Desktop moze byt?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
danpark
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa danpark »

no ja tipujem , že to chceš aj trochu do budúcna a tak ti vravím , semprona okamžite vyhoď , lebo to je najlacnejší šmejd pospolu s celeronom , doska no s integrovanou grafikou , to je zbytočne cena hore na úkor ostatných vecí na nej , grafika pomerne pohoda ale 64 bit ? pamäť si mohol aj s nejakou vyššou frekvenciou i keď CL3 je CL3
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

CL3 je CL3, no to nepojde dat dokopy inak ako klavidom. Potrebujes DDR2 pamate, pretoze tvoja doska ine nepodporuje. A co sa tyka dalsej temy zalozenej, ja viem, tesis sa z kompu, ale preco to nemohlo byt v tej tvojej predchadzajucej teme?

Edit: Sorry, mas pravdu danpark, no co som to dako zle pozrel, ale je hlupost kupovat tak pomale moduly.
danpark
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

no už to mohlo byť topic dozadu , ale teraz k tvojmu príspevku .. ehm , tamto je DDR2 pamäť čo napísal , asi ťa trošku zmiatla frekvencia ako u klasickej DDR :)
danpark
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

no tu už ten procáčik je väčšia fajnšmekrovinka , to už je lepšie ako môj :) , v doskách sa nevyznám síce až tak ,no myslím , že ti postačí. disk taktiež , síce 8 MB cache , ale rozdiel moc nezbadáš :D ... pri grafe mi tam stále svieti 64 bit :(
hatamrc
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa hatamrc »

co sa tyka procaku tak zober 3600+ s jadrom brisbane to je super procacik aj na taktovanie, dosku by som bral nejaku ASUS M2N aj ked ani ta tvoja nie je na zahodenie ,disk to je prakticky jedno to si vyber co chces ,grafika mozno by stalo uvazit 2600XT vyzera to za tu cenu celkom dobra grafika ,jasne ze to nie je 8800gtx ale vyzera slusne ,ten zdroj nie je bohvieco ale budis ako chces ,ja by som ho nebral...ramky teraz su lacne dobre by bolo dohodit ete jeden 1gb modul lebo ich ceny pojdu uz len hore.....a potom by to vyzeralo celkom slusne
JoDo
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa JoDo »

danpark : Čosa ti napáči na Sempronoch ? Narozdiel od Athlonov nepodporujú dual channel a majú polovičnú L2 cache, čo by sa v hrách nemalo nejak kriticky prejaviť. A ich cena je viac než dobrá.
danpark
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

no tak na sempronoch sa mi nepáči to , že je to len 64-bit náhražka , najlacnejšie nič , čo svedčí o kvalite ... zapni si hru na 64 bit semprone ja neviem 2800+ a zapni na 2800+ athlone a uvidíš rozdiel , mám k nim postoj ako ku celeronom , neznášam ich , proste neznášam , veď o sempronoch to vie každý (minimálne druhý) , dobrá voľba možno ak chceš niečo megalacné do kancelárie na office97 (ale nie , to len v zápale písania) , ale na hry semprona nikdy nedám a už vôbec nie ak by mal byť do new PC do budúcna ;-)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

danpark napísal:no tak na sempronoch sa mi nepáči to , že je to len 64-bit náhražka , najlacnejšie nič , čo svedčí o kvalite ... zapni si hru na 64 bit semprone ja neviem 2800+ a zapni na 2800+ athlone a uvidíš rozdiel , mám k nim postoj ako ku celeronom , neznášam ich , proste neznášam , veď o sempronoch to vie každý (minimálne druhý) , dobrá voľba možno ak chceš niečo megalacné do kancelárie na office97 (ale nie , to len v zápale písania) , ale na hry semprona nikdy nedám a už vôbec nie ak by mal byť do new PC do budúcna ;-)
No tak ty budes pan odbornik. Najradsej by som ta zaradil do nasej novozniknutej siene slavy. Tu mas nieco co ti mozno otvori oci Semprony proti Athlonům - souboj levných s drahými
danpark
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

čo za to ,že pred dvoma rokmi si niekto zmyslel , že posadí semprona 3400+ vs. athlona 3200+ , ktorý ho vybúchal v každom teste (síce niekedy len takmer minimálne) a vyšlo , že athlon 3000+ sa výkonovo podobá sempron 3300+ nezmením názor na semprony , mne i de o to ako som ich videl v akcii ja a nie o to ako si 2 roky dozadu chlapík robil boj dobro kontra zlo a zistil , že je to tesné .. mne v PC ide hlavne o sekundy , kedže ja robím renderovania náročných snímkov-scén a často potrebujem dobrú prácu s viacerými programami , sempron to v tomto teste moc nezvládol , viz. HDTV+winrar ,resp. trošku si dal cikpauzu ,samozrejme povieš , že 13 sekúnd je málo ale stále to bolo medzi 3200 a 3400 tesné a ja neviem čo , ale keby som mal rozbaľovať niečo väčšie rozdiel sa určite dostaví možno aj v minúte a viac... i keď nerobievam často ,že rozbaľujem a popri tom pozerám HD video , ale robievam podobné veci (napr. render do HD a to 1080p) a k tomu pozerám iné videá čo som spravil + musím bežať ešte nejakú aplikáciu čo nie je len nejaký nenáročný ntepad. a ako som povedal , postav k sebe ehm. "seberovných" , t.j. napr. athlon 2800 vs. sempron 2800 ;-) ale samozrejme keďže som pán odborník do siene slávy , tak si toto ani nemusel čítať

edit: ja mám X2 , takže môj môže byť odpadom proti ja neviem athlon FX-om .. no ja proste nemám rád semprony , to sú osekaniny , ja radšej "čistokrvný" athlon a potom ma nezaujíma čo je vyššie , ale keď nové PC tak za tých pár korún hore už priplatím miesto semprona athlona ako neskôr potom si hovoriť , že čo za blbosť som urobil a myslím , že athlon je jasný výber nad sempronom u viacerých ľudí , nie len u mňa , takže...
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

A tu je prave ten problem. Nebavime sa o tom co TY potrebujes, ale co chcu ludia. Ludia chcu AJ lacny procesor, ktory poskytne slusny vykon takmer na urovni jeho drahsieho brata. Toto sempron splnuje do bodky. V tvojej konkretnej situacii mozem nazvat Athlon 64 odpadom, pretoze Athlon 64 X2 bude v multitaskingu markantne vykonnejsi, ze?
Napísať odpoveď