prob s boot XP

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
chronix
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

prob s boot XP

Príspevok od používateľa chronix »

hello.
POtreboval by som od vás súrne poradit čo mam s PC ked mi nexce nabootovat Win Xp...
Teraz mam HDD 200GB P-ATA a mám ho rozdelený na 40GB systém XP (C), 120GB záloha XP (D) a tretia partícia Linux FC6...
Pri spúštaní PC mi najprv nabehne GRUB a tam si vyberiem čo xcem spustit či Other teda XP ale FC6...
Mno len dneska som chcel ist preinštalvoat konečne už windows a hodím disc do mechaniky a dámneh ho nabootje ešte mi vypíšte stlačte hociktoré talčítko bla bla tak zmagnem enter a nabehne čierna obrazovka s napísom že inicializuje hardware a asi po 5 sekundách nabehne iba čierna obrazovka a konec čakám po chvíli sa aj CD presnane točit a konec... Skušal som aj iné XP a to iste... Ale WIN Server na nabootuje v pohode aj Linux... Len XPčku sa nexce nefiete kde može byt problém že by s tým GRUBom ??? :roll:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Mohol by to byt problem GRUBu + MBR.
chronix
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:Mohol by to byt problem GRUBu + MBR.
mno tak asi spravím total format zalohujem si celé Dčko a dám komplet formát cez particion magic...
Inak skusim som cez HDtune že či neni niejký BAD sektor a nebol... tak asi to bude tým grubom... 8)
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

cez vistu si spusti Vista boot manager.. tam si daj new operating system.. a vyhladaj to tvoje XP.. daj apply a potom budes mat aj XP :)
mozno newie najst k nemu cestu

//hops... som si nevsimol nieco dolezite.. skor vsimol nieco co tam nie je..
som si myslel ze tam citam ze tam ma aj Vistu.. inak by som to nepisal :wink: sry
Aealo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Aealo »

Šu-Do napísal:cez vistu si spusti Vista boot manager.. tam si daj new operating system.. a vyhladaj to tvoje XP.. daj apply a potom budes mat aj XP :)
mozno newie najst k nemu cestu
a to kvoli tomu si este bude davat Vistu? :roll:
chronix
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

mne XP inak načita ale dostanem sa doneho ale ja ho potrebujem preinštalovat a z CD mi o nexce načítat...
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

chronix napísal:mne XP inak načita ale dostanem sa doneho ale ja ho potrebujem preinštalovat a z CD mi o nexce načítat...
bud mas pokazene CD alebo ho nemas bootovatelne.. a mozno si si nenastavil ako 1st boot device CDROM
Napísať odpoveď