problem s adeptom

Všetko ohľadom Linuxu...
zelovoc
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

problem s adeptom

Príspevok od používateľa zelovoc »

adept mi z nicoho nic prestal instalovat programy, stale vypisuje ze pravdepodobne bezi spustena este jedna takato aplikacia, ibaze vedome nemam nic spustene a nejaky task manager ako vo win tu nevidim aby som videl ci mi nieco na pozadi nebezi. ked chcem zaktualizovat tak sa zastavi na 99%. takze netusim co to ma znamenat, kedze doteraz bezal bez problemov. ked spustam Pridat/Odstranit programy, tak sa len spustaju ale nespustia sa. ked mi vie niekto pomoct tak budem rad.

Kubuntu 7.04
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Správca procesov sa v KDE (zvyčajne) spustí pomocou Ctrl+Esc
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

bud ctrl+esc alebo alt+f2 a ksysguard. staci ti vypnut adept ktory ti uz bezi. mozno si instaloval nieco cez konzolu a tam to stale visi.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

To sa stáva, nevypisuje to nikde (ani process-table), nedá sa to zastaviť, aj po reštarte to vypisuje, že proces beží, no nepýta sa ani root-heslo (ani po reštarte), raz sa mi to stalo, nič som s tým nedalo robiť (nedošiel som na to ako to zastaviť), sformátoval som to a zase nainštaloval celý systém.

Tot robí hlavne ked inštaluješ java, ono sa to tam opýta, či prijímaš tú zmluvu, no ono to sa hned zasekne, vypíše chybu a skončil si.

Ten adept-manager je veľký šrot, synaptic-om sa to nestáva nikdy alebo samozrejme ani s konzolou. Určite sa to dá nejako spraviť, ale že ako??? :?

Aj mňa by zaujímalo ako to zastaviť, lebo mne sa to nepodarilo, nedalo sa už nič inštalovať, veľakrát som reštartoval počítač ale nie a nie...je to veľký problém.
turtlak69
Guru
Guru

treba instalovat cez konzolu ;) btw v adepte neukaze ani programy pridane z inych zdrojov. v synapticu ano.
Cesar
Addict
Addict

No hej, ale keď tam dávajú ten adept, tak kto má vedieť že je to také chybné?? A ani viacnásobné reštartovanie nepomôže, nedá sa to pochopiť, veď by to malo pýtať root-heslo ale nepýta sa. Ako je to možné????

Distribúcie na rpm majú tú chybu, že stále sa zasekáva pri inštalovaní, ale tam aspon ja viem čo treba vymazať a pojde to zase alebo ked niekto nevie, tak reštart určite pomôže, lebo sa potom zase pýta na root heslo a zasatví sa ale u Kubuntu nie.

Ubuntu nevedia stabilné KDE spraviť a adetp je horror.
turtlak69 napísal:treba instalovat cez konzolu ;) btw v adepte neukaze ani programy pridane z inych zdrojov. v synapticu ano.
Ale mne to ukazuje.
turtlak69
Guru
Guru

tebe mozno hej, ale mne nie. skusal som daco hladat a v adepte nebolo a v synapticu hej. a to s tym stabilnym KDE... no to je uplna pravda. KDE v kubuntu je katastrofa. hockedy mi len tak padnu vsetky aplikacie. robim stranku a bez ulozenia len bum a je to vsetko prec...
Cesar
Addict
Addict

Možno si nemal zoznam update-ovaný, lebo to bere zo sources.list, musí to byť rovnaké.

Je tam viacej takých zázrakov, na ktoré nie je vysvetlenie.

Kubuntu keď nainštalujem z alternate, tak neustále sú KDE-crash-y, ale nainštalované z desktop-cd (live) už nie. No ako je to možné????? A to s adeptom - na to sa už nedá čo povedať, že proces je stále niečím blokovaný aj po reštarte, je to realita v Kubuntu.

Teraz mám Kubuntu, z desktop cd je to stabilné, z alternate je to totálny horror.
turtlak69
Guru
Guru

uplne suhlasim, obcas su to fakt zazraky :D ale tema nie je klub nahnevanych ;) niekedy az zasnem, ze preco to raz ide a raz nejde a nic som nemenil... ale to sa snad s prichodom novsich verzii opravi. ved toto distro ide uz na notebooky, tak sa musia zlepsovat este rapidnejsie...
zelovoc
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Cesar napísal:Tot robí hlavne ked inštaluješ java, ono sa to tam opýta, či prijímaš tú zmluvu, no ono to sa hned zasekne, vypíše chybu a skončil si.
presne toto. javu som instaloval.

ale nakoniec som to poriesil, v adepte som si dal vyhladat zoznam aktualizacii a tie 2 tykajuce sa javy som poslal do pecka. a cuduj sa svete, ide to.
Cesar
Addict
Addict

Ja by som Java nikdy neinštaloval s Adept, je to veľmi "nebezpečné". :D Buď synaptic-om alebo konzolou. :)
tuti
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa tuti »

Cesar napísal:Ja by som Java nikdy neinštaloval s Adept, je to veľmi "nebezpečné". :D Buď synaptic-om alebo konzolou. :)
javu ked tak stiahut so sun-ackych stranok a cez konzolu lebo treba potrvdit licenciu alebo potom apt-get install (nejaka divna nie od sun netreba licenciu)

v Adept-e zmluvu nepotvrdis...resp. mne sa to teda nepodarilo

nie je java ako java
zelovoc
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Cesar napísal:Ja by som Java nikdy neinštaloval s Adept, je to veľmi "nebezpečné". :D Buď synaptic-om alebo konzolou. :)
ale ta ani by ma to nenapadlo..
Cesar
Addict
Addict

tuti napísal:javu ked tak stiahut so sun-ackych stranok a cez konzolu lebo treba potrvdit licenciu alebo potom apt-get install (nejaka divna nie od sun netreba licenciu)

v Adept-e zmluvu nepotvrdis...resp. mne sa to teda nepodarilo

nie je java ako java
Ale aj cez adept píše, aj cez synaptic, aj keď sa to rozbaľuje manuálne čo sa stiahne z java.com. Rozdiel je že cez repo ked sa inštaluje tak netreba manuálne tie link-y robiť pre fireox, mercury messenger atď.

V každom prípade je synaptic lepší ako adept.
tuti
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa tuti »

Cesar napísal:Ale aj cez adept píše, aj cez synaptic, aj keď sa to rozbaľuje manuálne čo sa stiahne z java.com. Rozdiel je že cez repo ked sa inštaluje tak netreba manuálne tie link-y robiť pre fireox, mercury messenger atď.

V každom prípade je synaptic lepší ako adept.
synaptic som neskusal (adept mi staci a na co nestaci adept staci apt-get)....a navyse ty myslis java ako "plugin" tak to som potom instaloval tak ze som si stiahol samorozbalovaci balik (.bin) ked to nejaka stranka potrebovala
Cesar
Addict
Addict

Áno, z java.com ale dá sa aj s adeptom/synapticom z repo. A potrebuje to aj Azureus, nielen prehliadač ako aj napr. Mercury Messenger.
Napísať odpoveď