Dve pripojenia na internet

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
t0m4s3
Admin
Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Sheep napísal:takze mam napr. 2 pripojky o rychlosti 50Mbit, tak cez ten router to pojde 100? dost pochybujem aj ked tam moze byt zlepsenie...
Tak pochybuj kludne dalej, ale nepokladaj tvoje pochybovania za pravdu. Samozrejme, ze ak spojim dve 100mbit linky do etherchannelu, v pripade plnej zataze z nich dostanem priepustnost 200mbit. (A viac, kedze je tam podpora az 8mich linkov)
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

t0m4s3 napísal:Tak pochybuj kludne dalej, ale nepokladaj tvoje pochybovania za pravdu. Samozrejme, ze ak spojim dve 100mbit linky do etherchannelu, v pripade plnej zataze z nich dostanem priepustnost 200mbit. (A viac, kedze je tam podpora az 8mich linkov)
a nebudu tam nejake oneskorenia kedze zlucuje 2 linky do kopy?
spider-wifi
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa spider-wifi »

t0m4s3 napísal:Precital si si aspon prvu stranku toho odkazu co som ti poslal? Bavime sa o dual wan routri, ktory load-balancing robi sam o sebe a k tebe uz ide iba jedna "spojena" linka.
ba pozrel som si ten tvoj odkaz ta masinka by to idealne zrealizovala ale jej cena bude prilis vysoka
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Sheep napísal:a nebudu tam nejake oneskorenia kedze zlucuje 2 linky do kopy?
Ako som uz spominal, nemam skusenosti priamo s routrami, spajanie liniek poznam iba na urovni switchov, takze ak by som napisal "nie", bola by to iba domnieka. Osobne sa domnievam, ze pokial vyrobca naimplementoval loadbalancing tak ako mal, tak ziadna zvysena latencia by nemala byt. Naopak, pripojenie sa moze javit sviznejsie - prirovnal by som to k rovnakej situacii ako je pouzite jedno- a dvojjadroveho procesoru.
wintop
Novice
Novice

Príspevok od používateľa wintop »

spat ale k povodnej otazke

jednoducho sa to neda, vies si vsak nastavit v routovacej tabulke windowsov, aby ti niektore ip pripadne cele siete posielal cez konkretnu default gw (vychodziu branu), laicky povedane:

aby ti www.zoznam.sk bezal cez jednu sietovku a www.hojko.com cez druhu sietovku

nastavenie routovacej tabulky sa robi cez prikaz route (ten ti vypise jeho dalsie prepinace, ktorymi sa da nastavovat routovacia tabulka)

kazdopadne pokial nevies co je IP, maska, brana a pod., do routovacej tabulky sa nehrab :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

wintop: Dalsou moznostou je spravenie proxy, cize net mi pojde cez default zariadenie, to by malo byt prve zariadenie a cez to druhe spravim proxy, takze dalsie programy ako napriklad stahovanie atd... pojde cez proxy.
Napísať odpoveď