Farby v Adobe Photoshop

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
JurijRubanov
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Farby v Adobe Photoshop

Príspevok od používateľa JurijRubanov »

Mám nasledovný problém s farbami vo Photoshope. Keď si otvorím fotku aleo iný obrázok vo Photoshope, tak sa farby zobrazia korektne - pekný dynamický rozsah, výborný kontrast a sýte farby. Akonáhle dám však obrázok uložiť do súboru (JPG/PNG/PSD), tak ostatné aplikácie nechcú tento farebný rozsah akceptovať a reprodukujú tieto farby o dosť menej sýte.

Takto vyzerajú farby v PS:
Obrázok

A keď otvorím potom obrázok uložený v PS napríklad v Znoer Photo Studio, dopadne to takto:
Obrázok

Moje nastavenia farieb:
Obrázok
8andrej8
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 8andrej8 »

mne sa zdaju tie fotky skoro totozne moze tam byt problem ze jpg nepodporuje vacsie rozhranie nevim proste skus to napr. ulozit ako bitovu mapu alebo netusim ale mne sa zdaju tie fotky rovnake velky rozdiel v nich nevidim
BTW: si na gympli v PD lebo ja tam teaz nastupujem ako 1.
prask
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa prask »

pochybujem ze to bude nejaky problem. JPG aj png su urcene najma na kompresiu preto tam urcite strata je ale mne sa to tiez nezda tragicke. co sa tyka PSD tak to uz nieje tak stratovy format a ten by mal zachovat skoro vsetko v povodnom stave. ale na tych obrazkoch rozdiel nevidim asi preto ze uz su obidva jpg. moze to byt aj farebnym profilom vo photoshope ktory moze zobrazovat inak ako bude obrazok na vystupe
Napísať odpoveď