To je uroven

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
axxis
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

To je uroven

Príspevok od používateľa axxis »

No nechcem velmi nadavat, ale zase som sa raz presvedcil, ze na Slovensku sa viac ako na moderne vybavenie zamestnavatelia spoliehaju na iniciativnych pracovnikov. Brigadujem v jednej stavebnej firme a dostali sme za ulohu zburat budovu. A viete co nam dali? Jedno kladivo zo zlomenou ruckou a dve pacidla... :D

Krov nastastie potrhal zeriav a mali sme to len pozhadzovat, lenze obvod onoho krovu zostal neporuseny a viete cim sme ho zhodili? (pacidla boli kratke) jednou ocelovou tyckou, ktoru sme tam nasli, polmetrovou doskou a ako bonus stary hajzel :salala:
(boli sme styria)

Takze odteraz ma mozete volat Ten, co zbural krov a obvodove mury tycou, polmetrovou doskou a hajzlom.
(I ked by som uprednostil bager)
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Tak máš aspoň zážitok. Aj tak si myslím, že nechceli riskovať bager brigádikovi. Vieš ho vobec ovládať? :)
-Mňa osobne bavia búračky, je to také odreágovanie. Niečo roztrieskať a nedoplácať potom.
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Sak ja som nenapisal, ze ten bager mam ovladat nutne ja...
a sranda teda bola, ked kamos zhodil asi 15 metrovu cast tou doskou a potom ju vitazoslavne zdvihol nad hlavu akoby to bol opasok majstra sveta v tazkej vahe skoro som sa zadusil.
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

Buranie je dost otrava. Mal som raz taku jednorazovu brigadu mali sme s kamosom zburat jednu ubohu tehlovu stenu a dali nam na zbijacku a pucku. Najprv sa nam to zdalo ako super sranda ale po 15 min uz to bolo silne nezazivne a tu stenu sme burali skoro cely den a ked sme skoncili tak sme mali prach este asi aj za vieckami a boli sme unaveni ako kone :)
jaqlac
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

...

Príspevok od používateľa jaqlac »

no je to tak na jednej strane odreagovanie no na druhej bordel prach a spina !!!
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Frikso napísal:Tak máš aspoň zážitok. Aj tak si myslím, že nechceli riskovať bager brigádikovi. Vieš ho vobec ovládať? :)
-Mňa osobne bavia búračky, je to také odreágovanie. Niečo roztrieskať a nedoplácať potom.
Nejde ani tak o bager, ale o to, ze im mohli dat aspon pneumaticke kladivo, alebo aj nejaky lepsi nastroj ako pacidlo :D
A buranie...kamosi to robili a hovorili, ze islo len o to, ze im dali kladiva, pustili ich do skladu s niekolkymi prieckami a tam sa flakali cely cas. Jednoducho len chodenie po budove a obcasne buchnutie do steny aby majster pocul, ze sa nieco deje :)
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

to je vyhodne len vtedy, ked si plateny na cas, nie na vykon :)
RomanB
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RomanB »

No ja teraz brigadujem vo vyske 25 metrov a liest tam po rebriku mi robi kazdodenu nocnu moru ;) , kedze chyba jedna priecka nakonci rebrika tak sa tam musim kadejako prepletat a pritahovat no hroza :x
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

To si davaj bacha,kamo-najviac smrtelnych pracovnych urazov(50%) je sposobene prave padom z vysky :cry: A drviva vacsina su to mlady ludia...A na SVK sa na bezpecnost prace moc ohlad neberie :?
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Pojem bezpecnost prace je na Slovensku v cisto teoretickej rovine.
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

ty ako brigadnik vo vyske nemas co robit, ani na rebrik by si nemal liezt.ale pravda je ze na SVK je to tak
RomanB
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RomanB »

Njn preca len love su love , ako nema moc strach z vysok a pomaly si zvykám este do stredy a potom pokoj.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

brigadnik by nemal ist vyssie ako 2,5m a ak ide, musi mat istenie. ako je to v praxi? istenie nemaju ani zamestnanci :D
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

zelovoc napísal:ty ako brigadnik vo vyske nemas co robit, ani na rebrik by si nemal liezt.ale pravda je ze na SVK je to tak
Teraz pracujem na zatepľovaní bytoviek, takže určite ti je jasné, že pracujem v dosť veľkých výškach. No je to legálne, absolvoval som školenie jedno, druhé, bozp, dostal som preukaz a normálne robím. Vo výškach pracovať ako brigádnik môžeš, no musíš splniť určité podmienky a predpisy.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

ale ruku na srdce, kolko brigadnikov a zamestnancov ma toto skolenie? ak robis v biznise ako ty vravis, stavba, zateplovanie, rekonstrukcie... tak je to viac menej samozrejmost, ale ostatne odvetvia... tam je to akosi poslabsie, ani kontroly nechodia :roll:
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

To je pravda, mna zdrbal zeriavnik, ze tie krokvy viazem a viazacsky kurz som nevidel ani z rychlika (dokonca som ani nevedel, ze taky existuje). Myslim, ze kazdej firme je suma fuk kto ma aky kurz kym sa nestane nieco zle. A mne osobne je vlastne tiez jedno ci kurz mam alebo nie, robit to mozem aj tak. Myslim, ze nejake hodiny teoretickej pripravy ma pred padom neochrania.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

axXis napísal:To je pravda, mna zdrbal zeriavnik, ze tie krokvy viazem a viazacsky kurz som nevidel ani z rychlika (dokonca som ani nevedel, ze taky existuje). Myslim, ze kazdej firme je suma fuk kto ma aky kurz kym sa nestane nieco zle. A mne osobne je vlastne tiez jedno ci kurz mam alebo nie, robit to mozem aj tak. Myslim, ze nejake hodiny teoretickej pripravy ma pred padom neochrania.
to je sice pravda, ale naucili by ta ako sa istit a kedy a ked nie si blby tak by si to dodrziaval :wink:
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

tie kurzy ich trapia az ked sa nieco stane. ked sati stalo nieco pri tej praci na ktoru si nemal kurz, tak maju pruser
Napísať odpoveď