t0m4s3 napísal:Ked ti napisem, ze tie servre bezia na windowsoch budes moc sklamany? Inak naozaj uz prestan pisat, lebo ma rozosmejes este viac. Je vidiet, ze nemas ani sajnu o tom o com pises. Samozrejme, ze jeden pocitac moze mat IP adries a pripojeni kolko chce a stale to bude ten isty pocitac. Ale co ti to budem vysvetlovat. To je ako murarovi vysvetlovat ako sa operuje srdce.
tak ak vies ze to mozne je tak povedz ako to skutocne je...hadat so mnou sa ti neoplati...
hojko: no sak ked bude mat napr. pripojenych viac sietoviek naraz tak ine pocitace ich budu vidiet ako jeden pocitac? kazda sietovka bude mat inu IP to znamena ze je to pre ine pocitace v sieti automaticky nejaky dalsi komp...nie? aj ked v skutocnosti to bude stale len jeden pcoitac s viacerymi sietovkami
Sheep napísal:tak ak vies ze to mozne je tak povedz ako to skutocne je...hadat so mnou sa ti neoplati...
Cely cas ti pisem ako to skutocne. Co chces pocut? Server ma niekolko sietoviek, kazda patri do inej siete. Programy (rozumej databazy) komunikuju pomocou tej sietovky pomocou ktorej prave potrebuju, kedze kazda je pripojena do inej siete. (napr. zakaznicka siet, siet datacentra ibm, ine typy sieti nebudem menovat - nic ti to nepovie). Aby si nezacal zase o tom istom, tak ano, sietovky mozu pouzivat aj dve, tri... naraz.
Sheep - pocitac moze byt identifikovany niekolkymi sposobmi. Moze mat niekolko adries, domenove meno vsak moze byt stale to iste - zalezi od nastavenia DNS servra.
Sheep: Ano aj nie, napriklad mozem vypnut zobrazovanie pocitaca v sieti a tak neuvidis nic v sieti vo Winoch Alebo mu dam identifikaciu a oznacim ich ako LAN1, LAN2, LAN3 a tym by malo byt jasne, ze by malo ist o jeden PC.
t0m4s3 napísal:Cely cas ti pisem ako to skutocne. Co chces pocut? Server ma niekolko sietoviek, kazda patri do inej siete. Programy (rozumej databazy) komunikuju pomocou tej sietovky pomocou ktorej prave potrebuju, kedze kazda je pripojena do inej siete. (napr. zakaznicka siet, siet datacentra ibm, ine typy sieti nebudem menovat - nic ti to nepovie)
Sheep - pocitac moze byt identifikovany niekolkymi sposobmi. Moze mat niekolko adries, domenove meno vsak moze byt stale to iste - zalezi od nastavenia DNS servra.
aha no tak to mozne je a co by ten pocitac robil kebyze tam strcim viac kablov ktore su v rovnakej sieti?vtedy by sa tiez nespraval ako viac pocitacov?
t0m4s3: Mna napada jediny dovod pouzivania dvoch ci viac sietoviek v jednej sieti a to je mozno bezpecnost. Pre kazdu sietovku mam inu IP a tak na jednej moze bezat FTP, na druhej web a na tretej napriklad herne servre. Pokial by prisli utoky, tak mozem vypnut len jednu sietovku a ostatne sluzby mozu nadalej bezat.
hojko napísal:t0m4s3: Mna napada jediny dovod pouzivania dvoch ci viac sietoviek v jednej sieti a to je mozno bezpecnost. Pre kazdu sietovku mam inu IP a tak na jednej moze bezat FTP, na druhej web a na tretej napriklad herne servre. Pokial by prisli utoky, tak mozem vypnut len jednu sietovku a ostatne sluzby mozu nadalej bezat.
NO TOTO SOM MAL CELY CAS NA MYSLI!!!LEN SOM TO ASI ZLE POVEDAL.... NIET NATO VHODNEJSICH SLOV THX... dal by som ti aj K+ ale nejak to nejde...
OT
whoever> otcov firemny notas ma wireless&kablovu sietovku a niekolko logickych(?) connections vytvorenych. Zabavne je, ze ked ho doma pripojim iba wireless, dhcp mu da adresu 10... a otvorim ethereal tak tie logicke(?) conn. aj ked maju IPcku z kompletne ineho rozsahu miestami posielaju pakety, ako je to mozne?
hojko napísal:Sheep: Co si ty chcel povedat??? Vsak tu cely cas pises o tom, ako sa to neda a teraz toto... Skonsoliduj sa!!!
Myslel som to ze sa ten server sprava ako viac pocitacov len vtedy ked je v jednej sieti napojenych viac jeho sietoviek...t0m4s3 to myslel zase opacne...takze tam sme sa nepochopili tot vse...
Ten server sa sprava ako jeden pocitac, teda ako jeden server bez ohladu na to, kolko ma procesorov, kolko ma sietovych kariet a podobne... To, ze ma viacej sietovych kariet a viacej IP adries neznamena, ze su to tri rozne servre. Predsa ak mam nastavene vsetky tri IP do DNS, tak host bude vzdy rovnaky pri vsetkych troch IP adresach a teda server sa bude vyzerat ako jeden PC. To je to co si chcel pocut?
Na jeden PC dokazem pridelit viacej IP adries aj na jednu sietovku, staci pouzit IP aliasy... a tak to bude vyzerat rovnako ako v pripade pouziti viacej sietoviek. Ale stale to bude len jeden server ku ktoremu je pridelenych viacej IPciek.
Uvidia server s tromi sietovymi kartami a tromi IP adresami, teda jedna IP adresa pre jednu sietovu kartu, pripadne tri IP adresy pre jednu sietovu kartu.
p4ra napísal:tinco, ak chces obidve konektivity spojit do jednej a mat z toho jedno spojenie s jednou (spojenou) rychlostou tych dvoch, tak je to nemozne.
Ano je mozne spojit dve pripojenia na internet popripade aj zvysenia rychlosti ale musis pouzit router, kt bezi pod linuxom lebo windows taketo veci nevie
spider-wifi napísal:Ano je mozne spojit dve pripojenia na internet popripade aj zvysenia rychlosti ale musis pouzit router, kt bezi pod linuxom lebo windows taketo veci nevie
Precital si si aspon prvu stranku toho odkazu co som ti poslal? Bavime sa o dual wan routri, ktory load-balancing robi sam o sebe a k tebe uz ide iba jedna "spojena" linka.
t0m4s3 napísal:Precital si si aspon prvu stranku toho odkazu co som ti poslal? Bavime sa o dual wan routri, ktory load-balancing robi sam o sebe a k tebe uz ide iba jedna "spojena" linka.
takze mam napr. 2 pripojky o rychlosti 50Mbit, tak cez ten router to pojde 100? dost pochybujem aj ked tam moze byt zlepsenie...