Neviete mi niekto pomoct ako v C/C++ prehladavat priecinok na zadanej ceste?
Pouzivam nato funkciu readdir ale ta mi vrati len nazvy vsetkych podadresarov a suborov a neda sa jednoznacne urcit co je subor a co podadresar. Neviete niekto ako to riesit?
Dakujem
No jo tak to mi velmi nepomohlo ale nakoniec som to vyriesil trochu hlupo ale ide to
Kazdy podadresar a subor preverim cez diropen a ked vrati NULL tak je to subor inak je to podadresar
SSPPYY napísal:No jo tak to mi velmi nepomohlo ale nakoniec som to vyriesil trochu hlupo ale ide to
Kazdy podadresar a subor preverim cez diropen a ked vrati NULL tak je to subor inak je to podadresar
Ja by som radšej použil (na overenie, či je to adresár) funkciu stat(). Tá funkcia diropen() môže zlyhať aj pri nedostatočných právach (ak to používaš aj inde ako v DOS/Windows).
Ja by som to vyriesil pomocou WinAPI funkcii FindFirstFile(), FindNextFile()..
Je to pohodlne, ako parameter sa odovzdava struktura WIN32_FIND_DATA, z ktorej je po zavolani funkcie moznost ziskat ostatne data o subore/priecinku (vid definiciu nizsie).
Detailnejsi popis :
chrono napísal:Lenže ak chce používať štandardné funkcie C/C++, tak asi WinAPI nie je najlepší nápad.
Ano, lenze on sa o rydzo stantardnych funkciach nezmienoval. A osobne si myslim, ze cez WinAPI je to celkom pohodlne (ak ide o platformu Windows), jednoduche a najme koplexne riesenie.
I ked samozrejme zalezi na situacii (platforme), kde bude dany kod implementovany...