Ako presvedcit rodicov...[?]

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Ako presvedcit rodicov...[?]

Príspevok od používateľa P3Bo »

Takze ja[16] mam dievca[16] ktore milujem a aj ona mna ,je odo mna vzdialene cez cele slovensko chce si kvoli mne zmenit skolu na pedagogicku do presova [ona je zo zahoria ja som z vychodu vid. profil] no rodicia su proti aka je moznost ze ju pustia , ako ich mame presvedcit aby ju za mnou pustili [ich hlavny problem bol ten ze by do pol roka prisla tehotna a skazil by som jej zivot .... .]
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

tak chod ty zanou .. to je zlozite, skus napisat viac .. o aku zmenu skoly by islo, kolko ma rockov a tak ... inak si myslim ze obmäkcit niektorych rodicov by bolo aj nemozne :-P ...
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Ja nemozem u mna je to este horsie ....daco som editol
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

A si si isty, ze ta vasa laska je az taka pevna? Nechcem Ti nic hovorit, ale videl som uz dost vztahov v sestnastich, ktore boli laska na cely zivot a po pol roku nezostalo nic. Podla mna to nieje rozumne aby si koli Tebe menika skolu a rodicom asi tiez vadi to mozne tehotenstvo menej ako nestabilita teeagerskeho vztahu.
Sry, ze som Ti nepomohol.
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

S rodičmi je to v takýchto otázkach veľmi ťažké. Ešte ťahšie je poradiť ti ohľadom takejto veci, pretože jej ani tvojich rodičov nepoznáme.
-Každé dieťa pozná nejaké tie finty/ťahy, ktoré na rodičov zaberajú.
-Osobne si myslím, že ju nepustia. Súdim iba podľa mojej mamy. Tá by mojej sestre povedala, že na to nemáme, aby bývala na intráku a vkuse cestovala, je mo mladá a môže sa jej tam na východe niečo stať.. "Proste si mladá, neskúsená a zamilovaná a nikam nepojdeš. V živote stretneš ešte mnoho chalanov, ako je P3Bo. Nech príde on sem. On je chalan."
- :?
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Myslis ze nerozmyslam rovnako ? Ze som nad tym nepremyslal. Zober to takto axxis nebolo by lepsie raz verit v to ze ti to moze vyjst ? Odpoved na tvoju otazku znie ano . Verim ze nam to vydrzi . A to preto ze som sa nemusel pretvarovat ze som zostal prvy krat vo vztahu sam sebou. Ze ma to neunavovalo . Ze som zazil tak neopakovatelne momenty a pritom som si myslel ze uz viem vsetko . No nevedel som nic ....
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

hmm tak to je dost malo myslim na tu " vyzretu lasku " kvoli ktorej sa oplati ist na druhy konec republiky ... v sestnastich :? neviem neviem ... keby mala po osemnastke tak mozno (ja by som svoju dceru nepustil) ... nevim ako ti pomoct ... ono zmena skoly je zaväzok a ak uz ma rozbehnutut skolu tam kde byva .. :? ... po pol roku laska vyprcha, vztah s rodicmi jej to nabura, kedze pises ze presviedcanie bude tazke ... nikdy nevis ako to dopadne ...
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

nordkapp_pb napísal:...
keby som mal osemnast balim kufre ja a uz som na zapade .Pozri nieco sme si uz preskakali . Ona vedela ze mam dievca no aj tak to neschladilo dlho ma chcela ja som kvoli nej odkopol aby sme boli spolu lebo som si uvedomil ze to co citim pri nej je silnejsie ako vsetko co som citil dovtedy ku dievcatam dokopy proste sa k sebe hodime a vsetci co nas videli to hovorili tiez . Ja viem ze je to tazke ze to asi nevyjde ale jednoducho musim najst sposob ako donutit chtiac nechctiac rodicov k tomu aby ju pustili. Preboha ved poznam vztahy co su spolu dvaja od dvanastiach a teraz maju 30 rokov a dve deti preco by to moje nemohlo vyjst ?
Frikso
Darca
Darca

Súdiť vzťahy podľa veku nie je smerodajne. Ja som s mojou Erikou začal chodiť v 16, ešte som ani netušil, že nejaké hojko.com existuje. Teraz mám 18, ona za mesiac tiež a máme spolu perfetný vzťah, o akom sa mi ani nesnívalo, keď sme spolu začínali.

