ach tí rodičia..

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
mahulien
Novice
Novice
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

ach tí rodičia..

Príspevok od používateľa mahulien »

potrebovala by som vedieť (od vás ako nezaujatých) čo si myslíte to tomto:
mám 18 a mám strašne rada jedného chalana s ktorým sa poznáme od detstva... obaja sme sa snažili aby vzniklo niečo viac ako priateľstvo ale!! ja som nikdy nezvykla chodiť do baru na disko a tak.. a teraz keď s nim chcem tráviť čas .. rodičia mi to nedovolia (vraj po mature) .a spravila som pár hlúpostí asi dva krát som ich oklamala že idem za kamáradkou a bola som s ním... fuu to bolo kriku ... vlastne už ani nieje čo riešiť lebo rodičia vyslovili svoj názor a čo ja môžem? som si istá že ja do vtedy kým skončím školu vydržím ale mala by som niečo také čakať aj od neho?

Inak som tu nová...awojte :P
"J"
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa "J" »

Sa porozpravaj s rodicmi, ta nemozu obmedzovat :?
rixo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rixo »

ahoj,skus sa snimi porozpravat a vyjasnit si urcite pravidla a hranice.ak mas svojho priatela moc rada ,skus sa z rodicmi dohodnut ci nemozes ist s nim von na ukor inych zabav(telka , pocitac , a pod..)enjoy :) GL
mahulien
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

to všetko som sa im snažila vysvetliť ... ale sú tak zaťatí že sa nedajú nijak prehovoriť... :evil:
braino.swk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa braino.swk »

to je dost neprijemne, a co takto ho predstavit doma? nech vedia co je zac, mozete travit spolocne chvile aj u vas, rodkovia budu spokojni ze si v poriadku a mozno on pocase ziska u nich doveru a nebudete mat problem:)
este nieco? si jedina dcera? ak ano .. tak sa necuduj. hlavne otcovia si velmi chrania svoje dcerky a je pre nich tazke stravit ze sa nekde "flaka" ani nevedia s kym... treba ich chapat, ale zas nemali by ani oni tebe branit byt s niekym na kom ti zalezi :wink:
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

mahulien napísal:to všetko som sa im snažila vysvetliť ... ale sú tak zaťatí že sa nedajú nijak prehovoriť... :evil:
tak ich ignoruj a chod kde chces , 18 uz mas a si slobodny clovek...

a inak nic proti ale to su trochu divni rodicia ked mas 18 a chalana a oni ti povedia ze nikde nejdes, dost debilina podla mna....
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

Neznasam ked rodicia robia podobne veci. (bez nejakeho valneho dovodu) Ak sa boja, ze budes robit bordel mali by Ti dat aspon jednu sancu a posudit podla nej ci Ta budu dalej pusat alebo nie. A okrem ineho mala by si sa ich opytat ci oni mladi neboli a nepamataju si ako zacinali vztah oni :?
braino.swk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

axXis napísal:Neznasam ked rodicia robia podobne veci. (bez nejakeho valneho dovodu) Ak sa boja, ze budes robit bordel mali by Ti dat aspon jednu sancu a posudit podla nej ci Ta budu dalej pusat alebo nie. A okrem ineho mala by si sa ich opytat ci oni mladi neboli a nepamataju si ako zacinali vztah oni :?
vies vacsinou ked zacnes na nich vytahovat argumenty typu a vy ste neboli mladi? tak ti povedia ze bola ina doba, ze nebolo tolko lumpov, drog, alkoholu a znasilneni a pod.... :).... podla mna je najlepsie ich zoznamit s nim, ved uz koniec koncov su asi obaja dospeli.. .
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Sheep napísal:tak ich ignoruj a chod kde chces , 18 uz mas a si slobodny clovek...

a inak nic proti ale to su trochu divni rodicia ked mas 18 a chalana a oni ti povedia ze nikde nejdes, dost debilina podla mna....
Pokial ju zivia, satia a davaju jej strechu nad hlavou, je to ich pravo. Som zvedavy na teba ako v 18tich budes hubovat rodicom ;-)
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

braino.swk napísal: tak ti povedia ze bola ina doba, ze nebolo tolko lumpov, drog, alkoholu a znasilneni a pod.... :)....
Prave preto by som tam dal tu jednu "testovaciu" sancu. Podla toho ako to dopadne budem posudzovat neskor. Ale zakazat niekomu nieco len tak principialne je blbost imho.
mahulien
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

nie som jedináčik mám sestru lenže ona sa chalanov stráni a mne v tomto nijak nepomáha...

