NAJLEPSIE NAINSTALOVANY COMP

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
KalimKS
Amateur
Amateur

NAJLEPSIE NAINSTALOVANY COMP

Príspevok od používateľa KalimKS »

nevedl som kde tuto temu dat... tak som to hodil sem do "pomoc".... tento problem mal asi kazdy... fajne drahy pocitac, dobre spojeny... a nove hry na polovicnej grafike riadne sekaju.

Ja mam taky isty problem...Comp mam sice starsi (4 roky) ale aj tak este celkom dobry.... A hry ktore maju doporucene poziadavky hlboko pod moju uroven, sekaju :x .... :arrow: A potrebujem poradit co presne treba mat nainstalovane aky by to slusne slapalo...

zostava mojho pc je nasledovna..:
----Procesor : Intel P4; 2,66 GHz, HT
----Graficka : ATI radeon; 9200 256 mb
----RAM : kapacita 1 GB (2x 512 MB)
----HDD : 440 GB (120 GB + 320 GB)

No a na toto by mi trebalo nejake lepsi ovladace graf. karty atd...
Ked budete vediet pomoct.. .tak poslite pls nazvy programov a bodlo by aj umiestnenie ked su free.... ak nie .. tak si ich najdem na nejakom wareze.....

vopred diky za pomoc..
:)
gwixt
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa gwixt »

nechcem ti brat iluzie ale na tej grafike ti dnes uz tazko nieco pojde v pohode ...

co za hry si to vlastne mal na mysli?
KalimKS
Amateur
Amateur

gwixt napísal:nechcem ti brat iluzie ale na tej grafike ti dnes uz tazko nieco pojde v pohode ...

co za hry si to vlastne mal na mysli?
ako nemyslim tie uplne najnovsie.. necakam ze mi pojde nove NFS prostreet (ci jak sa to vola) ked ho vydaju.... ale skor (ked uz som spomenul NFS) tak napriklad UG2 by mala na plnej grafike ist v poho.. no nejde... abo aj MW

a ps: myslis ze chyba bude iba v Grafike ??? ze ostatne je na slusnej urovni ?
NuSuey
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa NuSuey »

ATI radeon; 9200 256 mb ..

chyba je v tomtoo !! :) 9200 je totalne SHIT karta :)
KalimKS
Amateur
Amateur

NuSuey napísal:ATI radeon; 9200 256 mb ..

chyba je v tomtoo !! :) 9200 je totalne SHIT karta :)
tha ako som pisal ma uz 4 roky... vtedy to bola jedna z naj kariet.......
a aku by ste poradili ??? (viem ze mozno off topic... ale nechcem zbytocne vytvarat novu temu v Grafik.......)
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

KalimKS napísal:tha ako som pisal ma uz 4 roky... vtedy to bola jedna z naj kariet.......
a aku by ste poradili ??? (viem ze mozno off topic... ale nechcem zbytocne vytvarat novu temu v Grafik.......)
to zalezi na cene ktoru chces investovat
KalimKS
Amateur
Amateur

gwixt napísal:to zalezi na cene ktoru chces investovat
tak to sam velmi neviem... netusim ako sa teraz pohybuju ceny....
ale ta skus napisat nejaku dobru ale drahu... nejak celkom dobru ale lacnejsiu... a potom nejaku lepsiu ako mam ... ale lacnu... :) ak sa ti chce

alebo taku aka sa tebe najviac lubi.. a co by ju zase nebrzdilo to ostatne na kompe.. :(

edit : teraz som nasiel tuto... je celkom draha ... ale tak skus povedat ci je dobra... Asus EN8600GTS/HTDP
reno23
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reno23 »

KalimKS napísal:myslis ze chyba bude iba v Grafike ??? ze ostatne je na slusnej urovni ?
neni to sice nejak zvlast vykonna zostava, (dnes uz kupis omnoho vykonnejsi aj okolo 12-13 000 SK) ale ano,, je to este celkom slusna zostava az na tu graficku. Najlepsia varianta pre agp slot bude nejaka Ati 9600Pro, GF 6600GT, GF 7600GS/GT,Ati 1650Pro, Ati X1950Pro,
KalimKS
Amateur
Amateur

ale nasiel som tuto.... Sapphire ATI Radeon X1550 256MB AGP.... (zbernica AGP, grafický čip ATI Radeon X1550, frekvencia jadra 550MHz, pamäť 256MB DDR2, frekvencia pamäte 800MHz, šírka pamäťovej zbernice 128bit, výstupy DVI, D-sub, TV out)
co ty na nu ????
reno23
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

KalimKS napísal:mne sa najvaic zapacila tato.... Ati X1950Pro (ale ta 512 mb verzia...)
a teraz som si vsimol ze zbernica je PCI - express
taze nic z nej
ale sak hladaj pre AGP sloty :)

http://www.alza.sk/18843654/agp.htm
http://www.karman.sk/cat_tree.jsp?bpath ... arty%5CAGP
http://xtron.ekatalog.biz/zbozi/vga-kar ... p:163:1610
KalimKS napísal:ale nasiel som tuto.... Sapphire ATI Radeon X1550 256MB AGP.... (zbernica AGP, grafický čip ATI Radeon X1550, frekvencia jadra 550MHz, pamäť 256MB DDR2, frekvencia pamäte 800MHz, šírka pamäťovej zbernice 128bit, výstupy DVI, D-sub, TV out)
co ty na nu ????
no to tiez neni vyhra,,je sice lepsia ako 9200 ale nejaky velky vykonostny rozdiel v hrach mat nebudes. Byt na tvojom mieste sa rozhodujem medzi timito dvomi, podla toho ake mas financie :arrow:

