Pomoc s cpu chladičom...
Pomoc s cpu chladičom...
No..Chcel by som si vymeniť chladič na cpu za nejaky lepsi (je tam teraz len ten boxovy). Problem je v tom ze som to nikdy nerobil. Mam si dat na nieco pozor? Je treba dat na cpu tu teplovodivu pasu? Ak ano tak ako? Screeny by bodli. Do tohto sa moc nevyznam a bol by som rad keby mi niekto pomohol... Dakujem
Hoj
Mno... davaj si pozor a rob to v triezvom stave
. Problem by tam nemal nastat ziadny ale moze sa stat vselico. Pri starych socketoch (socket A) pri sundavani chladica bolo treba davat pozor aby si si nahodou "neprebodol" dosku srobovakom, ale myslim ze ty uz asi nemas socket A tak by nemal byt problem. Ked budes pritlacat tie umelinky ktore drzia chladic tak ich skus nedolamat, treba pouzit silu ale nie az taku ze by si isiel dolamat nejake plechy na bedni. Ked uz bude toto odrobene tak musis vyvynut mensiu silu smerom od dosky (CPU) aby si oddelil chladic od CPU. Tam ako vzdy bude nejaka ta teplovodiva pasta ktora ti mozno bude robit odpor, ale to sa neboj troska silnejsie potiahnut k sebe. (snad sa ti nestane to co mne ked som vytahoval chladic a ostala mi stara AMDK6ka na procaku prilepena). Ked uz budes mat iba "holy" procesor pred okami tak mozno aj uvidis nejaku tu sivu/bielu cudnu vecicku po nom rozotretu. To je "ta" teplovodiva pasta. Ak bude nejaka uschnuta tak ju odporucam dat dole pomocou technickeho bezinu ale pri tom maximalnu opatrnost. Nemala by byt uschnuta. Tu pastu ktora tam je by som odporucal vymenit ked to uz budes mat odkryte popripade ju mozes nahradit za nejaku lepsiu s vacsiou tepelnou vodivostou. Nanasaj ju jemne po celom headspredery (CPU). Ja to robim nejakym tvrdym papierom (vizitka nejakeho dementka ktoru mi netreba). Ta pasta tam musi byt pretoze ona zaplni nerovnosti (spary) ktore su medzi CPU a chladicom. Teraz uz len ostava zapravit ten novy chladic. Neviem aky kupujes tak ani neviem presne ako sa bude montovat. Napr. moj pre moj zalman som musel vymenit tie plasty ktore tam drzia chladic a nasledovne som ho tam prikrucal. Hlavne moc s nim nepohybuj ked ho budes upinat ani nan netlac silov o jednej tone. To by malo byt vsetko asi tak. Kludne sa pytaj. Vela zdaru a trpezlivosti a hlavne nezabudli pripojit napajanie toho noveho vetraku
cmuchal signing off
Mno... davaj si pozor a rob to v triezvom stave
cmuchal signing off