ja som už všéétky možné spôsoby použila , mám až príliž veľkú hubu na to aby som čušala... ale oni ni a ni

máte pravdu chápem že sa boja ale toto je už fakt prehnané ,no nie? :cry:

a zas robiť im proti vôli ... už som skúšala a robili príliš veľký randál
a poznajú ho ešte k tomu !! aj jeho rodinu (je so susednej dediny)

ale inak sú normálny a v pohode :D
braino.swk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

a to ta nechcu pustit ani do kina?alebo nieco podobne?.. ako chapem ak sa ta boja pustit na disko alebo do barov ze tam mas vacsiu pravdepodobnost urobit nieco zle.. ale vsak su aj ine moznosti ako sa zabavit, muza, vystavy, koncerty, kino, bowling, ist si zahrat tenis, obchody xD... alebo si len tak pozicat DVDcko a urobit si pekny vecer doma :D
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Tak si zavolaj chalana domov... ja by som to tak spravil,(teda, ja by som si pozval kocku ) nie na noc, staci niekedy poobede, pozrite si film, a mozno ho "nechtiac" spoznaju a privolia.... :?
slavo120
Professional
Professional

Príspevok od používateľa slavo120 »

mahulien napísal:ale inak sú normálny a v pohode :D
:D to bolo dobre :hehe:
..... no ok k teme ... hmm tak podla mna to neni od nich spravne .. jasne zivia ta , satia ta davaju ti strechu nad hlavou a hadam to nemyslia az tak v zlom len mu mozno neveria , alebo ja neviem ... ale i tak si myslim ze mas 18 si dospela a ked sa ti paci chalan mali by to akceptovat .... jedine co mozes je im robit na priek no to by si asi daleko nedosla hmm tak ja neviem hovorila si ze si sa s nimi o tom uz rozpravala ... a ako ti odvovodnili to ze ta s nim nechcu pustat ??
energy00 napísal:Tak si zavolaj chalana domov... ja by som to tak spravil,(teda, ja by som si pozval kocku ) nie na noc, staci niekedy poobede, pozrite si film, a mozno ho "nechtiac" spoznaju a privolia.... :?
i to je moznost ... alebo im normalne povedat ze ho privedies domov aby ho lepsie spoznali a tak no mohlo by to zabrat :wink: ...
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Toto je aj kamarátkin problém. Celé dni bývala doma a nikam nechodila a zrazu každý deň má niečo na programe a im sa to už zdá podozrivé a ešte nedajbože chalan, to by už bolo neprípustné. Najhoršie je, že si im vtedy klamala, to sa zabúda ťažko a rovnako ťažké bude získať aj stratenú dôveru. skús sa s nimi porozprávať a vysvetliť im, že v tvojom veku je to úplne v poriadku ísť s niekým von a pod. ak ti povolia niekam ísť, akceptuj zo začiatku ich pravidlá. ak ti povedia, že máš byť doma o desiatej večer, tak príď načas. Je to síce trochu smiešne, ale postupne si ich dôveru získaš späť a dovolia ti viac :wink:.
Frikso
Darca
Darca

Re: ach tí rodičia..

Príspevok od používateľa Frikso »

mahulien napísal:potrebovala by som vedieť (od vás ako nezaujatých) čo si myslíte to tomto:
mám 18 a mám strašne rada jedného chalana s ktorým sa poznáme od detstva... obaja sme sa snažili aby vzniklo niečo viac ako priateľstvo ale!! ja som nikdy nezvykla chodiť do baru na disko a tak.. a teraz keď s nim chcem tráviť čas .. rodičia mi to nedovolia (vraj po mature) .a spravila som pár hlúpostí asi dva krát som ich oklamala že idem za kamáradkou a bola som s ním... fuu to bolo kriku ... vlastne už ani nieje čo riešiť lebo rodičia vyslovili svoj názor a čo ja môžem? som si istá že ja do vtedy kým skončím školu vydržím ale mala by som niečo také čakať aj od neho?

