Problem pri starte XP

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
mobiloman
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Problem pri starte XP

Príspevok od používateľa mobiloman »

Zdravim Vas!
Uz nejaku dobu ked startujem PC tak mi este pred prihlasenim ukaze ze treba skontrolovat disk D ze by mohla byt nejaka zla konzistencia ci co. Ked to skontroluje v 3 krokoch tak sa uz normalne zapne a nic nenajde, neviete ako to vypnut? Bo ma to uz stve.
BTW: Asi si zalohujem to D a defragmentujem, to podla mna pomoze. Ale ak ma niekto lepsi napad sem s nim!
THX
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Re: Problem pri starte XP

Príspevok od používateľa Šu-Do »

mobiloman napísal:BTW: Asi si zalohujem to D a defragmentujem, to podla mna pomoze. Ale ak ma niekto lepsi napad sem s nim!
THX
tvoj napad nepomoze...
skor si myslel zformatujes ne ??
pri defragmentovani absolutne nemusis zalohovat data...
a ani format ti nepomoze
mobiloman
Light Star
Light Star

Šu-Do napísal:tvoj napad nepomoze...
skor si myslel zformatujes ne ??
pri defragmentovani absolutne nemusis zalohovat data...
a ani format ti nepomoze
Ja viem ze pri defragmentacii sa mi nic nezmaze, ale ked si tie veci nezalohujem a nevymazem tak mi to bude dlhoooooo defragmentvat a ked tam budem mat iba nejake 4GB tak to mam ovela kratsie. Naformatovat???? Neeee to ani nahodou, Ja mam totiz to 2 windowsi, na C jeden a na D druhy a vsetko znovu nastavovat ako to mam teraz sa mi ozaj nechce. Ale aj tak dik za pomoc.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

niekedy zvykne pomoct to, ze ty spustis pod windowsom rucne kontrolu chyb (scandisk) na particii, ktora ti robi problemy.
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

mobiloman napísal:Ja viem ze pri defragmentacii sa mi nic nezmaze, ale ked si tie veci nezalohujem a nevymazem tak mi to bude dlhoooooo defragmentvat a ked tam budem mat iba nejake 4GB tak to mam ovela kratsie. Naformatovat???? Neeee to ani nahodou, Ja mam totiz to 2 windowsi, na C jeden a na D druhy a vsetko znovu nastavovat ako to mam teraz sa mi ozaj nechce. Ale aj tak dik za pomoc.
takze takto...
teraz ti vysvetlim co to je defragmentacia...
ked mas subor a je porozhadzovany po celom disku (je to fragmentovany subor)
ked mas disk prazdny tak tam nemas absolutne co defragmentovat... pretoze su tam neni ziadne subory...
ked si das prec subory a nehas si teda 4gb suborov tak zdefragmentuje len tie 4 gb... ok.. potom to mas pekne poukladane na disku..
ale potom predpokladam ze tie subory vratis naspät na HDD... a voala.. disk mas znovu fragmentovany... pretoze disk uklada nove subory (data) tak ze ich dava na cast disku kde je najviac miesta... takze ti to pohadze po celom disku... a efekt z toho vsetkeho ?? absolutne ziadny.. akurat si zabil trochu casu... to ako keby si hadzal hrach do steny...
cize.. ked defragmentujes tak vsetky subory tam nehaj...
kukni prilohu 1
je to moj disk C:\ kde mam windows.. defragmentoval som ho asi pred 2 dnami... a zas je fragmentovany.. modre policka su defragmentovane subory.. cervene fragmentovane subory, biele volne miesto... hnede SWAP (cize to nic neni) a zlte vyhradene subory pre MFT (cize tiez nic)

priloha 2
ta ista cast disku ale po defragmentacii... ten stupen fragmentacie si nevsimaj.. to sposobuje ten SWAP... dajaka kktina... to neni podstatne... ale mozes si vsimnut ze subory su uz neni cervene (fragmentovane) ale modre a pekne ulozene za sebou... subory, volne miesto.. no a je tam natlaceny ten kktsky swap a MFT...
to je princip defragmentacie.. snad som to vysvetlit tak ako to ma byt
Prílohy
Schránka02.jpg
Schránka01.jpg
mobiloman
Light Star
Light Star

te subory tam uz nepojdu, lebo su to filmy, mam tam okolo 30GB filmov takze te zalohujem a uz ich tam nebudem davat.Podla mna je to tym ze ked dam defragmentovat tak mi ukazuje grafy,(nieco ako te tvoje v screenoch)a da mi tam este aj subory, ktore nemozu byt premiestnene(neviem preco ale proste tak to tam je) a nejakym cinom som ich asi premiestnil,newem ako.A kedze mi to pise ze treba kontrolu konzistenci disku D a potom nic chybne nenajde tak to podla mna vyriesi defragmentacia. Ale je dost mozne ze zase nejaka diera od strycka billa. uz newem co som instaloval abo prestavoval ale nepomohlo ani vratenie PC spat v case :D (obnova systemu) dal som to asi den dozadu ako sa vyskytla chyba a nic. Takze podla mna pomoze ta defragmentacia. Ale aj tak dik za namahu, keby ze mozem, poslem karmu.
puccik
Star
Star

Príspevok od používateľa puccik »

Hovno defragmantacia je na prd to ti akurat zoradi subori teda defragmentuje a naco su ti 2 winy sak je to zbitocnost daj aj tak format
mobiloman
Light Star
Light Star

puccik napísal:Hovno defragmantacia je na prd to ti akurat zoradi subori teda defragmentuje a naco su ti 2 winy sak je to zbitocnost daj aj tak format
Kua ja viem na co su mi 2 winy, ked chces tak si nechaj 1, ja mam otestovane 2 a 1 by som uz nechcel. A formatovat to nejdem ani nahodou. Inak dik za - karmu :twisted:
mobiloman
Light Star
Light Star

