Prijatie Eura 1. 1. 2009
ceny sa budu musiet vyrovnat minimalne susednym statom: nieco zdrazie, nieco zlacnie...
ka som to uz nepisal euro bude velmi zly psychologicky dopad na ludi: dnes na dedine v tovarni dostane 45 rocna zena povedzme 8500 sk, teda jeden papier s napisom 5000, 3 papiere s napisom 1000 a jeden s 500... po zavedeni eura: 257,57 eur (ratal som s kurzom 33sk za euro,ale je to len fikcia), teda papierik 200, 50 a mince, vysledny dojem je ze zarobila menej... to iste sa tyka dochodcov...
ka som to uz nepisal euro bude velmi zly psychologicky dopad na ludi: dnes na dedine v tovarni dostane 45 rocna zena povedzme 8500 sk, teda jeden papier s napisom 5000, 3 papiere s napisom 1000 a jeden s 500... po zavedeni eura: 257,57 eur (ratal som s kurzom 33sk za euro,ale je to len fikcia), teda papierik 200, 50 a mince, vysledny dojem je ze zarobila menej... to iste sa tyka dochodcov...
-
Masaker
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
pani... vratil som sa z francuzka a znamy tam vravel ze aj francuzom sa oproti franku zda vsetko drahe... a minimalna mzda je tam 1000 eur... a su v unii od zaciatku... takze take bajky ako 1300 eur minimum by som nehltal... a este len uvidime ako to bude... pretoze v tomto state to nik nevie ... a s tymi mescamie je to tak... kazdy tam ma aj mesec na mince... ktorych je tam dost
Prechod na novú menu je vždy náročný. Spomeňte na časy, keď dolár stál 45 korún a v médách sa špekulovalo, že Slovensko bude následovať Poliakov a vyhlási novú menu.. Pohroma, katastrofa.
- Mne sa to vidí tak, že si na pár mesiacov utiahneme opasok, čo sa týka služieb, mnoho odborníkov sa odmnieva, že pôjdu hore + môžme očakávať, ako si Fico začne ohrievať svojú vlažnu polievku na cenách slovnaftu.
- Tiež predpokladám, že sa dôchodcovia budp cítiť podvedení a okradnutí, ako za prvého štátu pri zmene koruny.
- Mne sa to vidí tak, že si na pár mesiacov utiahneme opasok, čo sa týka služieb, mnoho odborníkov sa odmnieva, že pôjdu hore + môžme očakávať, ako si Fico začne ohrievať svojú vlažnu polievku na cenách slovnaftu.
- Tiež predpokladám, že sa dôchodcovia budp cítiť podvedení a okradnutí, ako za prvého štátu pri zmene koruny.
Zvysovania sa nebojim, najskor to bude tak ako v ostatnych statoch, ked sa zaokruhlovalo iba o male sumy nahor, kvoli vyssej hodnote eura. A to, ze sa ceny vyrovnaju statom EU je absolutna blbost, pretoze by to tu nemal kto kupovat a obchodnici by boli bez zisku.
Ale uz spominany psychologicky dopad bude neprijemny, nie len v ramci toho, ze bude mat kazdy pocit, ze zarobil menej, ale pri nakupovani sa bude zdat, ze je toho este malo, ved natankovat za 50ku plnu nadrz sa dnes neda
Ale uz spominany psychologicky dopad bude neprijemny, nie len v ramci toho, ze bude mat kazdy pocit, ze zarobil menej, ale pri nakupovani sa bude zdat, ze je toho este malo, ved natankovat za 50ku plnu nadrz sa dnes neda
-
krija
VIP
ale no tak, brm. vrat sa este o kusok dozadu. ked sme tu ziadne kopceky nemali. zmrzku do kornutku napustali zo stroja. najprv museli napustit plny kornutok, a to co bolo nad, bol ten jeden povestny kopcek. mala zmrzka = 1 kcs. preto sa viac oplatilo kupovat 2 male zmrzky, ako jednu velku. pri kopcekovej taktike, to je uplne jedno.
zaujimavy je aj fakt, ze do r. 1989 ti zmrzku daval stroj a po prichode demokratov sa to robi rucne. tomu sa hovori pokrok.
