problém s DVD napalovačkou
problém s DVD napalovačkou
kúpil som si DVD napalovačku Samsung SH-S182M a zapojil som všetky káble ale síce sa otvára a zatvára ale začne čítať a potom sa nič nedeje. neviem čo s tým, lebo stiahol som si driver z netu, bolo ich tam asi 5 a ani jeden nejde: vypisuje že nie je kompatibilný a vybral som presný typ! ked dám sprievodca pridaním hardwaru tak mi píše že je OK, ale v BIOSE mi píše že nie je nainštalovaný! som z toho k...t tak please help!!!
typ tej napalovačky
píše že je to SCSI, v pomocníkovi bolo že to nie je taký častý typ ako IDE, ale na krabici je napísané že EIDE/ATAPI, tak som z toho jeleň!!! no a ešte na stránke veľkoskladu som si pozrel že je to: IDE Ultra DMA-2 (33.3MB/s). dúfam že tá dvojka neznamená, že to je nový typ a moja staršia základná doska to neberie:( takže ak viete niekto helfnúť tak help!!
PS: a v tom biose sa to volá ako?
PS2: aký konektor by sa akože mal biť a s kým?
PS: a v tom biose sa to volá ako?
PS2: aký konektor by sa akože mal biť a s kým?
Mechanika je pata, takze v biose urcite nie je nutne hladat podporu sata, to ti nepomoze. Ja na svojej doske uz dost starej mam moznost nepouzivat niektorý z dvoch alebo oba ide porty. Pozri ci to nemas na disabled. To ze ti vo wine pise, ze je SCSI, nemas nahodou nainstalovanu daku virtualnu mechaniku, lebo tie takto oznacuje. S biosom by to sice nemalo nic robit, kedze on je nad OS, skus tie virtualne odinstalovat aj daemon a potom nahodit znovu tu napalovacku. Co sa tyka toho biosu, tak ako uz poznamenal niekto predomnou, tak moznosti su asi len tri:
zla mechanika
zalomeny kabel
alebo zle nastavený jumper, toto vyriesis, ak das mechaniku na samostatny kabel, vtedy je jedno, ako je nastavený.
zla mechanika
zalomeny kabel
alebo zle nastavený jumper, toto vyriesis, ak das mechaniku na samostatny kabel, vtedy je jedno, ako je nastavený.
zase tá mechanika
ja som taký blbec!: ja som mal pôvodne 2 mechaniky 1: obyčajná CD Sony mechanika a 2: CD-RW. a ešte virtuálnu. teraz som Sony vyhodil a kúpil tú dvd ale som si nevšimol, že mi ukazuje len CD-RW a tú vyrtuálnu, takže ked som chcel install drivery a nevšimol som si že som vybral tu virtuálnu a preto mi písalo že nie je kompatibilné.
takže problém je v tom, že tú DVD mi ani nezobrazuje! a s tým jamperom: po prvé to je čo? a v zadu v mechanike nič nevidím, len slot na napájanie, na ten dlhý krátky konektor a zvukovku a nejaký digitálny kábel alebo čo, kt nemám a ešte tam je nejaká diera s takým bielym volačo ale to nejde vybrať.
tá DVD je napojená spolu s HDD ,TAK JU MAM DAT NA SAMOSTATNY KABEL? a čo by sa stalo keby obe neboli zapojené naHDD? : to by asi nešlo, len taký nápad:) a ako viem, kt je master a kt slave, lebo na základnej to nie je napísané:( tak please help, lebo sa mi nechce chodiť do mesta do servisu diki!!!
tá DVD je napojená spolu s HDD ,TAK JU MAM DAT NA SAMOSTATNY KABEL? a čo by sa stalo keby obe neboli zapojené naHDD? : to by asi nešlo, len taký nápad:) a ako viem, kt je master a kt slave, lebo na základnej to nie je napísané:( tak please help, lebo sa mi nechce chodiť do mesta do servisu diki!!!
Re: zase tá mechanika
pozri bud sa ti ta mechanika bije s nejakym inym zariadenim na slote alebo je proste vadna...na mechaniku nepotrebujujes ovladace ak je funkcna a spravne zapojena, windows ju detektne automaticky... 
zdravím... ja mam ludia podobny problem... kupil som new napalovacku
LG GSA-H62N. Cita mi vsetko.. to je v pohode... ale ked chcem palit nieco, tak nula bodov... kvoli tomuto som preinstaloval win xp SP2 a aj tak nic. aj som nainstaloval ovladace na SATA a SATA je zapnute v Biose... poradi mi niekto? PLS? THX
LG GSA-H62N. Cita mi vsetko.. to je v pohode... ale ked chcem palit nieco, tak nula bodov... kvoli tomuto som preinstaloval win xp SP2 a aj tak nic. aj som nainstaloval ovladace na SATA a SATA je zapnute v Biose... poradi mi niekto? PLS? THX
program sa vola VIA RAID Tool. sprava sa to tak, ze ti zobrazuje v mojom pripade v PC 2 SATA porty a cu je ku nimn pripojene... no a mne tam neukazuje nic pripojene... a co sa tyka napalovacich programov, tak som moc ine neskusal snad len Easy CD-DA extractor... ale podla mna s tym nemaju napalovacie softy nic...