boot Vista

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

boot Vista

Príspevok od používateľa masterdead »

Zdarec, mam taky maly problemik, dostal som do ruk ntb na ktorom je defaultne nainstalovana Vista, kamarat tam chcel dat xp a nainstaloval to na tu istu particiu ako je vista, problem je ze teraz nebootuje vista vobec ale len xp, nejakym setrnym sposobom by som chcel sa dostat do visty a xp vymazat, poznate nejaky dobry sposob?

edit: teoreticky sa mi podarilo nastavit boot loader, avsak vista aj tak nebootuje, ostane cierna obrazovka
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

cez DVD visty a potom cez konzolu fixmbr
NuSuey
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa NuSuey »

nainstaloval to na tu istu particiu ako je vista
logicky vymazalo pri instalacii vistu ;) ved ked to instalovalo na rovnaku particiu tak muselo zmazat adresar Windows, Documents and settings a take veci ;)
ef.K0
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa ef.K0 »

masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

Šu-Do napísal:cez DVD visty a potom cez konzolu fixmbr
dvd visty bohuzial nemam

to NuSuey: nie disk neformatovalo, spravil to tak ze dal instalaciu, bez nutnosti formatovania

to ef.K0: vytvorit dualboot viem, lenze ked je to uz vsetko na jednej particii tak s tym uz moc neurobim, ako si vsimnes potom som uz nastavil boot.ini avsak aj tak vista nebootuje, ostane zaseknuta a je len cierna obrazovka
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

masterdead napísal:dvd visty bohuzial nemam

to NuSuey: nie disk neformatovalo, spravil to tak ze dal instalaciu, bez nutnosti formatovania
Je on normalny??(tuto poznamku som si nemohol odpustit, sry)
No k teme: to uz asi nerozhodis, pretoze su tam urcite prepisane dolezite subory. A ak by si ju aj nahodou spustil, tak tam bude neskutocny bordel. Preto radsej siahni po kompletnom preinstalovani s tym, ze najprv ten disk sformatujes.
Ako je mozne, ze k tomu nemas DVD Visty? Nie je na disku vytvorena particia so zalohou systemu?
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

ja ci som normalny?
keby som ho mohol formatnut tak ho asi formatnem a nepisem tu :wink: ja potrebujem vistu spustit koli niektorym suborom ku ktorym sa s xp nemozem z nejasnych dovodov dostat, na disku je cast vyhradena ako recovery, ale ako ju spustit? ja som dostal do ruk iba cisty ntb s nabijackou, bez recovery dvdciek a cdciek, oba systemy su na jednej particii, cele zlozky su tam, vista ma zlozku windows a xp ma zlozku window bez "s", obsahovo vyzeraju v poriadku, ked dam vistu bootnut v nudzaku tak zacne nacitavat ale po case loadu zasekne a ostane stat, s touto chybou si zatial nikto neporadil
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

masterdead napísal:ja ci som normalny?
keby som ho mohol formatnut tak ho asi formatnem a nepisem tu :wink: ja potrebujem vistu spustit koli niektorym suborom ku ktorym sa s xp nemozem z nejasnych dovodov dostat, na disku je cast vyhradena ako recovery, ale ako ju spustit? ja som dostal do ruk iba cisty ntb s nabijackou, bez recovery dvdciek a cdciek, oba systemy su na jednej particii, cele zlozky su tam, vista ma zlozku windows a xp ma zlozku window bez "s", obsahovo vyzeraju v poriadku, ked dam vistu bootnut v nudzaku tak zacne nacitavat ale po case loadu zasekne a ostane stat, s touto chybou si zatial nikto neporadil
Aha, ja som to zle pochopil, tak potom to s normalnostou patrilo tebe :) Odjakziva plati, ze pri instalacii noveho systemu sa pouziva naformatovana particia...
Ta recovery particia...niekedy sa obnova spusti pri stlaceni F11 pri boote, ale moze to byt individualne. Skus pohladat na nete ako je to pri tejto znacke notebooku.
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

no zabudol som dodat je to HP Pavilion dv6000, o F11 viem skusal som to tu, ale na tomto booku to nefunguje
Roberbo
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Roberbo »

Napísať odpoveď