Aká by mala byť teplota HDD ???

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

setkym co maju na hdd menej ako 30 stupnov: kde byvate? Sibir? :) Alebo lejete tekuty dusik na harddisk kazdych 5 minut? :). Neviem no ja ked mam na hdd 30-35 stupnov tak som velmi spokojny a to v izbe nesmiem mat viacej ako 22-24 stupnov, ked boli tie horucavy pod 35-40 to neslo :). A to mam fest ofukovanie na hdd [jeden hdd je ofukovany dvomi ventilatorcekmi 80mm]
tech
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa tech »

Kludne sa o ten zázrak podelím. Je to model DU09A-BK, len som dal prehodiť zdroj za 450W (pôvodne 350W).
Keby som býval na sibíri, asi by som nepotreboval meniť bedňu kôli chladeniu, nie?!
Ale keď neveríš, tak to je len tvoj problém. Šu-Do sa pýtal na teploty tak som napísal svoje maximá. :D
Prílohy
prd_case_duke.jpg
prd_case_duke.jpg (31.34 KiB) 965 zobrazení
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

tech napísal:Kludne sa o ten zázrak podelím. Je to model DU09A-BK, len som dal prehodiť zdroj za 450W (pôvodne 350W).
Keby som býval na sibíri, asi by som nepotreboval meniť bedňu kôli chladeniu, nie?!
Ale keď neveríš, tak to je len tvoj problém. Šu-Do sa pýtal na teploty tak som napísal svoje maximá. :D
okej v pohode :)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

tech napísal:Kludne sa o ten zázrak podelím. Je to model DU09A-BK, len som dal prehodiť zdroj za 450W (pôvodne 350W).
takze ak som dobre pochopil, tak vy mate pri izbovych teplotach 25-30 stupnov na disku 20, ze? Tak mate v podstate malu klimatizaciu, kedze vam disk ochladzuje vzduch... :roll:
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

t0m4s3 napísal:takze ak som dobre pochopil, tak vy mate pri izbovych teplotach 25-30 stupnov na disku 20, ze? Tak mate v podstate malu klimatizaciu, kedze vam disk ochladzuje vzduch... :roll:
skús porozmýšlať nad týmto pokusom: na stene ti vysí ortuťový teplomer. meria teplotu blízkeho prostredia. nasmerujem na neho v rozumnej vzdielenosti /cca 20 cm/ ventilátor. na 100% nameria menej ako nameral predtým bez ventilátora.
a v mojom prípade som písal, že tých 30°C je pri vypnutom prednom ventilátore + z toho dôvodu, že graf.karta 6800GS GS má dvojslotové chladenie a cez rebrovanie jej ventilátor nasáva vzduch z priestoru mimo bedne a vyfukuje ho rovno na HDD.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

no krija nielenze som nad tymto pokusom uvazoval ale dokonca som ho aj spravil. Predtym ako ti poviem ako to prebiehalo, by ma zaujimalo, ze ako moze pohybujuci sa vzduch stratit svoju vnutornu energiu, tj. sa ochladit a tym ukazovat nizsiu teplotu. Nejak mi to po fyzikalnej stranke nejde do hlavy.

no a k pokusu. Kupoval som fan controller a kedze Thermaltake A2140 je srot, ktory sa na druhy den pokazil, predajca nemal ziadny iny kus na sklade, zobral som monitorovaci panel od firmy Akasa. Ten obsahuje regulaciu 4 fanov a hlave 4 tepelne cidla.

Umiestnil som preto cidlo do volneho priestoru a nechal zmerat teplotu. Pre istotu som to tak nechal 2 minuty a pozoroval teploty. Tie sa pohybovali v rozpati 0.1stupna, konkretne 27.1-27.2.

Nasledne som zobral 12cm ventilator pripojeny na 12V a nechal tuto diodu ofukovat. No nebudem ta dlho napinat, teplota neklesla ani o tu jednu poondiatu desatinu stupna. Preto si aj nadalej budem mysliet, ze clovek ktory mi bude tvrdit ze vzduchom uchladi komponentu pod izbovu teplotu (tj. teplotu vzduchu), si VYMYSLA.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

zatiaľ len toto, aj keď neviem ako konkrétny useri chladia, ale sú tam zaujímavé teploty. hlavne mastermindov maxtor_repaired.gif /2.zdola/, alebo pato83.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

nieco ako "napikachu cidlo" ti nieco hovori?
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:nieco ako "napikachu cidlo" ti nieco hovori?
ale áno hovorí, že by sme spolu objavili ďalšiu chybu maxtorov? prebieha zatial testovanie. :wink:
1. bežiace procesy: 32
2. mnou spustené: opera, hd tune, windows media player /mp3 z HDD/
3. teplota v izbe podľa mobilného telefónu: 25°C
teplota bez ventilátora: Obrázok
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

teplota 31 pri 25 ambient uplne v pohode. Naviac pri nezatazenom disku (surfovanie a pocuvanie mp3 nie je zataz)
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

no tak som prakticky rozobral 2 pc, aby som podporil tvrdenia z predošlej strany. moc sa nedarilo zraziť teplotu kôli GK 6800GS GS opis príčin tu/posledný príspevok/. ten teplý vzduch z jadra / 52°C/... HDD malo v tej chvíli = 28-29°C. z tohoto dôvodu bola 6800GS nahradená FX5500 s pasívnym chladením.
poznámka: viem, že to nie je záťaž, ale pre zhruba približné porovnanie to snáď postačí.
Obrázok

Obrázok

Obrázok
trocha sa v izbe ochladilo, ale je to na úrovni izbovej teploty. pod ňou nie. ale aj tak slušný skok.
Marekkkkk
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Marekkkkk »

kamoske som preinstaloval win. po preinstalovani zacalo ukazovat tuto hlasku. je modra, len fotena so sepiovym efektom

Kód: Vybrať všetko

http://img411.imageshack.us/my.php?image=dsc00054fk4.jpg
zistil som, ze teplota hdd je cez 50C, dal som tam chladic, uz je v pohode 34C, ale stale ukazuje tu chybu, co mam robit?
Napísať odpoveď