ASUS WL-500G Premium---zdielanie FTP z internetu

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
mademan
Light Star
Light Star

ASUS WL-500G Premium---zdielanie FTP z internetu

Príspevok od používateľa mademan »

Zdravim

Skusal niekto rozbehat na tomto routri ftp server dostupny zvonka z internetu? Skusal som vselico a nejde...
t0m4s3
Admin
Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: ASUS WL-500G Premium---zdielanie FTP z internetu

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Pokial nemas verejnu IP mozes skusat trebars aj tyzden a nic s tym nespravis. Takze najprv si treba ujasnit, ci mas verejnu IP alebo nie. Pokial ano, staci presmerovat porty 20-21 na IP adresu tvojho pocitaca v ramci lokalnej siete.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Zjavne mal na mysli FTP priamo na asuse.

Pouzivam doma Asus WL-500gP spolu s Kingston 1GB a ide to bez problemov. Neviem co za FW mas, ja pouzivam Oleg-a. Najprv si cez webrozhranie vytvoris uzivatelov.
Dolezite je, ako mas pripojeny asus.
Ak je za inym routrom, ako u mna za DSL routrom, musis z DSL routra premerovat porty 20 a 21 na ASUS. AVSAK POZOR!!! musis mat asus zapojeny prostrednictvom WAN portu. Ak ho pouzivas iba ako "switch", FTP zvonku ti fungovat nebude.

Cize popisem ti ako to mam ja:
DSL router ma IP 192.168.10.1 - ASUS na WAN ma IP 192.168.10.5
A na LAN ma asus 192.168.1.1.
DNS su od t-comu, maska vsade 255.255.255.0

Cize na DSL routri presmerujes porty 20 a 21 na port 20 a 21 na IP 192.168.10.5 (WAN IP asusu). To je vsetko...

PRIPOMINAM ZE ASUS MUSI BYT ZAPOJENY CEZ WAN PORT, INAC TO NEPOJDE
mademan
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa mademan »

t0m4s3> keby som nemal verejnu IPcku by som to neskusal ;)

STomko>mam ho ako gateway, aj v mode gateway nastaveny..
WAN ma 85.nieco... , LAN ma 10.../24, kazdopadne, USBckom je tam pripojeny 40gb 2,5" disk.

Po nejakom case sa mi podarilo rozbehat sharing cez network neibourhood, aj FTP, ale kym explorer(network neib.) videl file strukturu, total commander (ftp) nie, predpokladam ze to malo co robit s ext2 formatovanim a nedostatocne zabezpecenou podporou z mojej strany.

V menu som nechal zapnute "enable download share" na portoch 1025-1075, nemam vsak predstavu ako to vyuzit.. Ked som vsak zo srandy dal http://WAN_IP:1025 tak to stiahlo nejaky 1kb file bez pripony, po premenovani na .txt som precital "torrent nieco <chybne znaky>".

FTP cez tie porty tiez neslo.

Portscan ukazal zvonka medzi portami aj 21, pri pokuse o ftp vyhodi nieco ako "eror 500, OOPS child died" , tak som skusil forwardnut porty 20,21, pripadne vsetky na jeho vnut. rozhranie, nepomohlo.. Vypol som sharing zvonka, nechal forwardovanie, nepripoji sa. Kym som sa s tym hral mi opat odisiel disk nakolko ked sa to vypne bez ejectovania softwaroveho ho dodrbe a treba zformatovat znovu, nesiel mi ejectovat, tak to mozem robit znovu...
Napísať odpoveď