Gnomebaker

Všetko ohľadom Linuxu...
pato83
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Gnomebaker

Príspevok od používateľa pato83 »

Zdravim, tak opat :), dneska som potreboval daco napalit, pouzivam CD/DVD gnomebaker, vyzera celkom fajn, no je tu problem, ze som s nim este nic nenapalil. Vzdy daka chyba a dvd je tym padom v tahu. Prikladam aj vypis z priebehu napalovannia:

Kód: Vybrať všetko

Executing 'genisoimage -gui -V Dátový disk -A GnomeBaker -p Pato -iso-level 3 -l -r -hide-rr-moved -J -joliet-long -graft-points --path-list /tmp/GnomeBaker-pato/gnomebaker-SMDLXT | builtin_dd of=/dev/hda obs=32k seek=0'
I: -input-charset not specified, using utf-8 (detected in locale settings)
Using BORAT_TELEVISION_PROGRAM000.AVI;1 for  Borat.2006.DVD.XviD.CZ-KiNOBOX/TV Borat/borat_television_programme.1x02.avi (borat_television_programme.1x01.avi)
/dev/hda: "Current Write Speed" is 8.2x1352KBps.
:-[ WRITE@LBA=55e50h failed with SK=3h/ASC=02h/ACQ=00h]: Input/output error
:-( write failed: Input/output error
/dev/hda: flushing cache
/dev/hda: updating RMA
/dev/hda: closing disc

Budem vdačny za kazdu pomoc, radu, bo nechcem do winu len kvoli napalovaniu, ked to musi ist aj tu.DIki
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

Kód: Vybrať všetko

apt-get install k3b
tie smajliky v tom error logu su uplne najlepsie :D
mozno to bude nejaky chybny nazov. diakritika, dlhe nazvy alebo nieco take. skus napalit nieco ine, ze ci to pojde... ak nie, tak prejdi na k3b. ja s nim nemam ziadne problemy len nevie dalej zapisovat na neuzavrety disk, ale inak v pohode
pato83
Addict
Addict

Nad tym K3B som uz rozmyslal, no ako je to vlastne s tym, ze apps pre kde mozem pouzivat aj v ubuntu, ked mam Gnome? Lebo pri tom k3b je toto v Add/remove: This package isn't supported by Ubuntu: DON'T REPORT BUGS TO UBUNTU! S tou nemoznostou dopalovat na disk, to nie je pre mna ziaden velky problem, chybat mi to nebude.

Edit: Uz to napaluje, lepsie jak Nero a zachvilu uvidim, ci to aj v poriadku napali. V nerovi totiz napaluje zavadzaciu a ukoncovaciu stopu, kazdu cez 1 minutu, tu to prakticky hned zacalo palit :)

Edit2: Tak vsetko ide ako ma :D Uspesne napalene, takze diki moc turtlak69
turtlak69
Guru
Guru

neni zac :) s tym ze mozes KDE apps pouzivat pod GNOME... no jasne, ze sa to da, ale vacsina ludi to nechce, pretoze ked spustis kde aplikaciu, tak sa nacitaju kde kniznice a tym ti to zahlti ramku. ale ked pouzivas k3b, tak myslim, ze to nie je problem. nenapalujes stale. napriklad taky amarok by som neodporucal, kedze jev trayi (aspon u mna) stale. k3b zatvoris a mas pokoj.
thx za k+ ;)
pato83
Addict
Addict

S tou ramkou, mne akurat gnomebaker, mozno aj kvolli tym chybam, uplne znemoznil cokolvek robit na pc, nedalo sa ani myskou pohnut, spravil si pohyb a o takych 5-10 sekund sa pohla. Pri tomto bezproblemov si pocuvam muziku, pozeram veci na nete a ono si to spokojne napaluje a je to omnoho prehladnejsie oproti gnomebaker, vidim co sa prave deje.
turtlak69
Guru
Guru

noo tak gnomebaker ide bokom teda ;) uz len pokracovanie session pri napalovani ked sa dotiahne v k3b, tak to bude super soft. aj lightscribe podporuje :)
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

GnomeBaker a K3B používajú na napaľovanie ten istý program. Takže ak to funguje v K3B bude pravdepodobne problém iba v zlom nastavení GnomeBaker.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

pato83 napísal:Lebo pri tom k3b je toto v Add/remove: This package isn't supported by Ubuntu: DON'T REPORT BUGS TO UBUNTU!
Toto vypisuje hlavne keď je niečo non-free, nie je to voľná licencia /mp3, dvd/, nie je to officiálnou súčasťou distribúcie, a preto to nie je officiálne podporované.
Napísať odpoveď