vsetko som urobil podla tvojich rad a navodu a stale to nejde
Verejna IP
-
*****HERO*****
Guru wannabe
ppt napísal:Ako sa da z routra spravit verejna IP?
![]()
Ak chces verejnu IP, tak tu ti musi dat tvoj provider.
Este raz sa spytam:*****HERO***** napísal:no asi nie .. ked to hovori hojko musi sa to dat
Urcite si si isty, ze tvoj provider ti pridelil verejnu IP? Pretoze v prvom prispevku si to s istotou nepisal. Mne to vyznelo fakt, ako by si chcel z nejakeho internetoveho pripojenia vytvorit zakupenim si routra verejnu IP.
-
*****HERO*****
Guru wannabe
V tom screene mi nieco chyba - a to port na lokalnej IP... Ja to na vigore mam totiz takto:
napriklad:
nazov: typ vonk.port lokalna IP port
CS TCP 27015 192.168.1.10 27015
mozes skusit presmerovat aj TCP aj UDP, moze byt, ze niektore aplikacie pouzivaju tak TCP, ako aj UDP komunikaciu.
To ci mas alebo nemas hamachi je uplne jedno. Dolezite je presmerovat port z routra na PC. Kamaratovi das samozrejme potom tu tvoju vonkajsiu IP (cize napriklad 195.16.32.28:27015)
pripadne skus si presmerovat porty 80 a 81 TCP na tvoj PC a spusti nejaky FTP server na nom (napr. Quick 'n' easy FTP server) ci pojde pripojit sa na FTP ....
napriklad:
nazov: typ vonk.port lokalna IP port
CS TCP 27015 192.168.1.10 27015
mozes skusit presmerovat aj TCP aj UDP, moze byt, ze niektore aplikacie pouzivaju tak TCP, ako aj UDP komunikaciu.
To ci mas alebo nemas hamachi je uplne jedno. Dolezite je presmerovat port z routra na PC. Kamaratovi das samozrejme potom tu tvoju vonkajsiu IP (cize napriklad 195.16.32.28:27015)
pripadne skus si presmerovat porty 80 a 81 TCP na tvoj PC a spusti nejaky FTP server na nom (napr. Quick 'n' easy FTP server) ci pojde pripojit sa na FTP ....
-
*****HERO*****
Guru wannabe
no takze ... nastavil som na port (cs port) protocol UDP a potom som vytvoril znovu dal som tam to iste ale protocol TCP .. a uz to ide
dik ludia 
a teraz takto ... tento komp(pc1) je na lanke .. a druhy komp(pc2) sa pripaja cez pc1 na net .. teda na pc1 je zdielane pripojenie .. bude treba nieco nastavit aj na pc2 , alebo naforwardovat porty na pc2 ? alebo to uz pojde bez nastavovania? lebo vlastne pc2 ide na net cez pc1 a tam to uz nastavane je ...
btw 300. post
no a nejde to .. pc2 by mohol byt pripojeny rovno na net ze rovno do routera ale tie svine s t-comu dali kabel len na jeden komp takze to musi ist cez pc1 ... a ked som chcel cez port forwarding v nastaveni routra dat IP pc2 kecalo ze Invalid IP ...
a teraz takto ... tento komp(pc1) je na lanke .. a druhy komp(pc2) sa pripaja cez pc1 na net .. teda na pc1 je zdielane pripojenie .. bude treba nieco nastavit aj na pc2 , alebo naforwardovat porty na pc2 ? alebo to uz pojde bez nastavovania? lebo vlastne pc2 ide na net cez pc1 a tam to uz nastavane je ...
btw 300. post
no a nejde to .. pc2 by mohol byt pripojeny rovno na net ze rovno do routera ale tie svine s t-comu dali kabel len na jeden komp takze to musi ist cez pc1 ... a ked som chcel cez port forwarding v nastaveni routra dat IP pc2 kecalo ze Invalid IP ...