v podstate to iste, len ignitor je predny a dynomite zadny. moja skusenost s nimi... dost rychlo sa zoderu. zadny mi vydrzal asi tri mesiace a to vobec nesmykujem. mal som este miselinku, ale to bolo nieco strasne. moj tip je tomahawk.
puls
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa puls »

ja mam maxxis Ranchero 2,20 a su v pohode plaste ale keby som teraz kupoval tak iba jeden rozdiel ze by som si kupil niake stredne tvrdu zmes ale to podla toho kde chces jazdit na akom povrchu
smejo
Addict
Addict

jazdu si nevyberam podla povrchu :D ... jazdim po kadejakych povrchoch - chodniky, cesty, polne cesty, lesne cesty (hladke/kameniste) a obcas aj blato, ked ma niekde stihne dazdik :D , cize da sa povedat, ze jazdim po vsetkom... zatial sa mi pozdava ten larsen TT (2.0), ale este potrebujem vyriesit "problem" ohladom zmesi a dezenu... co ten dezen na larsenoch + nejaky maksi (troska blata, etc.) ? a ta zmes + nejaka mokra cesta?

ohladom tej sirky, tak ako som uz spominal, mam doma dve 1.95ky a vyzeraju asi tak, ze jeden ako 1.95 a druhy ako 2.2

ale tak ci tak to budem kupovat az na vyplatu v auguste a ani srnka netusi, co sa dovtedy zomelie v mojej makovici :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Mozno trochu mimo temy, ale dnes som siel na cestaku Cannondale mensiu tranu a po ceste spat nas chytil dazd. Cesta spat bola o nieco rychla, pretoze sa trochu ochladilo a nikomu sa nechce moknut, tak sme do toho slapali, rychlost bola slusna a bolo to trosicku dolu kopcom, takze tachometer ukazoval nieco malo cez 40 km/h. V tom sme sa rozhodli odbocit, zacal som spomalovat a zatocil som, no vzalo mi zadne koleso na dazdi do smyku a uz som sa videl gulat sa po betone, nohu som mal pritom v kosikoch na pedaloch, takze dat nohy pri pade by som asi nevsimol, ale podarilo sa mi vsetko ustat.
peace
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa peace »

Dobré skúsenosti mám s plášťami Continental Explorer vpredu a Continental Escape vzadu. Neradím ti kupovať Ignitory od Maxxisu, kamarát ich zodral asi za 2mesiace a mal na nich 2mm praskliny.
yoplin
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:...nohu som mal pritom v kosikoch na pedaloch...
hojko, ty jazdis kosiky?
smejo
Addict
Addict

yoplin napísal:hojko, ty jazdis kosiky?
a k tomu na cannondale :)
...nie kazdemu vyhovuju SPDcka (ani mne, preto som na buduci bike kupoval platformy)
k tym plastom-na mojej staruckej deme (model 01) som este ani raz nemenil plaste (okrem driftovania zazili vsetko), takze pre mna je to absolutne nepochopitelne, ako sa daju tak rychlo zodrat plaste :) (teda ak neberiem do uvahy profesionalnych jazdcov)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

yoplin: Keby si si to precital este aspon 3x, mozno 4x, tak pochopis, ze ten bicykel nie je moj a jazdim na nom len kym je kamarat na dovolenke.
brm
Darca
Darca

Inak k zodraniu plášťov.. na tie Ranchera som počul aj názor, že je ich problém zodrať. :) Pár týpkov chcelo niečo lepšie, ale chceli najskôr zodrať toto, tak jazdili, jazdili, jazdili, jazdili a plášť sa nechcel zodrať. :) Skús pokukať bikové fóra.. ;)
smejo
Addict
Addict

ja mam tiez problem zodrat plaste :) /respektive nemam problem s rychlym zodieranim plastov :) /
2 brm - na hojkovi sa debata o plastoch rozprudila viac ako na mtbikeri :D ... cakal som sice opak, ale to nie je podstatne :)

myslite, ze tie larseny budu dobrou volbou? pripadne continental gravity/vertical ?

//edit-nemam rad tie argumenty, ze takycho tem je uz vela, pretoze nie vsetci maju rovnake poziadavky, kazda tema je niecim specificka... ale na druhej strane verim tym ludom, ktori chcu poradit, ze ich to uz nebavi tolko o "tom istom" (teraz sa da pouzit ta formulka "take iste, len ine" :D )
brm
Darca
Darca

smejo.. bo tam je každá piata téma o plášťoch.. tam už je o tom dosť rozpísané, asi si treba naštudovať staré témy. ;) Inak doporučujem aj bike-forum.cz (nie je to phpBB, ale dá sa).. :)
yoplin
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

hojko:mozno keby si si to precital 1x poriadne zistis, ze som sa pytal ci jazdis kosiky a nie koho to je bicykel.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Yoplin: Ono treba poriadne citat a zistis suvislosti, ktore ti evidentne utekaju: http://www.hojko.com/post650777.html#650777
yoplin
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

hojko:takze este raz. viem ze mas pozicany kamaratov bicykel, viem ze ty mas treky a nie cannona, jedine co som chcel vediet je ci TY jazdis kosiky (alebo ten tvoj kamarat) to je vsetko co som chcel vediet. :roll:
Napísať odpoveď