Ubuntu 7.04- firewall

Všetko ohľadom Linuxu...
pato83
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Ubuntu 7.04- firewall

Príspevok od používateľa pato83 »

Zdravim vsetkych, tak som si nahodil Ubuntu a preto sa chcem spytat, ci je nutne instalovat daky soft ako je vo winoch antivir, firewall a podobne zalezitosti. A po druhe :) Cez Add/remove som sa chcel zbavit Rhytmbox prehravaca, no dako mi to ostalo v ponuke applications, tak teraz neviem. A taktiez som si nahodil Operu, no ked som sa chcel zbavit Firefoxu, tak mi vypisalo hlasku typu, ze na nom zavisi viacero programov. Je to nieco ako vo wine Explorer a Updaty? Takze radsej ponechat?

Edit: Takze nainstalovaný ten Rhytmbox uz nie je, no ako ho vyhodím aj z ponuky Applications--Prehravace? :)
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

antivir a firewall ti podla mna netreba. teda aspon ja nic take nemam. sice som za routrom, ale aj tak by som si nic take nedaval (caro linuxu). ak sa chces zbavit firefoxu tak skus cez konzolu (sudo apt-get remove firefox) a malo by to ist. dalej chod na stranku www.ubuntuguide.org a tam najdes vsetko co ti treba ;) stranku vrele odporucam
krija
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

ubuntu firewall: http://rob.pectol.com/content/view/2/1/ "install it and forget it" :wink:
Napísať odpoveď