Ucinky mobilov na organizmus
-
Shark NX
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Pozor! je to Primac/Vysielac ... a to ozvanie je vzdy pri plnom vykone lebo je to len informacny signal ... Resp Mobilovy Ping ...Sheep napísal:Mobil je pasivny radio prijimac, ktory sa raz za hodinu ozve do siete a hotovo. A takmer na celom slovensku je plne pokrytie cize mobil pracuje s minimalnym vykonom co je mozno 0.3-0.4 W
Vysielaci vykon sa reguluje iba pri hovore ... kde je uz iniciovane a prebiehajuce priame spojenie kde vysielac aj primac vysiela tzv RS Signal co je pomer sily signalu a "zrozumitelnosti" vysielania podla toho Telefon reguluje vysielaci vykon
Ale vplyv na ludsky organizmus je velmi maly ...
Ja tiež na to nie som expert. Tlmočím len to, čo som počul od fakt vzdelaného človeka. Túto otázku som mu položil aj ja a odpovedal mi niečo v zmysle:KoCi napísal:frixo - nebudem nic vyvracat, kedze sa tomu moc nerozumiem, ale potom mi nejde do hlavy preco z tych sialenych krav vypukla az taka epidemia navyse "nakazliva" .. keby sa stalo na jednej farme, nepoviem.. ale v kratkom casovom useku po celej europe .. to mi pripada prinajmensom divne![]()
-Ovce, kravy a dobytok sa chová v horách a práve všetky radiove, mobilne, vojenske vysielače, radary sa nachádzajú kôli lepšiemu pokrytiu taktiež na horách. Čiže tie zvieratá boli v bezprostrednej blízkosti týchto vysielačov.
=Tiež mi vravel, že keď si pozreš mapu výskytov, dáva to logiku. Mapu som si nepozeral, tak to ti nepotvrdim.
-Určie by nebolo do veci o tom niečo pogoogliť.
no akoze samozrejme ze to je vysiela aj prijimac zaroven ale myslim ze cim je dalej BTSska tak tym mobil ma vacsi vykon aby sa z neho dalo volat, ale skor sa vybije baterka avsak tento je maximalne 2W takze ajtak nie je ziadna sanca aby si bol nejako ovlyvnitelny mobilomShark NX napísal:Pozor! je to Primac/Vysielac ... a to ozvanie je vzdy pri plnom vykone lebo je to len informacny signal ... Resp Mobilovy Ping ...
Vysielaci vykon sa reguluje iba pri hovore ... kde je uz iniciovane a prebiehajuce priame spojenie kde vysielac aj primac vysiela tzv RS Signal co je pomer sily signalu a "zrozumitelnosti" vysielania podla toho Telefon reguluje vysielaci vykon
Ale vplyv na ludsky organizmus je velmi maly ...
no pozor!stat pri vysielaci a pri mobile je snad obrovsky rozdiel...je inak citelne ked absorbujes elektricke pole s vykonom 100KW ako 0,4W pozor nato, sak ak prides ku takemu vysielacu a donesies tam ziarovku a uzemnis ju tak ti zacne svietitFrikso napísal:Ja tiež na to nie som expert. Tlmočím len to, čo som počul od fakt vzdelaného človeka. Túto otázku som mu položil aj ja a odpovedal mi niečo v zmysle:
-Ovce, kravy a dobytok sa chová v horách a práve všetky radiove, mobilne, vojenske vysielače, radary sa nachádzajú kôli lepšiemu pokrytiu taktiež na horách. Čiže tie zvieratá boli v bezprostrednej blízkosti týchto vysielačov.
=Tiež mi vravel, že keď si pozreš mapu výskytov, dáva to logiku. Mapu som si nepozeral, tak to ti nepotvrdim.
-Určie by nebolo do veci o tom niečo pogoogliť.
ejha, ale sa to rozbehlo...
