METAL,METAL...
-
Vesper
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Zase nechci mi tvrdiť že Iron Maiden je nejak extrémne inštrumentálne vymakaná kapela. Ja ich mám rád a začínal som s nimi ako hádam každý a stále si rád vypočujem niektoré obľúbené skladby ale tieť sa dosť opakujú miestami a zas také virtuózne to nie je aj ked vymysleli niekoľko svojich vlastných inovátorských postupov (napr Stevov charakteristický rytmus na base)SRneC napísal:ak by to malo byt aj trosku hudobne zvladnute tak co potom kua pocuvas?
Myslim ze si Iron Maiden mylis s Manowarom ci co, vobec nemaju texty o tom co popisujes. A nazov zelezna panna je odvodena od muciaceho stroja zo stredoveku tak neviem co je na tom neinteligentne. Ale co ty o tom vies ked si ich ani nepočul. Iron Maiden je podla mna najlepšia metalova kapela na svete vela kapiel rôznych kapiel ovplyvnila mozno aj tie tvoje.safan napísal:no mne sa zase zda,ze vies o tom,co pocuvam velky dreveny kkt.v textoch by mala byt nejaka znamka inteligencie.uz len nazov zelezna panna a ich silne a vymakane texty sme my silny a hrozny nasvedcuju o ich inteligencii.ale neboj sa,nejde len o texty.ono to by malo byt trosku aj hudobne zvladnute.
A ked nemas rad H/P/S kvoli nizkej instrumentalnosti tak skus nieco zahrat z albumu Megadeth - rust in peace
vesper ja som nevravel ze iron je vymakana kapela po instrumentalnej stranke (podla mna je na tom celkom dobre ale to je jedno z heavy este napr rage a victor smolski sak to je vrchol gitaroveho ladovca ale o tom potom)
ale!! z toho co safan neznasa mi tam ostal len nejaky black,death trash alebo co a tam poriadnu gitaru nenajdes tak preto som sa pytal "co kua pocuvas"... a stale mi to chalan neobjasnil
ale!! z toho co safan neznasa mi tam ostal len nejaky black,death trash alebo co a tam poriadnu gitaru nenajdes tak preto som sa pytal "co kua pocuvas"... a stale mi to chalan neobjasnil
-
RomanB
Medium Professional
tak v black , death trash nenajdes poriadnu gitaru ? dobre viem , ze to nie je vrchol nejakeho umenia , ale naprikla take Cryptopsy , albo Death , alebo Aborted , kludne aj nejaka undergroundova technical death kapela ma tazke gitary a aj rytmus nie je ziadny jednoduchy , clovek ktory nema napocuvane nemoze tvrdit jednoznacne takyto nezmysel
existuju rozne progresivne kapely ktore miesaju death s jazzom a inymi zanrami
Uznavam rock jazz blues mam rad vela veci , ale metal nieje len par power chordov a dvojslapka
existuju rozne progresivne kapely ktore miesaju death s jazzom a inymi zanrami
Uznavam rock jazz blues mam rad vela veci , ale metal nieje len par power chordov a dvojslapka
to už je nenormálne, keď sa metláci najvzájom osočuju, kde sme to?!?!
Heavy/Power/Speed-niesu o nič horšie ako Black/Death/Trash a naopak. Trash death black su navšie žánre a teda su aj evolučne vyspelejšie. Ja si rád vypočujem aj h/p/s ale medzi moje obľúbené kapely patria rôzne novšie, mladšie, melodic deathové, progresivne... jedine čo nemusím, ale rešpektujem, je black. z neho sa mi páči jedna pesnička od cradle a jeden remake by Dimmu BVorgit a toť vše.
Nerád rozôišujem metal podľa žánrov, keď už úorovnávať, tak radšej kapely, ale nikto nemôže povedať že v akomkoľvek druhu metalu nenajdeš to, hento alebo tamto. Ako to že v Death metale nanájdeš poriadne gitary-poriadna blbosť. Niekomu sa prostp viac páčia heavymetalove sola, niekomu deathový zvuk. Ale nevravte m,i že taký CHOB nemaju perfektne zvladnutu hudbu.
A celkom sa tu zabúda na taký Doom či Gothic metal
ten mám tiež veľmi rád.
