pripojenie od suseda cez wifi

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
jerik
Light Star
Light Star

pripojenie od suseda cez wifi

Príspevok od používateľa jerik »

zzdravim....
mam taku otazku na vas... Dnes som po dlhej dobe skusil,ci mi NB najde nejake nove wifi siete v okoli,nasiel mi par,a dokonca jedna je odomknuta,cize sa normalne mozem pripojit a byt na nete... No a chcem sa spytat,moze teda niekto (ten koho je ta siet) zistit ze chodim cez jeho wifi na net? Pripadne,moze sa mi nejako ,,napichnut´´ do NB? alebo moze si zistit ake stranky pozeram??? :) Mam sice aj svoj net,ale nie cez wifi, a 3x pomalsi,cize asi tak.... heh,dufam ze som to nenapisal ako madar, a niekto ma pochopil... Dakujem za nejake tie rady... :oops:
sundevil
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa sundevil »

ja mam podobneho suseda :)
v logoch routera mozes najst mac adresy, ktore sa pripajaju, aspon v nastaveniach jeho routera som ine statistiky nenasiel :)
neviem ako to bude cez windowsacke zdielanie, tam by mohlo vypisat aj nazov pocitaca, ale to by musel ist po tebe, lebo takto, ak pouzivas jeho router tak data nejdu cez jeho pocitac a jedina kontrola sa da spravit iba cez data ktore si uchova router
Sheep
Addict
Addict

Re: pripojenie od suseda cez wifi

Príspevok od používateľa Sheep »

jerik napísal:zzdravim....
mam taku otazku na vas... Dnes som po dlhej dobe skusil,ci mi NB najde nejake nove wifi siete v okoli,nasiel mi par,a dokonca jedna je odomknuta,cize sa normalne mozem pripojit a byt na nete... No a chcem sa spytat,moze teda niekto (ten koho je ta siet) zistit ze chodim cez jeho wifi na net? Pripadne,moze sa mi nejako ,,napichnut´´ do NB? alebo moze si zistit ake stranky pozeram??? :) Mam sice aj svoj net,ale nie cez wifi, a 3x pomalsi,cize asi tak.... heh,dufam ze som to nenapisal ako madar, a niekto ma pochopil... Dakujem za nejake tie rady... :oops:
myslim ze ak ma dakto na okne wifi antenu a dal zadarmo signal tak mozes od neho tahat a jedine co o tebe vie je tvoja MAC, IP a sledovat traffic ktory vytvaras pocas pouzivania netu...ale pokial mu to moc nepretazujes tak si to asi nevsimne a logy zrejme tiez nepozera takze surfuj dokym ti to pojde :wink:
jerik
Light Star
Light Star

dakujem za odpovede.... :) takze pohodicka... :) hm takze by som mal obmedzit to stahovanie,aby si to nahodou nevsimol,odkedy som totiz zistil ze to nema pod heslom, a ze to je 3x rychlost co mam ja,tak mi isiel download nonstop :D celkom zaujimave,mat stiahnuty cely film za 2O minut :shock: Takze teda len tu MAC adresu moze vidiet,webove stranky nie. Fajn,dik este raz ...
Sheep
Addict
Addict

jerik napísal:dakujem za odpovede.... :) takze pohodicka... :) hm takze by som mal obmedzit to stahovanie,aby si to nahodou nevsimol,odkedy som totiz zistil ze to nema pod heslom, a ze to je 3x rychlost co mam ja,tak mi isiel download nonstop :D celkom zaujimave,mat stiahnuty cely film za 2O minut :shock: Takze teda len tu MAC adresu moze vidiet,webove stranky nie. Fajn,dik este raz ...
len tak na OT co je to za rychlost? ze mas za 20 minut film :?:
Dante3000
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Dante3000 »

Asi ti na to coskoro pride, musi si vsimnut ze mu rychlost netu rapidne klesla :D
jerik
Light Star
Light Star

hm,tym filmom som myslel Divx cize 7OOmb. Stahovalo to rychlostou okolo 49Okb/s co je pre mna docela dost,ked som zvyknuty na nejakych 18Okb/s. :) v kazdom pripade by na to nemusel prist,podla nazvu siete sudim,ze to je jeden sused,ktory je viac mimo bytu nez v nom.. cize by si nemusel vsimnut nic... :oops:
Dante3000
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Dante3000 »

:) asi je v byte ked ma zapnute wifi
btw: je ten sused silnejsi nez ty,ked nastanu komplikacie ked to zisti....
jerik
Light Star
Light Star

Dante3000 napísal::) asi je v byte ked ma zapnute wifi
ved modem nemusi vypinat nie? mne tiez ide modem aj ked niesom doma.. :) ci je silnejsi? ako ja asi ano,ale nez kopa mojich znamych urcite nie... 8)
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

ak chce, tak ti na to pridem smahom ruky a ak nechce, tak na to bude kaslat. ked ta blokne, tak mu zaklop na dvere a spytaj sa, ci nemozes s nim zdielat za nejaky poplatok. podla mna by sa ti to aj dost oplatilo. dohodnete sa na cene a mozes byt potom normalne online cez jeho router. a ked mu nevadi, ze sa mu prizivujes na linke, tak potom mas stastie :) hlavne cez neho netahaj filmy, lebo ta velmi rychlo stopne. normalnym surfovanim mu rychlost neobmedzis
Sheep
Addict
Addict

Dante3000 napísal::) asi je v byte ked ma zapnute wifi
nemal chranenu siet, dosledky a to ze ju dakto pouziva volne je uz jeho problem...
jerik
Light Star
Light Star

ok,diki moc za odpovede.... :)
Napísať odpoveď