) - robili to tak, ze naraz na vsetky zavolali...
dali tam 100 mobilov, no ani tak im to nevyslo (esteze takturtlak69 napísal:raz som videl (neznasam ked takto niekto zacina prispevok) ako boli dva fony vedla seba a medzi nimi vajce a prebiehal hovor a potom bolo vajce natvrdo. pochybujem, ze to ma az taky ucinok kedze signal ide cez nejaky bod (vysielac/prijimac) niekde inde ako je mobil, ale verim tomu, ze to dobre nerobi
No jo, pri to vyielači boli ale kravy a dobytok, nie ľudiasheep napísal:no pozor!stat pri vysielaci a pri mobile je snad obrovsky rozdiel...je inak citelne ked absorbujes elektricke pole s vykonom 100KW ako 0,4W pozor nato, sak ak prides ku takemu vysielacu a donesies tam ziarovku a uzemnis ju tak ti zacne svietit
hmm tak bacha na vec, mobil urcite nie je pasivny radio prijimacSheep napísal:Mi nehovor ze ked mas mobil pod hlavou tak ze sa ti daco stane to je blbost.
Mobil je pasivny radio prijimac, ktory sa raz za hodinu ozve do siete a hotovo. A takmer na celom slovensku je plne pokrytie cize mobil pracuje s minimalnym vykonom co je mozno 0.3-0.4 W a v tom pripade je elektromagneticke pole tak male ze nehrozi akekolvek zohrievanie hlavy alebo ruky alebo ine poskodenie... Taktiez mobilne telefony nesposobuju ziadne nadory, rakovinu ani neviem co za vyplody miestnych expertov...
wikipedia.org napísal: The handset constantly listens for the strongest signal being received from the surrounding base stations. As the user moves around the network, the mobile device will "handoff" to various cell sites during calls, or while waiting (idle) between calls it will reselect cell sites.
mozno si ten pripspevok z wikipedie trochu inak pochopil ale proste ti chcem vysvetlit ze mobil nekomunikuje neustale, inak by si baterku nabijal 2x do dna a isto by si mal rusenu telku, radio, repraky alebo nieco podobne...skratka mobil riadi svoj vykon len vtedy ked to potrebuje napr. pocas telefonovania. ked sa snim pohybujes alebo sa raz za hodinu opatovne ohlasi do siete. Ved ak mas pri pocitaci reproduktory a mobil pri nich tak obcas ti ich rusi a to je raz za hodinu...takze tak, ver mi skusal som z mobilu za jazdy vytiahnut baterku a ked som zavolal tak este to tam zvonilo...mobil komunikuje ked mu treba nie stale, to by bolo vcelku zbytocne nemyslis?Petoo napísal:hmm tak bacha na vec, mobil urcite nie je pasivny radio prijimac prepac ale vacsiu sprostost som dlho nepocul, nic v zlom mobil neustale reguluje vykon svojho prijimaca/vysielaca a hlada vysielac s lepsim signalom na zaklade aktualnej sily signalu, co si mozes precitat nizsie... a ked spim s mobilom pri hlave/pod vankusom, co som uz skusal tak to citim, ci mi uz veris alebo nie. mozno som citlivy na magneticke ziarenia, neviem... a tie vyplody "miestnych expertov" ZATIAL SICE NIKTO NEPOTVRDIL, ale taktiez ich nikto zodpovedne nevyvratil
-
pinacolada
Guru wannabe
uz chapem co chces povedat... ano, mas vlastne pravdu.. a to s tou baterkou, podla mna to je oneskorenie siete, s tym nic nespravis. ale kazdopadne aj ked mobil netelefonuje abo sa "neprihlasuje sieti" tak vyzaruje niekolko desatin wattu, zavisi na pokryti... a ako vravim, ja som na to citliv, ci mi to veris alebo nie, tot vsjoSheep napísal:mozno si ten pripspevok z wikipedie trochu inak pochopil ale proste ti chcem vysvetlit ze mobil nekomunikuje neustale, inak by si baterku nabijal 2x do dna a isto by si mal rusenu telku, radio, repraky alebo nieco podobne...skratka mobil riadi svoj vykon len vtedy ked to potrebuje napr. pocas telefonovania. ked sa snim pohybujes alebo sa raz za hodinu opatovne ohlasi do siete. Ved ak mas pri pocitaci reproduktory a mobil pri nich tak obcas ti ich rusi a to je raz za hodinu...takze tak, ver mi skusal som z mobilu za jazdy vytiahnut baterku a ked som zavolal tak este to tam zvonilo...mobil komunikuje ked mu treba nie stale, to by bolo vcelku zbytocne nemyslis?
