XP/SATA

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Dž.e.f.o
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

XP/SATA

Príspevok od používateľa Dž.e.f.o »

Zdravim.
Mal som v NB naist. Vistu. Dal som si XP ale predtym som musel vypnut v biose podporu SATA. Az potom som mohol dat XP. Teraz je stale vypnuta ta podpora SATA tak neviem ci to nevadi, bo disk je SATA a ted vypisuje nieco ako "IDE" vadi to nevadi??
skusal som uz aj naist. sata ovl. lenze vypise ze "Insert floppy to write" a konec..
reddy
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa reddy »

ja mam na notebooku takisto SATA a tiez mam tu podporu vypnutu, aby mi islo XP a zatial s tym nemam ziadne problemy, takze z vlastnej skusenosti hovorim ze nevadi
hatamrc
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa hatamrc »

neviem mne ukaze normalne SATA zariadenie a mam XP
Dž.e.f.o
Light Expert
Light Expert

hatamrc napísal:neviem mne ukaze normalne SATA zariadenie a mam XP
a mal si pred XP nainstalovanu Vistu? bo ja hej, a XP neslo nainst. - musel som najskor vypnut podporu SATA v Biose..
a myslim ze tearz ked mam XP tak by som tam mohol hodit nejaky ovl. na Sata disk ale ten co mam akosi nechce ist :(
peace
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa peace »

Tento istý problém som mal aj ja, keď som mal shit dosku ECS, ktorá mala podporu SATA2. Inštalácia systému vždy zamrzla. Keď som tú dosku vymenil za poriadnú, tak ujo zistil, že stačilo flashnúť BIOS.
Dž.e.f.o
Light Expert
Light Expert

`peace` napísal:Tento istý problém som mal aj ja, keď som mal shit dosku ECS, ktorá mala podporu SATA2. Inštalácia systému vždy zamrzla. Keď som tú dosku vymenil za poriadnú, tak ujo zistil, že stačilo flashnúť BIOS.
mne instalacia nezamrzla, ale hned po restarte ked malo bootovat cd XP tak vypisalo ze nenaslo ziaden disk.. stacilo vypnut podp. sata v biose
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

hatamrc napísal:neviem mne ukaze normalne SATA zariadenie a mam XP
Pretoze si nainstaloval pocas instalacie winu ovladace z diskety, usb alebo si mal upravenu instalacku, ktora uz obsahovala ovladace sata diskov pre tvoj cipset.
Dž.e.f.o napísal:mne instalacia nezamrzla, ale hned po restarte ked malo bootovat cd XP tak vypisalo ze nenaslo ziaden disk.. stacilo vypnut podp. sata v biose
A ty si zase nenainstaloval ovladace pre sata disky, ktoré pri xp su este nutne. A teraz ti ide prave vdaka moznosti na styl emulated ide, co tu uz na fore bolo spominane. A pokial ti ide system, tak je vsetko ok, keby sa mu nieco nepacilo, uz by si o tom urcite vedel.
Dž.e.f.o
Light Expert
Light Expert

pato83 napísal:A ty si zase nenainstaloval ovladace pre sata disky, ktoré pri xp su este nutne. A teraz ti ide prave vdaka moznosti na styl emulated ide, co tu uz na fore bolo spominane. A pokial ti ide system, tak je vsetko ok, keby sa mu nieco nepacilo, uz by si o tom urcite vedel.
no system slape zatial ok, a da sa teraz nejako hodit ovladac na sata? lebo myslim ze mam dobry, len mi to hned pyta insert flopy.. na zaciatku - nechapem co chce
Napísať odpoveď