k teme:
tak s5 k zmrzke
s hojkom mozem suhlasit, ale s tebou SRneC v ziadnom pripade. a keby aj, tak, co je to v porovnani s tym, ze takmer v kazdej dedine bola tocena.
zaujimavy je aj fakt, ze do r. 1989 ti zmrzku daval stroj a po prichode demokratov sa to robi rucne. tomu sa hovori pokrok.
k teme:
pravda,16.8.07 napísal:Slovenská vláda včera po prvý raz pripustila, že sa jej v európskych inštitúciách zatiaľ nečrtá jednoznačne kladné hodnotenie pripravenosti krajiny na plánované zavedenie eura v roku 2009. V nasledujúcich mesiacoch chce preto viac lobovať za euro na viacerých úrovniach v EÚ.
(ČTK)
edit: 18:58Príchod eura môže zdražiť bývanie
17. augusta 2007 13:06
Vysoké riziko neopodstatneného rastu cien počas prechodu na euro hrozí pri službách spojených s bývaním, uviedla ústredná riaditeľka Slovenskej obchodnej inšpekcie (SOI) Nadežda Machútová.
tak s5 k zmrzke
v kazdom meste co ma vlastnu SPZ este najdes aj taku a aj taku zmrzlinu ..za to ze si ju ty nejedol neznamena ze nieje..hojko napísal:krija: Urcite nemas pravdu, pretoze si pamatam, ze strojovu tocenu zmrzlinu som jedaval este aj po roku 89, mohlo to byt este 5 rokov po tomto obdobi a az potom sa vytratila a uz som sa s nou nestretol.
-
supermario
Light Star
-
hojko
Site Admin
slay: Mozno sa ty obavat nemusis, ale vezmi si kolko rodit zije na Slovensku na kraji chudoby a ziju z ruky do ust, ledva sa im podari poplatit ucty a najest sa. Ak sa zvysia ceny napriklad len o 7 percent, tak to moze pre vela ludi znamenat neskutocne problem.
Co viac mi pri Euro vadi je, ze sa budu viacej pouzivat kovove mince, ktore su podla mojho nazoru dost nespratne. Uz teraz som sa snazil vyhybat mincam a vzdy som som ich vykladal do dvoch umelych nadobiek co ma, jedna je na 2+5+10 koruny a ta druha na korunacky a 50h. Tie vacsie sa daju zuzitkovat v juboxe, autobuse alebo pri plateni napriklad za zuvacky, ale korunacky mi tam len pribudaju a pribudaju. Ako to bude potom s Eurom netusim, myslim, ze centami mi bude vrecko len tak hemzit. Asi musim vazne v nedelu rozbit Loto a potom mi to bude uz jedno, tringelt par drobnych budem nechavat.
Co viac mi pri Euro vadi je, ze sa budu viacej pouzivat kovove mince, ktore su podla mojho nazoru dost nespratne. Uz teraz som sa snazil vyhybat mincam a vzdy som som ich vykladal do dvoch umelych nadobiek co ma, jedna je na 2+5+10 koruny a ta druha na korunacky a 50h. Tie vacsie sa daju zuzitkovat v juboxe, autobuse alebo pri plateni napriklad za zuvacky, ale korunacky mi tam len pribudaju a pribudaju. Ako to bude potom s Eurom netusim, myslim, ze centami mi bude vrecko len tak hemzit. Asi musim vazne v nedelu rozbit Loto a potom mi to bude uz jedno, tringelt par drobnych budem nechavat.
-
erytrocyt
VIP
Hojo strojovú točenú zmrzlinu si môžeš kúpiť v juhopoľskej Krynici. Stojí nejaké 3 zlote a je super. Majú ju tam na každom kroku.hojko napísal:krija: Urcite nemas pravdu, pretoze si pamatam, ze strojovu tocenu zmrzlinu som jedaval este aj po roku 89, mohlo to byt este 5 rokov po tomto obdobi a az potom sa vytratila a uz som sa s nou nestretol.
Tiež sa mi zdá že riešenie strojovej zmrzliny v tejto téme je tak trošku ot, tak stačilo.