v poriadku ja ti verim ze si nato citlivy, samozrejme ze v okoli mobilu je elektricke pole aj ked nekomunikuje prave...je to vsak skutocne mala hodnota, ak by sa niekedy nahodou dostal ku neurologovi skus sa otom daco opytat mozno sa dozvies viacPetoo napísal:uz chapem co chces povedat... ano, mas vlastne pravdu.. a to s tou baterkou, podla mna to je oneskorenie siete, s tym nic nespravis. ale kazdopadne aj ked mobil netelefonuje abo sa "neprihlasuje sieti" tak vyzaruje niekolko desatin wattu, zavisi na pokryti... a ako vravim, ja som na to citliv, ci mi to veris alebo nie, tot vsjo
inak mobily su tak maximalne skodlive pre ludi s kardiostimulatormi a implantatmi...cize mobily su neskodne len pre ludi "bez upgradov"
upgradovSheep napísal:v poriadku ja ti verim ze si nato citlivy, samozrejme ze v okoli mobilu je elektricke pole aj ked nekomunikuje prave...je to vsak skutocne mala hodnota, ak by sa niekedy nahodou dostal ku neurologovi skus sa otom daco opytat mozno sa dozvies viac![]()
inak mobily su tak maximalne skodlive pre ludi s kardiostimulatormi a implantatmi...cize mobily su neskodne len pre ludi "bez upgradov"
-
dexter7007
Zablokovaný
Tak toto vela vysvetluje:
Ako ked ludom davali namiesto antibiotik cukor a niektorym to pomahalo 
Osobne mam najradsej taketo studie, ked sa dokazuje, ze na ludi ucinkuje aj to co neexistujeŽiarenie škodí – ak tomu veríte
Žiarenie z mobilných vysielačov škodí len ľuďom, ktorí si myslia, že je škodlivé.
Chceli by ste bývať v blízkosti vysielača signálu pre mobilné telefóny? Ak nechcete, nie ste sami. Britskí vedci v najnovšom prieskume potvrdili, že mnohí ľudia môžu v blízkosti vysielačov skutočne trpieť zdravotnými problémami – úzkosťou, nevoľnosťami a únavou. Je v tom však háčik: trpia len ľudia, ktorí sú vopred presvedčení o tom, že signál je zdraviu škodlivý.
V prvej časti výskumu na vzorke 158 dobrovoľníkov vedci zistili, že ak je v blízkosti zapnutý mobilný vysielač a ľudia o tom vedia, necítia sa dobre a ich zdravotné problémy sú priamo merateľné.
Zdravotné problémy však u nich pretrvávali aj keď bol už zdroj signálu vypnutý, ale vedci to ľuďom nepovedali. Na druhej strane všetci dobrovoľníci zapojení v štúdii „zabudli“ mať zdravotné problémy, ak vysielač vydával žiarenie, ale oni o tom neboli vopred informovaní.
Podľa vedcov je to dôkaz, že problém so škodlivosťou mobilného žiarenia je len psychologickej povahy. Zároveň však upozorňujú, že trpiaci ľudia nie sú simulanti – ich symptómy sú skutočné. Ak si myslia, že sú v blízkosti signálu, dá sa im namerať vyšší krvný tlak a potia sa.
„Viera je veľmi silná vec,“ povedala pre BBC profesorka Elaine Foxová z Univerzity v Essexe, ktorá tri roky trvajúci výskum viedla. „Ak veríte, že vám niečo škodí, tak sa to naozaj stane.“
-
7iro
Zablokovaný
jaj chlape to by na boloSheep napísal:lol, zeby to bola pravda?urcite ano, K+
ale by som chcel vediet co by si robil keby ti nad hlavou neustale vysielala veza s vykonom 200kW
//inak pravda to aj je - poznas co je to placebo napr. v lekarstve..
No o tom by tu mohla byt samostatna tema7iro napísal://inak pravda to aj je - poznas co je to placebo napr. v lekarstve..