Dneska mi odisiel pridavny ventilator do case (80x80x25) a chcel by som kupit novy ale vsade su len nejake 3-pinove a mne sa zda ze ja mam 4-pinovy. Kde taky kupim? thx
-mato- napísal:ved na tom ventilatore su 4 piny . Myslim ze ked som dal foto tak si ho aj pozres
No len som si nebol isty, ci to nie je sosnute z netu no tak sa popozeraj, ci nemas v bedni trojpinove konektory a tam novy pripojis bez problemu, pripadne skus zohnat redukciu zo stvorpinoveho na trojpinovy.
GothaR napísal:No len som si nebol isty, ci to nie je sosnute z netu no tak sa popozeraj, ci nemas v bedni trojpinove konektory a tam novy pripojis bez problemu, pripadne skus zohnat redukciu zo stvorpinoveho na trojpinovy.
aha dikes... a nevies ako vyzeraju tie 3 pinove konektory v bedni ?
ventilator NEMA 4 pinove napajanie .... su bud 2 pinove alebo trojpinove (ten treti kablik/pin je tam len na sledovanie otacok)
to ze molex koncovka ma 4 piny nic neznamena kedze zapojene su len 2
takze sa pozi na dosku ci tam mas nejaky volny FAN konektor .. ak ano tak si mozes kupit ventilator iba s takym konektorom ... ak taky konektor na doske nemas tak kup s molexom .. alebo si kup taky ktory ma konektory oba a nemas problem
gwixt napísal:ventilator NEMA 4 pinove napajanie .... su bud 2 pinove alebo trojpinove (ten treti kablik/pin je tam len na sledovanie otacok)
to ze molex koncovka ma 4 piny nic neznamena kedze zapojene su len 2
takze sa pozi na dosku ci tam mas nejaky volny FAN konektor .. ak ano tak si mozes kupit ventilator iba s takym konektorom ... ak taky konektor na doske nemas tak kup s molexom .. alebo si kup taky ktory ma konektory oba a nemas problem
Neviem snad sem hodim postacujuce foto
MOJA skrinka a doska (mam volny fan konektor ??) Viem neni toho moc vidiet.
Prílohy
TU SOM MAL NASROBOVANY FAN. BOL ZAPOJENY DO TYCH VOLNYCH 4-pinovych (teda 2 pinovych) KABLOV
aha jasne uz ho tam vidim..dobre dikes vsem. A urobit poriadok s kablami bude dost obtiazne Lebo
1. Mam dost malu skrinku a vela veci v nej (2disky + 2mechaniky + fdd)
2. Nevyznam sa moc do toho a bojim sa ze keby som vsetky kabliky povyberal tak by som si uz nespomenul ako ich zapojit naspat..