Dá sa zväčšiť obrázok aj bez rozpixelovania (schodov) ???
-
lubostrachan
Light Star
Dá sa zväčšiť obrázok aj bez rozpixelovania (schodov) ???
Zdravim,
ide to s nejakym programom ?
THX
ide to s nejakym programom ?
THX
Mam ti poslat obrazky co som zvacsoval kua? Samozrejme, ze na zaciatku musi byt nejaka kvalita (aspon 800x600p), ale ked to potom das do bmp tak mozes zvacsovat kolko chces a XnView uz potom vie hrany vyhladit.NuSuey napísal:hhhhhh ma chces rozosmiat?
ano tie pixelove gebuziny mozes zvacsit ale cim vacsie tym skaredsieboze.. nekecaj skarede pismenka tu
//samozrejme ide aj o to, aky je to obrazok, nie vzdy sa to da uplne dokonale, najlepsie idu rozne loga a tak, kde nie je vela drobnych detailov.
No bmp mam pri upravach radsej, lebo napriklad ten bezny skicar vo windowse pri kazdom ulozeni jpegu zhorsuje kvalitu. Pri bmp je istota zachovania kvalityNuSuey napísal:loga? ach..
NEPOTREBUJES to dat do bmppreboha len staci normalny viewer ktory ma pri resizovani aj nejake moznosti
taky irfanview si poradi
![]()
ale je mi smiesno ze nabadas na take nieco![]()
800x600 zvacsovat?pochybujem ze myslel taky velky obrazok ze chce zvacsovat
-
reno23
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
ja si v skicari davam aj PNGGothaR napísal:No bmp mam pri upravach radsej, lebo napriklad ten bezny skicar vo windowse pri kazdom ulozeni jpegu zhorsuje kvalitu. Pri bmp je istota zachovania kvality
2 NuSuey: v skicari vobec nepracuju len lamy. Si myslis ze si chodime do skicara kreslit auticka alebo co ?? Je to dobre napriklad ked si printscreenom savenes plochu a potrebujes si ju ulozit ako obrazok. No naco budes na taku kktinu otvarat photoshop..Alebo je to dobre aj na tvorenie obrazkovych navodov
Rozmyslal som nad tym dakedy a myslim ze by sa mal dat preco nie?.Rozmyslajte ze ked mate obrazok tak staci okolo kazdeho pixelu dat 3 pixely rovnakej farby a obrazok by sa mal zvacsit bez strasty kvality.
- - - - Po zvecseni :- - - - - - - -
- / / - - - - - - - - -
- / / - - - / / / / - -
- - - - - - / / / / - -
- - / / / / - -
- - / / / / - -
- - - - - - - -
- - - - - - - -
Dufam ze ma chapete ako to myslim
- - - - Po zvecseni :- - - - - - - -
- / / - - - - - - - - -
- / / - - - / / / / - -
- - - - - - / / / / - -
- - / / / / - -
- - / / / / - -
- - - - - - - -
- - - - - - - -
-
NuSuey
Professional
photoshop? lolreno23 napísal:ja si v skicari davam aj PNGTo tiez nezhorsuje kvalitu
2 NuSuey: v skicari vobec nepracuju len lamy. Si myslis ze si chodime do skicara kreslit auticka alebo co ?? Je to dobre napriklad ked si printscreenom savenes plochu a potrebujes si ju ulozit ako obrazok. No naco budes na taku kktinu otvarat photoshop..Alebo je to dobre aj na tvorenie obrazkovych navodov
irfan view chlape.. IRFAN viewer
Preto, ze ty pouzivas irfan, tak vsetci co pouzivaju nieco ine su lamy?NuSuey napísal:photoshop? lol
irfan view chlape.. IRFAN viewer
Tiez by som si ho mohol dat, ale s obrazkami pracujem len malo a na to co potrebujem mi bohato staci skicar. Teraz po novej instalacii windowsu nemam ani XnView, pretoze ten som pouzival hlavne na zmensovanie fotiek a to teraz robim cez jednu utilitku co sa integruje priamo do windowsu.
-
reno23
Guru wannabe
na compe mam zopar fotiek mojich starych rodicov v TIFF. Jedna foto ma cca 90-150MBhojko napísal:gwixt: TIFF
NuSuey: Tiez pouzivam Malovanie z Windowsu a to len preto, lebo sa mi nic ine nechce instalovat. Na prezeranie a zmensovanie mam IrfanView, ale na to, aby som si instaloval graficky program som dost lenivy.
-
blazer
Professional
No presne to co si nakreslil je strata kvalityDieg0 napísal:Rozmyslal som nad tym dakedy a myslim ze by sa mal dat preco nie?.Rozmyslajte ze ked mate obrazok tak staci okolo kazdeho pixelu dat 3 pixely rovnakej farby a obrazok by sa mal zvacsit bez strasty kvality.
a este dodam ze skicar rulez, bez neho si uz neviem den predstavit
Tu je to, zvacsoval som to tak, aby sa to dalo vytlacit na velkost priblizne A4 pri 500 dpi. Nechcelo sa mi tu uploadovat originaly, snad postaci toto. Detaily ostali zachovane, nieco podobne urcite nejde spravit s normalnou fotkou, ale chcem tym ukazat, ze to nie je nemozne pri trochu zlozitejsich obrazkoch.blazer napísal:No presne to co si nakreslil je strata kvalityA gothar ty by si mohol prilozit ten tvoj vytvor z 3x3 na 30x30
a este dodam ze skicar rulez, bez neho si uz neviem den predstavit
//mi tak napadlo k tym lamam a skicaru: profik zvladne danu ulohu aj s najprimitivnejsim nastrojom