Heavy/Power/Speed-niesu o nič horšie ako Black/Death/Trash a naopak. Trash death black su navšie žánre a teda su aj evolučne vyspelejšie. Ja si rád vypočujem aj h/p/s ale medzi moje obľúbené kapely patria rôzne novšie, mladšie, melodic deathové, progresivne... jedine čo nemusím, ale rešpektujem, je black. z neho sa mi páči jedna pesnička od cradle a jeden remake by Dimmu BVorgit a toť vše.
Nerád rozôišujem metal podľa žánrov, keď už úorovnávať, tak radšej kapely, ale nikto nemôže povedať že v akomkoľvek druhu metalu nenajdeš to, hento alebo tamto. Ako to že v Death metale nanájdeš poriadne gitary-poriadna blbosť. Niekomu sa prostp viac páčia heavymetalove sola, niekomu deathový zvuk. Ale nevravte m,i že taký CHOB nemaju perfektne zvladnutu hudbu.
A celkom sa tu zabúda na taký Doom či Gothic metal
-
Vesper
Professional
Najprv musím povedať že v žiadnom prípade nemám v úmysle obhajovať safanov vkus lebo podľa mňa black stojí úplne za hovno 
Ale na druhej strane ako tu niekto povedal tak technický death je na tom vrámci metalu celkom dobre čo sa inštrumentálnosti týka...
Aj tak najlepšie hrajú interpreti čo nemajú z nejakého dôvodu potrebu zaškatuľkovať sa do nejakého štýlu a s prehľadom zvládajú kombinovať hudbu bez ohľadu na žáner
Ale na druhej strane ako tu niekto povedal tak technický death je na tom vrámci metalu celkom dobre čo sa inštrumentálnosti týka...
Aj tak najlepšie hrajú interpreti čo nemajú z nejakého dôvodu potrebu zaškatuľkovať sa do nejakého štýlu a s prehľadom zvládajú kombinovať hudbu bez ohľadu na žáner
to je pravda vesper a vdaka tomu sa daju najst v tychto styloch svetle vynimky .. napr COB a mrte inych
//vesper ja som tam pisal o in flames ale nemyslel som ich som si ich pomylil tak som to dal do riti rychlo ale stihol si
cob som pocul len nieco kvloi aleximu a textov v metale je dost malo co by sa mi pacili
//vesper ja som tam pisal o in flames ale nemyslel som ich som si ich pomylil tak som to dal do riti rychlo ale stihol si
-
fikus-kukis
Guru wannabe
-
axxis
Addict
Oh mine
metlaci sa hadaju, ludia spojte sa bo nas hop hopaci dorazia
co sa tyka COB maju tak neuveritelne jednotvarny styl, ze kazdu ich pesnicku clovek spozna na sto honov (co ale neznamena, ze su zli)
co sa tyka prograsivnosti zanru tak asi nikto nema na sun((( {alebo ako sa volaju-tie zatvorky su sucast nazvu} a inovativyn prvok-zbijacka
a ci je b/d/t horsi ako s/p/h? To je podla mna vkuse kazdeho jedneho cloveka, nikto nema patent na dokonalost. Ale ked si zaryty blackac mysli, ze power ani nieje metal netreba mu to brat tak isto ako ked si power metalista mysli, ze black je len skretkot. Proti gustu ziaden disputat
(ked si to retrospektivne citam riadna debilina)
metlaci sa hadaju, ludia spojte sa bo nas hop hopaci dorazia
co sa tyka COB maju tak neuveritelne jednotvarny styl, ze kazdu ich pesnicku clovek spozna na sto honov (co ale neznamena, ze su zli)
co sa tyka prograsivnosti zanru tak asi nikto nema na sun((( {alebo ako sa volaju-tie zatvorky su sucast nazvu} a inovativyn prvok-zbijacka
a ci je b/d/t horsi ako s/p/h? To je podla mna vkuse kazdeho jedneho cloveka, nikto nema patent na dokonalost. Ale ked si zaryty blackac mysli, ze power ani nieje metal netreba mu to brat tak isto ako ked si power metalista mysli, ze black je len skretkot. Proti gustu ziaden disputat
(ked si to retrospektivne citam riadna debilina)