hostuju.cz a MySQL diakritika
hostuju.cz a MySQL diakritika
Neviete mi niekto poradit ako nastavit diakritiku v MySQL na freehosting servery hostuju.cz ?
Keď sa prihlásim do phpmyadmin, tak tam mam napísane toto a nejde to zmeniť:
Znaková sada v MySQL: UTF-8 Unicode (utf8)
Jediné čo môžem ešte na staviť pri každej tabulke je ,,porovnávanie,, a tiež sa tam vyberá znaková sada...mno skúsil som vybrat všetky typy ktoré boli slovak a nepomohlo...
...v MySQL mam konkrétne problém s písmenom ,,č,,
Keď sa prihlásim do phpmyadmin, tak tam mam napísane toto a nejde to zmeniť:
Znaková sada v MySQL: UTF-8 Unicode (utf8)
Jediné čo môžem ešte na staviť pri každej tabulke je ,,porovnávanie,, a tiež sa tam vyberá znaková sada...mno skúsil som vybrat všetky typy ktoré boli slovak a nepomohlo...
...v MySQL mam konkrétne problém s písmenom ,,č,,
nastavil som si cp1250_bin a po pripojeni k databazi som si dal tento prikaz:
...a nepomohlo mi to
Kód: Vybrať všetko
mysql_query("SET CHARACTER SET 'cp1250_bin'", $pripojenie);tak potom to vidim na zle nastavene kodovanie stranky. hod do hlavicky stranky toto
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250" />tak toto ti pomôže len v prípade ak aj v phpmyadminovi máš nastavený ten istý typ (cp1250_bin) v "Overenie mysql spojenia:...", tak isto v "Porovnávání:...", alebo "Zotriedenie:... "4JOKE napísal:nastavil som si cp1250_bin a po pripojeni k databazi som si dal tento prikaz:...a nepomohlo mi toKód: Vybrať všetko
mysql_query("SET CHARACTER SET 'cp1250_bin'", $pripojenie);
a musíš mať aj súbory uložené v tom kódovaní
a najčastejšie používané znakové sady pre diakritiku:
cp1250_general_ci
cp1250_czech_cs
cp1250_bin
alebo
utf8_unicode_ci
utf8_general_ci
utf8_bin
ale je možné použiť aj iso-8859-2 (v phpmyadminovi je to latin2_general_ci) ->s tímto však nemám skúsenosti,
ale nech už použiješ ktorýkoľvek z uvedených, všade kde sa to dá nastaviť tak to treba nastaviť na rovnakú hodnotu,
ak sa ti niektorá položka nedá zmeniť (napr. v "Overenie mysql spojenia", (češi používajú "Porovnávání pro toto připojení k MySQL:...") tak nastav tie hodnoty podľa tohto údaja, samozrejme všetky,príklad pre utf-8:
V HEAD META tag charset utf-8
skript(súbor) uložený v utf-8 (dá sa nastaviť napr. v PSPade je to položka FORMAT, notepad++)
set names utf-8
porovnání pro pripojení k mysql utf8_general_ci
porovnání (nastavuje sa u DB) utf8_general_ci
dtto aj pre iné kodovanie
...tým myslis ze v hlavickach stranok musim mat kodovanie nastavene na cp1250_bin ? mam tam nastavene charset=windows-1250, coz by mohlo byt to iste.zupanok napísal:a musíš mať aj súbory uložené v tom kódovaní
btw myslím, že nastavenie kodovania v suboroch by som nemal teraz riesit, pretoze najprv musim vyriesit to pismeno ,,č,, v databaze a az potom spravne vypisanie na stranke...
- udaje do tabulky som nahadzoval uz davnejsie ked som este nikde nenastavoval kodovanie
- takze ak som teraz v phpmyadmin nastavil ,,porovnanie,, v MySQL, tak udaje by mali mat spravnu diakritiku ale nestalo sa tak
a tu su este moje nastavenie a aj vysledok:
ak mas nastaveny typ namiesto varchar na text, tak je to uplne normalne. ja mam "nahlad" len pri varchar, inak mam pri texte to co ty. ked das upravit, tak potom sa ti normalne vypise vsetko.4JOKE napísal:cool, vazne to pomohlo...diki moc vsetkym...
btw je normalne ked teraz v phpmyadmin pri prechadzani nevidim ten text co obsahuje riadok v tabulke ale len [BLOB - 9 Bajtov] ?
pri obycajnom kodovani latin sa ti zobrazi text,ale ked mas text v nejakom inom kodovani napr utf-8 tak sa ti to zobrazi len hentak,pri editacii by sa to malo zobrazit normalne4JOKE napísal:cool, vazne to pomohlo...diki moc vsetkym...
btw je normalne ked teraz v phpmyadmin pri prechadzani nevidim ten text co obsahuje riadok v tabulke ale len [BLOB - 9 Bajtov] ?
ps. diki za karmu
-
mastermind
VIP
1. stranka
2. MySQL viz obrázky:
<META http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250" >