-Ale tento prípad je úplne iný. Keby nebolo tej školy, tak sa môže vrátiť domov, ale zober si, že by ostala v Prešove sama. Pohádali by ste sa alebo niečo, rozišli.. Čo takto vzťah na dialku? Tiež nič moc, ale aspoň sa presvedčíte, na čom ste. Môj spolužiak chodí už vyše pol roka s babou z Oravy a vídajú sa asi tak raz za 2 mesiace +/- ..
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

P3Bo napísal:...
no a od tych 12 rokov .. kolko 1 zo 100 tych vztahov ? ... ale presne o to ani tak nejde ... ale tak aspon poznas jej rodicov ? predstavila Ta ? ... chapes ak ona neuhravala doma na notu, ze si fakt fajn, tak ta rodicia dobre nepoznaju ... je jasne ze jej nedovolia ist s niekym koho videli mozno na fotke .. neviem nehovorim ze je to tak, ale skus napisat ...
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

Menit skolu, cestovat cez pol repubilky....znie to zle. Ale preco by si nemohla najskor tu skolu dokoncit? Ak je ta vasa laska taka silna ako vravis, prekusni nejak este tie dva/tri roky a mozete byt spolu.
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

nie bohuzial mohol som ich stretnut ale v tej chvili som este netusil ze sa mi to moze zist tak som tam radsej nesiel. A ved ani neviem preco lebo tusim by som sa im snad aj pacil ; povedala mi ake maju na jej frajera poziadavky a v celku som ich splnal . No teraz je neskoro lamentovat nad rozliatym mliekom. Viem ze vy co tu pisete to myslite dobre pisete sice pravdu ale zjavne trochu odbocujete od temy totizto ja sa pytam ako ich mam ukecat na aku notu pritlacit tak aby ju pustili.
axXis napísal:Menit skolu, cestovat cez pol repubilky....znie to zle. Ale preco by si nemohla najskor tu skolu dokoncit? Ak je ta vasa laska taka silna ako vravis, prekusni nejak este tie dva/tri roky a mozete byt spolu.
o to ide ona este len je prihlasena na skolu nastupuje az o mesiac takze si ju moze este zmenit ani by nemusela menit partiu u mna je to tazsie ja uz na tu svoju chodim 5 rokov
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

.. prave ze tou notou je ta "znamost" u rodicou .. keby si tam bol vareny peceny a dobre by si s nimi vychadzal, tak by ti verim mozno stacilo ist s nimi len na veceru a normlane by ste sa dvojgeneracne porozpravali :-P ... ale takto mozes pritlacit tak pästou na schránku, co neni stastne riesenie ! ...
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Takze, mojej kamaratky rodicia su tiez spolu od 16 a stale su spolu, takze netvrdim, ze sa to neda - to len tak na okraj. Ale, predsa len, ste strasne mladi a ja byt ci uz tvoji alebo jej rodicmi, tak vam to bud vyhovaram, alebo ako robia jej rodicia, nikam ju nepustim. Mozno by v tom veku moj syn/dcera na mna nadavali, ale snad by sa ukazalo, ze predsa to bolo najlepsie riesenie. Prepac, ale vazne to nevidim velmi optimisticky :(
A co sa tyka toho, ako ich presvedcit...Kedze ty jej rodicov nepoznas a ona chce ist prec, mala by prejavit strasne vela iniciativy a ty ju v tom podporit (co asi aj robis :) ). Argumenty, preco by ju mali pustit by mohli byt klasicke typu : Viem sa uz o seba postarat (lenze vie sa skutocne niekto v 16 sam o seba postarat, neviem a pochybujem o tom), musim sa naucit byt samostatna (to by sa mohlo dat, pobyt na intraku pomoze cloveku stat sa samostatnym). Obavam sa, ze argument typu: nie je to az tak daleko, by velmi neobstal, lebo predsa len Zahorie - Presov/Svidnik je naozaj uz troska dalej. A dalej ma nic tak velmi nenapada :?
Strasne by som ti chcela poradit, lenze je to velmi obtiazna situacia. Takze by ste si mali obaja zvazit, ci naozaj ma vyznam to, ze zmenite skolu teraz a ci by ste nevyskusali este pockat. Zatial skuste vztah na dialku a stretavat sa, kedy sa to len da a uvideli by ste, ako dalej...
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Ehm ..... nechcem byt drzy ale cesta autom ku nej mi trva 8 hodin takze cisto teoreticky ako si predstavujes vztah na dialku aby sme sa stretavali ???
Frikso
Darca
Darca