Takze, isiel som defragmentovat normalne klasicky cez prilusenstvo/defragmentacia disku (nepouzil som ziadny externy program) a vyhodilo mi to tuto chybu:

Ked otvorim D:WINDOWS\system32\CHKDSK.exe napise mi ze nebyl zadan parametr F

CO s TYM???? :cry: :cry: :cry:
Prílohy
chyba_screen.jpg
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

start=spustit=chkdsk /f

Lamer, ty tusim naozaj potrebujes toho profesionala za 2 500 SK :lol:
mobiloman
Light Star
Light Star

krija napísal:start=spustit=chkdsk /f

Lamer, ty tusim naozaj potrebujes toho profesionala za 2 500 SK :lol:
EDIT: Defragmentoval som to cez iny program, trochu sa pohral s nastavenim a uz vsetko facha ako ma.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

1. ten profesional nepatril tebe. user s nickom lamer si z teba robil prcu. ten post asi zmazali. ja sa ta zastanem a ty sa navezies do mna? 2.mozem tu mat rank novice, aj tak to nic na mojich schopnostiach nezmeni. 3. nabuduce napis, co si skusal a co nie.
mobiloman
Light Star
Light Star

krija napísal:1.ten profesional nepatril tebe. user s nickom lamer si z teba robil prcu.ten post asi zmazali.ja sa ta zastanem a ty sa navezies do mna?2.mozem tu mat rank novice,aj tak to nic na mojich schopnostiach nezmeni.3.nabuduce napis, co si skusal a co nie.
1. Prepac :roll: ale nemohol som vediet komu to bolo adresovane (pouzivaj citovat)
2. ten rank KING to bola len taka moja obrana, ja sa riadim heslom: "Najlepsia obrana je utok" a nie vzdy je to prave najlepsie.
3. Ved pisem aj screeny robim. Sa musim snazit lebo ked chcem pomoc tak pre to musim aj cosi spravit.
4. v tejto teme nevidim ze by tu prispel aj lammer. Kde si zo mna robil srandu???
5. Ved mi aj bolo dovne co to trepes o profesionalovi za 2500 sk ked tu nik nic take nespominal.
6. uz ma nic nenapada :wink:
ale predsa, si mi ty dal - KARMU ???
21tomy21
Star
Star

Príspevok od používateľa 21tomy21 »

Mám presne ten istý problem mobiloman porad mi čo si spravil ?? :D
mobiloman
Light Star
Light Star

21tomy21 napísal:Mám presne ten istý problem mobiloman porad mi čo si spravil ?? :D
Si sa hral s nejakym programom co??? Aj ja :D :D :D
Takze, daj start--prislusenstvo--systemove nastroje--defragmentacia disku potom zvol ten disk co ti vypisuje kraviny ked spustas windows a ked ti zobrazi chybovu hlasku taku ako je par prispevkov vyssie je to to iste co som mal ja. Potom si z www.stahuj.cz stiahni a pouzi nejaky program na defragmentaciu (ja som si stiahol free) a defragmentuj ten disk co ti vypisuje. potom chod start--spustit--napis do prikazoveho riadku chkdsk /f a odentruj, potom napis N a tiez odentruj.
HOTOVO, problem by mal byt vyrieseny
BTW: Skus najprv cez ten prikazovy riadok a ak nepojde tak az potom defragmentuj, mozno ti to pojde aj tak, ja som najprv defragmentoval a nasledne hned ten prikaz, takze neviem presne co mi pomohlo, ci jedno, ci druhe alebo oboje. Za plusovu karmu sa hnevat nebudem
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

mobiloman, k tej karme: sem klikni: http://www.hojko.com/reputation_top.php a vsimnes si, ze v policku daroval mi tam svieti cervena nula, tj nikomu som karmu este neodobral. ak by sa tak aj raz stalo, tak sa podpisem :wink:
mozem citovat, ale ak sa modovi nepaci niektory prispevok a zmaze ho, tak ver tomu, ze by doslo aj k uprave toho mojho postu. vlastne ak sa dobre pamatam tak aj doslo. btw dakujem :smt006 .
ad. profesional: lamerovi sa pokazila cd roma. vraj u nich v dedine je profik, co to vie opravit, ale pyta 2 500 sk. :lol: takychto profikov si myslel? uz chapes?
mobiloman
Light Star
Light Star

krija napísal:mobiloman, k tej karme: sem klikni: http://www.hojko.com/reputation_top.php a vsimnes si, ze v policku daroval mi tam svieti cervena nula, tj nikomu som karmu este neodobral. ak by sa tak aj raz stalo, tak sa podpisem :wink:
mozem citovat, ale ak sa modovi nepaci niektory prispevok a zmaze ho, tak ver tomu, ze by doslo aj k uprave toho mojho postu. vlastne ak sa dobre pamatam tak aj doslo. btw dakujem :smt006 .
ad. profesional: lamerovi sa pokazila cd roma. vraj u nich v dedine je profik, co to vie opravit, ale pyta 2 500 sk. :lol: takychto profikov si myslel? uz chapes?
Uz tu pekne spamujeme :D co uz. Ja som sa len pytal bo som si vsimol dalsiu - karmu a to kratko po tom ako som reagoval na to, co som nevedel ze nepatrilo mne. Keby nebol zmazany ten lammerov post tak by som zrejme neutocil, a este ma aj taky nick.....
BTW A co pisal ked si zo mna robil srandu? Len tak ma to zaujima. :wink:
Napísať odpoveď