Ati X1650 Pro 256MB DDR2 - 2567 SK
http://xtron.ekatalog.biz/zbozi/ati-sap ... ?p=z:97252
Ati 9600Pro 256MB DDR - 2009 SK
http://xtron.ekatalog.biz/zbozi/ati-sap ... ?p=z:49273

alebo este aj tato

GF 7600GS - 2658 SK
http://www.alza.sk/graficka-karta-asus- ... d70877.htm
KalimKS
Amateur
Amateur

aha.. :(.... tak to neviem ktoru..

ale este jednu som nasiel .. asi myslim ze slusnejsia...... "Radeon X850XT, 256MB DDR3, AGP8x, VGA/ DVI/ HDTV TV-out" (Čip:
ATI Radeon X850XT

Paměť:
256 MB DDR3
256-bitová sběrnice

Taktovací frekvence:
Jádro: 520 MHz
Paměť: 1080 MHz
RAMDAC: 400 MHz

Rozhraní:
AGP 8x

Výstupy:
VGA D-SUB
DVI-I
S-Video
Kompositní

Maximální rozlišení:
2048 x 1536

Podporované technologie:
Podpora HDTV
SMARTSHADER
SMOOTHVISION
VIDEOSHADER
HYPERZ
3Dc
Microsoft DirectX 9.0 a OpenGL 1.5 )
reno23
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

KalimKS napísal:aha.. :(.... tak to neviem ktoru..

ale este jednu som nasiel .. asi myslim ze slusnejsia...... "Radeon X850XT, 256MB DDR3, AGP8x, VGA/ DVI/ HDTV TV-out"
Ta je super
KalimKS
Amateur
Amateur

reno23 napísal:Ta je super
tak kedsa mi podari tak si ju kupim (nejake peniaze mam...ostatne musim zohnat)... oskusam a ozvem sa .. :)... diky moc za pomoc :) :)
funThomasik
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa funThomasik »

ale ak ti mam poradit radeonky si nekupuj.... mal som zatial tri a vsetky sa mi po istom case (ako vzdy naschval vacsina hned po zaruke) pokazili... proste ich trafil slak a uz mali problem s farbami... nezobrazovali tak ako dovtedy
reno23
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

funThomasik napísal:ale ak ti mam poradit radeonky si nekupuj.... mal som zatial tri a vsetky sa mi po istom case (ako vzdy naschval vacsina hned po zaruke) pokazili... proste ich trafil slak a uz mali problem s farbami... nezobrazovali tak ako dovtedy
ja mam radeonku 9600Pro uz treti rok a ide jak ma
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

A keď už píšete, že čo nekupovať, tak pokiaľ máš na základnej doske SiS chipset, tak nekupuj ani 7600GS.. vyhneš sa problémom. ;)
hitman
VIP
VIP

Príspevok od používateľa hitman »

kup do neho Radeon 9600XT a tam ti pojde isto daco...sam som ne nej hral NFS UnderGround a islo na plne
KalimKS
Amateur
Amateur

hitman napísal:kup do neho Radeon 9600XT a tam ti pojde isto daco...sam som ne nej hral NFS UnderGround a islo na plne
ug jednotku mi taha aj teraz na rozliseni 1600x1200... na plnej....a ako pozeram neviem ci sa mi oplati kupovat takuto kartu.. pretoze nie je to moc silna karta...a ani o tak vela lepsia ako ta stara.... najskor si kupim Radeon X850XT.. su tam podstatne rozdieli... (sirka pamatovej zbernice (128bit-256bit) frekvencia jadra (500MHz-520MHz) dalej hlavne frekvencia pamati (290MHz-1080MHz) a este podporovane technologie....no a najvacsi rozdiel .. je v cene (1800sk-3800sk) xD... takze este uvidim

funThomasik napísal:ale ak ti mam poradit radeonky si nekupuj.... mal som zatial tri a vsetky sa mi po istom case (ako vzdy naschval vacsina hned po zaruke) pokazili... proste ich trafil slak a uz mali problem s farbami... nezobrazovali tak ako dovtedy
moc nesuhlasim... lebo ako moja ide v pohode uz 4 rok... len to je fakt slaba... tak preto s nou nie som spokojny.. inac nema asi ziadnu chybu... (len pasivny chladic.. xD )
Mrk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mrk »

rok a pol som pouzival x600 a bez problemov teraz ficim na x1950pro cca 4 mesiace a tak isto bez problemov..ale ako ty si pisal mozno po skonceny zaruky sa pokazi :-)
KalimKS
Amateur
Amateur

este sa spytam... za kolko si myslite ze by sa dala predat graf. karta Ati Radeon 920; 256 mb.... hmmm ???
Napísať odpoveď