čisto teoreticky, ak bude bývať na intráku, bude si musieť niekam chodiť oprať veci, riešiť finančnú stránku. Počas prázdnin, sviatkov bude chcieť byť v rodinnom kruhu. Ako to bude zvládať, keď cesta trvá 8 hodín? Má 16, takže najskôr by šla vlakom, to máš aj 10 hodín.. uf.
-Takto môžeš dojsť raz ty, raz ona.. Necháp to zle, ale podľa mňa je to utópia, či vy chcete.
jimino
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jimino »

frikso ma pravdu, je to utopia
ani svoje dieta by som nepustil, ved by som chcel vidiet ako rastie, ako sa s nami hada atd atd. a nie tak, ze pride raz za mesiac :) potom by sa zhorsili aj vztahy medzi mnou a tou dcerou, ved sa vidame malokrat, nepozname svoje problemy. jednoznacne by som takuto moznost nepripustil :) neviem aky to je vazny vztah, ale rodic si bude urcite mysliet, ze je to len 1 z mnozstva lasok mladosti a takto zatazit rodinu financne i psychicky si vacsina ludi nemoze dovolit ;-)

od 15tich by som dieta pustal na stanovacky, chaty atd., ale zit na opacnom konci republiky, je naozaj nerealne

ty by si svoje dieta takto pustil?

argumenty som sice neposkytol, ale skor by som rozmyslal aj pre buducnost tvojej lasky. co ked sa povadite (ako bolo vyssie spomenute) a dievca bude same na V SK? skola sa len tak opustit neda a striedanie kolektivov je tiez velmi psychicky narocne.... jediny argument moze byt ten, ze ju nadovsetko milujes, ale ked ju tak milujes, tak ju radsej nechaj v jej meste :) ak ale planujete rodinu v takom mladom veku, tak by som odporucal ten vychod :)
dexter7007
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Re: Ako presvedcit rodicov...[?]

Príspevok od používateľa dexter7007 »

P3Bo napísal:Takze ja[16] mam dievca[16] ktore milujem a aj ona mna ,je odo mna vzdialene cez cele slovensko chce si kvoli mne zmenit skolu na pedagogicku do presova [ona je zo zahoria ja som z vychodu vid. profil] no rodicia su proti aka je moznost ze ju pustia , ako ich mame presvedcit aby ju za mnou pustili [ich hlavny problem bol ten ze by do pol roka prisla tehotna a skazil by som jej zivot .... .]
byt tebou necham ju dostudovat!!!a potom.....
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

To akoze mam 4 roky cakat ?
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

takze vravis ze by sa neoplatilo 4 roky cakat snad ? ... niektori museli aj dlhsie cakat na svoju lasku ... a nedelila ich vzdialenost ale ine veci ! ...
Napísať odpoveď