Dlouhé načítaní Windows Xp po logu Microsoft -nutné

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
b.o.b.i.k
Medium Expert
Medium Expert

Dlouhé načítaní Windows Xp po logu Microsoft -nutné

Príspevok od používateľa b.o.b.i.k »

Vím, že to už tady bylo, ale můj problém je jiný a stále nevím, jak ho vyřešit. Mám Windows XP a když ho zapínám, tak po logu Microsoft, když proběhne a měla by se zobrazit obrazovka výběru uživatelů, tak mám jen černou obrazovku a nic nenajede, musím až restartovat natvrdo a dát Poslední funkční známa konfigurace, aby to jelo, ale při dalším (re)startu se to celé opakuje. Dřív to aspoň po nějaký době černé obrazovky naběhlo, ale dneska, po výměně klávesnice a myši to už nenaběhne. Vím, že to klávesnicí a myší není, mám zákl. desku VIA KT600. Nějaký rady, jak to vyřešit? Docela to dost spěchá, jestli to vyřešíte, budu vám do smrti vděčnej.
krija
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

kolko mas pevnych diskov (HDD fyzicky, a nie particii)? je jeden z nich od vyrobcu: maxtor?
b.o.b.i.k
Medium Expert
Medium Expert

ne oba jsou Western Digital, jeden 80 GB a druhy 200 GB, 2 particije, oba disky jsou ATA
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

este som sa zabudol opytat, ako ich mas zapojene, ale to je teraz jedno. ak mas pristup do bedne (ziadna plomba) tak odpoj ten disk, kde nemas nainstalovany OS :arrow: IDE kabel, aj napajanie HDD. (samozrejme pri vypnutom PC).
reno23
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reno23 »

krija napísal:kolko mas pevnych diskov (HDD fyzicky, a nie particii)? je jeden z nich od vyrobcu: maxtor?
a co je s maxtorom ? ja mam na maxtore cely system a ide dobre. Ked uz som v tejto teme tak by som sa rad opytal jednu otazku: Ked som pred tyzdnom cistil pc a zase ho dal dohromady tak sa mi disky v biose vzdy prehodia naopak. Tam kde mam system sa objavi slave a na druhom disku (co je iba na data) je master. Ked to prehodim a resetnem komp tak je to v poriadku a windows nabehne ale ked komp vypnem a zas zapnem tak je to zas naopak a windows sa nespusti. Preco? Oba disky mam ATA
b.o.b.i.k
Medium Expert
Medium Expert

jo tak vevnitr kompu se mi hrabat nechce, ja jsem na to levej a stejne nevim k cemu by to pomhlo
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

k comu by to pomohlo?
1. mam v jednom PC taku istu chipovu sadu ako ty: VIA KT600.
2. mal som v tomto PC dva HDD tak ako ty.
3. jeden z nich bol maxtor. po tom vsetkom co som o probleme vygooglil, som usudil, ze to on sposobuje tento problem. tak som ho hodil do druheho PC. v tomto som sa asi mylil, co si mi prave potvrdil. :wink:
4. skusal som takmer vsetky verzie biosov, co ten bullshitny vyrobca pre moju MoBo vydal (MSI).
5. skusal som rozne nastavenia a zapojenia oboch HDD. (zial vela kombinacii tam nie je)
6. na oba som instaloval windows XP.

7. mal som ten isty problem, ako ty a iba som chcel poradit. teraz sa spytaj k comu to bude dobre? co ak odpojenie toho jedneho HDD je jedine riesenie?

reno23 iba tolko: maxtor bol pred par rokmi eso medzi HDD. teraz to je najvacsi potižista medzi HDD. majitelia chipovych sad od nvidie a maxtoru by ti o tom vedeli rozpravat.
k tvojmu problemu: predpokladam, ze zapojene su spravne a aj jumpre sedia. ak sa v biose samovolne menia nastavenia tak to je znakom vybitej baterie na MoBo.
btw. ako vidim, tak aj tebe robi maxtor problemy :) .
--==[ RA ]==--
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa --==[ RA ]==-- »

No mam tiez Maxtor a fakt sa mi nacitava dlhsie Win ako na povodnom Seagate. Mam 2 cca 6-rocne Seagaty a idu v pohode a ten maxtor ma ani nie rok a uz sem tam pocujem ako v nom cvakaju hlavicky, ako keby sa samy od seba zaparkovali a zrazu nastartavali. Ja uz nikdy nekupim asi iny HDD ako Seagate, podlamna tieto su teraz najkvalitnejsie. Mozno este Hitachi ale s tymi nemam skusenosti.
drdi21
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drdi21 »

tiez sa mi meni nastavenie v biose.a robi mi to problem ked davam instal new win tak mi automaticky hadze na suflik.cim to moze byt.

p.s.:jumpre sedia.
b.o.b.i.k
Medium Expert
Medium Expert

nevim o tom, ze se mi prenastavuje bios, nekontroloval jsem to, zapojeni sedi, jumpery asi taky, ale oba disky jsou Western Digital... a tech se to tyka taky? takze co tedkon s tim?
b.o.b.i.k
Medium Expert
Medium Expert

Díky za pokusy o vtip, ale to mi nepomoze.

Jinak jsem zjistil, ze je to tim, kdyz mam v USB portu treba klavesnici nebo mys, proste neco na USB, co bezi pri bootovani. Protoze kdyz jsem mys odebral a dal tam starou co je do COM1 tak pohoda, jenze to je na rit, kdyz musim mit odpojeny USBcka, nevite nekdo jak to vyresit?
Napísať odpoveď