Inak som tu nová...awojte :P
Tak sa mi zdá, že tu niečo zahmlievaš. Píšeš, že s ním chceš tráviť viacej času a nezvykla si chodievať do baru. Z toho mi jasne vyplýva, že ten chalan je v tom bare, či na diskotéke viac, než často a takpovediac je to u rodičov "známa firma".
-Skús nám ešte prezradiť, koľko rokov má on, tipujem, že je starší a rodičia si namýšlajú, že ma niečo s drogami..
-To, že si im klamala, že ideš s ním to umocnilo, predpokladám, že si myslia, že ťa ťahá na nesprávnu kolaj.
-Vychádzam len z toho, čo som sa napočúval pri svojich dvoch starších sestrách a matke, ktorá si tiež rada preklepla, kto kde s kým. ..

= Takže von so všetkým, čo u ešte nevieme, určite sa nejaké rozumné riešenie nájde. :)
mahulien
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Re: ach tí rodičia..

[quote="Frikso"]Z toho mi jasne vyplýva, že ten chalan je v tom bare, či na diskotéke viac, než často a takpovediac je to u rodičov "známa firma".

:shock: vážne si sa dosť priučil pri tých sestrách ... máš pravdu chodí do baru a na akcie často ale nepatrí medzi tie "známe firmy"...

má 18 tak ako ja... ale je pravda že toho preskákal viac..

keď som im podala (rodičom) všetky svoje argumenty povedali že po mature si môžem robiť čo chcem... takže je to asi školou ... asi sa boja že si založím futbalové družstvo skôr ako je potrebne...
:?
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Maturuješ tento následujúci školský rok? Možno by si to mohla skúsiť tak, že sa budete stretávať krátko niekedy cez deň. Predpokladám, že sa tak aj stretávate.. Vieš, keď to nejde odargumentovať, tak musíš postupne vždy o krôčik prestupovať povolenú hranicu. Hubovať ti budú stále, ale čo ťa v izbe zamknú?
-Hlavne sa snaž vyvarovať neopodstatneným hádkam alebo hysterickým záchvatom (neviem, nepoznám ťa). Proste vždy si budeš točiť svoje, že ho máš rada a že on je slušný a že sa stretávate len krátko, pripadne to môžeš ocukrovať niečim, že už aj do podnikov prestáva chodiť (neprežeňto, len tak, aby ti to zhĺtli :D ). Však vieš. Postupne zbadajú, že aj tak je to monotónne a nič sa nedeje, na maturitu sa pripravuješ, zrejme sa aj boja, že sa prestaneš učiť zrovna teraz keď to potrebuješ.

-Proste nejako sa musíš prekopať k tej maturite, možno polavia už pri stužkovej, čo ty vieš :D
-Každopádne ti držím palce ku krásnemu vzťahu :) :wink:
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

t0m4s3 napísal:Pokial ju zivia, satia a davaju jej strechu nad hlavou, je to ich pravo. Som zvedavy na teba ako v 18tich budes hubovat rodicom ;-)
no ja nie som za taketo "revolucne" hubovanie. ja som nemal potrebu hovorit s kym chodim a ako dlho. kto sa pyta, vie ;) taketo zabranovanie (teda skor len snaha) moze mat akurat tak horsie nasledky. fakt nechapem kde beru rodicia tu istotu, ze ich deturence sa nebudu stykat s kym chcu. ved to je absurdne. ked su nechapavi oni, tak ty s tym nic nenarobis... proste povedz, ze ides s kamoskou (fakt neviem ako ti na to mohli prist :? )
btw ajoj (kedze si tu nova :oops: )

edit: 1024. prispevok (stastne to cislo, taku ramku budem mat po upgrade :smt048 )

:aasmile3:
hitman
VIP
VIP

Príspevok od používateľa hitman »

sa spytaj rodicov co robili v tvojom veku ked boli zamilovani....inak ako bolo spominane skus si vydobit nejake tie ustupky,postupne zacni ze chces s nim vyjst von nie hned vecer do baru a pod...ale nikdy nezvysuj hlas to nema zmysel...akurat sa este viac nastvu...by to bolo potom zbytocne a kazdemu navrhu sa zatvoria dvere... :wink:
a hlavne uz po tom vsetkom neskusaj ich obabrat ze ides za kamoskou a pojdes za nim....nestoji ti to za to
Napísať odpoveď