spojenie 2 sieti

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
wlado381
Novice
Novice

spojenie 2 sieti

Príspevok od používateľa wlado381 »

Chcem si dat siet s kamaratom ale chcem vediet ako to bude s netom, kedze ja mam router a v sieti asi 3 pc, on tak isto. Mam vigor 2700. Ako to bude s internetom? Chcem aby internet isiel len do niektorych pc, do jeho pc a do pc ktore ma on v sieti nie. Da sa to nejak nastavit? alebo budem musiet nastavit internet podla mac adresy alebo ako? a keby som nic nenastavil a dali by sme siet islo by to?
thx
t0m4s3
Admin
Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Potrebujes nieco co dokaze spravit routing, pripadne dokaze implementovat funkciu firewallu. Takze ja by som navrhoval, pripojit router do tvojho pocitaca a z tvojho pocitaca spravit gateway, tzn. ostatni by sa pripajali na teba (napr. cez obycajny HUB/SWITCH). Potom by si mal ty plnu kontrolu nad sietou a mohol povolit/zakazat co chces, na zaklade cohokolvek. Uplne idealny by bol advanced switch, kde by si mohol nastavovat access-listy priamo na porty, takze by si mohol tebou zvolene porty obmedzit. Ak by si to riesil klasicky sposobom hub/switch, tak MAC security by nebola 100%na pretoze nie je problem oscanovat MACy v sieti a naklonovat tu svoju.
wlado381
Novice
Novice

Príspevok od používateľa wlado381 »

vyzera to nejak tak. Da sa to nejak spravit? z toho jedneho switchu ide jeden pc kde chcem aby bol net odomna, zvysok ta druha siet, takze to bude asi problem, lebo tak by som mohol obmedzit jeden port v routeri, ale inak napojit to velmi nemozem.
Obrázok
Ak by som to nechal tak ako to je, fungovalo by to dobre? ako viem ktory pc odkial berie net...
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Vobec netusim o ako switchi a o akom PC hovoris, obrazok ktory si poslal je mi platny ako hadovi nohy. Vestica niesom.
mademan
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa mademan »

wlado> za predpokladu ze oba routre su pripojene k isp co na obrazku nemas, pocitace by mali vyuzit ten router kt. im prideli IP adresu ak maju pristup k viacerym.. IP mu prideli router kt je blizsie

just guessing
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Na tom obrázku chýba jedna dôležitá vec, a to je spojenie do internetu.
A nakresli ho štruktúrovaný, nech to má nejakú štábnu kultúru.
Napísať odpoveď