Cistenie PC

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
energy00
King
King
Používateľov profilový obrázok

Cistenie PC

Príspevok od používateľa energy00 »

Zdravim ludia, ako cistite svoju masinu ? Myslim bednu a jej obsah. Staci vyfukat btw. fenom na vlasy a vysat vysavacom alebo mate ine a LEPSIE typy ?
reno23
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Re: Cistenie PC

Príspevok od používateľa reno23 »

energy00 napísal:Zdravim ludia, ako cistite svoju masinu ? Myslim bednu a jej obsah. Staci vyfukat btw. fenom na vlasy a vysat vysavacom alebo mate ine a LEPSIE typy ?
ja si vzdy komponenty vysucham zubnou kefkou (nie mojou) nech zide prach a potom uz len vysavac. Ale samozrejme, najprv cele pc rozoberem...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

No fénom na vlasy by som veľmi nešiel.. horúci vzduch tam tlačiť.. aj keď pri vypnutom stroji to možno nebude tak vadiť. :)

Ja používam vysávač a tiež som si zaobstaral stlačený vzduch.

Len také upozornenie, stlačený vzduch nepoužívajte na zapnuté disky.. :D Ja som raz strekol a celý komp mi zdochol. Našťastie všetko nabehlo bez trvalých následkov. :D
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Niekolko razy som bedničku zvnútra povysával vysavačom a vrstvu prachu zotrel jemným štetcom a funguje. :aasmile11:
danpark
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa danpark »

bedňu mám non-stop otvorenú z hlavného boku , tam tak v priemere každú sobotu povysávam proc.fan , prídavný fan na HDD čo mám , občasne dám dole ventilátor z procáku a tými tyčinkami do ucha z neho vytiahnem prach , z grafickej tiež tými tyčinkami , alebo rukou , mechaniku z hora len tak pretriem , povysávam v bedni zvyšok , pretriem a to je moje čistenie , ale mechaniku si z vnútra nečistím ,to sa mi nechce , ešte zdroj zozadu a zospodu povysávam ventilátor a to už je vážne všetko
-mato-
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa -mato- »

danpark napísal:bčasne dám dole ventilátor z procáku a tými tyčinkami do ucha z neho vytiahnem prach
a nemusis potom znova naniest teplvodivu pastu?
Shrekzv
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shrekzv »

chlapci..naj je podla mna kompresor....dobry tlak..a pc je ako ked vysiel z vyrobnej linky :) :) ..aj ta bol spinavsi :D :D
TomAss
King
King

Príspevok od používateľa TomAss »

a si raz za cas vseetky komponeny povyberam pofukam vycistim ventilatory obmontujem a to iste...a ked to davam spat tak sa modlim aby sa zase zapol pc :D
danpark
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa danpark »

-mato- napísal:a nemusis potom znova naniest teplvodivu pastu?
dám dole len ventilátor , nie celý chladič, toľko roboty by bola zbytočnosť
galleon
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa galleon »

Shrekzv napísal:chlapci..naj je podla mna kompresor....dobry tlak..a pc je ako ked vysiel z vyrobnej linky :) :) ..aj ta bol spinavsi :D :D
nj to je asi naj riesenie, zbytocne vysavat.....
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

jj a stlaceny vzduch...sak to je dobry tlak, neposkodi sa tam nieco ? Nieze mi odleti par konektorov a tak... :respect: :roll:
brm
Darca
Darca

Stlačený vzduch.. až taký tlak to nie je, ale určite lepší ako vysávač. Ideálna je kombinácia.. že so stlačeným vzduchom prach vytiahneš zo všetkých skulín a potom ho hneď povysávaš, aby nemal čas sa niekde inde ukladať. ;) Len ako som vyššie spomínal, musíš dávať pozor, pretože ten vzduch dosť ochladzuje veci, na ktoré sa použije.
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

my mame este taky vysavac-muzealny kus :D ... najprv normalne povysavam chumace prachu a potom do neho vopcham hadicu zozadu a celu bednu prefukam zo vsetkych stran ....
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

upozornenie pre tych ktori si vysavaju ventilatory. Pred tym ako to urobite zablokujte ventilator aby sa nemohol krutit. V opacnom pripade totiz hrozi ze pocas tocenia sa tam naindukuje prud a moze sa stat ze pojdete dpc
robeno
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa robeno »

ale iba v tom pripade zeby sa tocil do opacneho smeru, nie?
brm
Darca
Darca

mastermind napísal:a moze sa stat ze pojdete dpc
bude výbuch abo skrat? (nie som elektrikár) :oops: Abo iba odíde ventilátor? :)
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

hups... ja prilozim vysavac k ventilatoru (naschval) aby som sa kukal ako sa rychlo toci :lol: to som nevedel.. :P no ale inak co su na masinky na strihanie vlasov take stetinky tak s tym sa posparam v PC vyfukam to a hned povysavam... inak prach sa mi v PC a celkovo v byte usadza minimalne.. takze to je fajn :)
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

brm napísal:bude výbuch abo skrat? (nie som elektrikár) :oops: Abo iba odíde ventilátor? :)
Vybuch nie,ani skrat a ani ventilator neodide.Pri dosiahnuti urcitych otacok zacne tiect spätny prud do zdroja a tym padom aj do ostatnych obvodov ktore su napajane z 12v vetvy.Hoci je to malo pravdepodobne,moze sa stat,ze nieco odide...A mozno ak budes vysavat,tak druhy clen domacnosti moze pracovat na PC bez zapnutia napajania-zadara :D
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

dudo02 napísal:Vybuch nie,ani skrat a ani ventilator neodide.Pri dosiahnuti urcitych otacok zacne tiect spätny prud do zdroja a tym padom aj do ostatnych obvodov ktore su napajane z 12v vetvy.Moze sa stat,ze nieco odide...A mozno ak budes vysavat,tak druhy clen domacnosti moze pracovat na PC bez zapnutia napajania-zadara :D
hehe... to by som musel dlho vysavat.. :)
BTW to urobi aj ked mam vypnute napajanie ? ze kabel zo zdroja vonku alebo ono to ma efekt ako dynamo ?
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Tak,tak.Aj pri vypnutom.Jednosmerne motory su idealne zdroje a je to presne ako pises-funguju ako dynamo.Ale to by som radsej neskusal :D
Napísať odpoveď