zrada pri 2 RAM sučastne :(

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
vladino001
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

zrada pri 2 RAM sučastne :(

Príspevok od používateľa vladino001 »

Cao môj problem spočíva v tom že mam zostavu (Athlon XP 1.8 , 256 RAM .....) Konkrétne som mal DDR 256MB/266MHz (2100) na zakladovke ide ako 133MHz. Problém nastal že som kúpil DDR512M266MHz (2100) tiež frči na 133 a idu spolu dokopy ale je v tom taky hači že ked idu spolu seka aj neake video, aj CS seka jak ...(dôvod = vyťaženie CPU na 100%) ale samostatne idu obydve v poho. Kde je zrada? (nechcem predavať tu 256 lebo 512 v PC tiež nieje bohviečo) :cry: :cry: :cry: (najde sa niekto kto to vie?)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Zjavna nekompatibilita, predaj tu 256ku a kup druhu 512ku rovnakej znacky a typu ako uz mas.
vladino001
Light Professional
Light Professional

GothaR napísal:Zjavna nekompatibilita, predaj tu 256ku a kup druhu 512ku rovnakej znacky a typu ako uz mas.
Dpc aj som si to myslel ale je*ať dalši liter do takeho kompu sa mi nechce a to som sa je.al jak kkt aby som to mal rovnake a nebol žiadny problem :?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

vladino001 napísal:Dpc aj som si to myslel ale je*ať dalši liter do takeho kompu sa mi nechce a to som sa je.al jak kkt aby som to mal rovnake a nebol žiadny problem :?
No teraz mi napadlo, ze este nemusi byt odpisany, skus pohladat v biose nieco o dual channel. Mozno to robi problemy. Ak ho vypnes, tak by sa nemal snazit davat ich dokopy a mohlo by to chodit. Ale to je len vyplod mojej fantazie po 10tich hodinach prace :)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Tých 133MHz je v poriadku, pretože to číslo musíš vynásobiť x2. :)

Sekanie však už je iné.. možno by pomohol reinstall OS.. aj mne to niekedy blblo, keď som mal 256MB a občas som pridal, resp. odstránil ďalší 256MB modul..
vladino001
Light Professional
Light Professional

fúha v tom mojom Biose sa ani pánboh nevyzná ale skusim. Aspoň neaký náznak :)
tak format budem robiť ale tento mesiac nie tak to bude nadlho :?
v Biose sa da nastaviť :? frek, CL, neaký timing a bank interleave a command rate ()tie posledne 3 netušim čo je. vysvetli niekto? pls nech aj v tomto som mudrejši.
//gwixt : skušal som
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

skus ich poprehadzovat v slotoch
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

100% procak je softwarovy problem...format C: urcite pomoze...
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

vladino001,
tu a tu

az po precitani tej trochy teorie :wink: :

1. ak mas nahodou pretaktovany CPU tak ho daj zatial na default (z tvojho 1.postu to neviem vydedukovat :oops: ). ak to nahodou rozchodis, tak mozes pretaktovat o5, ale nemusis dosiahnut rovnaky vysledok.
2. porovnaj obe RAM,, tj ich casovania. mozes v biose, alebo v evereste. predpokladam, ze obe ti bezia na zaklade nastaveni a informacii z SPD chipu. to ale neznamena, ze bezia v rovnakom mode. pravdou je, ze iba niektore nastavenia maju v biose spolocne. ak casovania nebudu zhodne vo vsetkych styroch alebo viacerych polozkach, tak pamat s menej agresivnym casovanim (cim je cislo mensie tym, je casovanie agresivnejsie) nechaj na povodnych nastaveniach SPD a druhu prehod na manual a nastav hodnoty ako ma prva ram.
toto plati pre bios v ktorom mas moznost nastavovat individualne hodnoty pre oba moduly. je mozne, ze tvoj bios nastavuje pre oba moduly spolocne hodnoty, co ale jednemu z nich nevonia. tu prichadza na radu o5 everest.
pozries casovania oboch modulov. ak sa nebudu zhodovat tak v biose nastavis pre obe to menej agresivne casovanie.
3. bank interleave na nic sa nepytaj a nastav, alebo nechaj nastavene na 4
4. command rate tiez mozes ponechat na povodnej hodnote. uprav ju az potom, ak by nepomohlo to, co som pisal v bode 2. o5 plati cim je cislo nizsie tym je casovanie agresivnejsie.

pozn. uz aj tu na fore boli useri, co sa stazovali, ze po reinstale OS im windows nenasiel jeden z modulov RAM. a to je podla mna este vacsi pruser ako tato situacia :wink: .
Prílohy
02.png
01.png
vladino001
Light Professional
Light Professional

no som poprehadzovať v slotoch , format nastaviť v biose a nič :( je to v péčku z ramkami :-(
Prílohy
070806_165131.jpg
ram-ky.JPG
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

este skus v active to precharge prestavit tu 6 na 7. :wink:
no a este potom mozes vyskusat zmenit DRAM Clock z by spd a nastav frekvenciu 100 MHz. ak to pojde korektne, tak to je len minimalna dan za spojazdnenie, lebo pokles vykonu je minimalny a zanedbatelny.
vladino001
Light Professional
Light Professional

krija napísal:este skus v active to precharge prestavit tu 6 na 7. :wink:
no a este potom mozes vyskusat zmenit DRAM Clock z by spd a nastav frekvenciu 100 MHz. ak to pojde korektne, tak to je len minimalna dan za spojazdnenie, lebo pokles vykonu je minimalny a zanedbatelny.
to ide iba 5 a 6 cize 6 je max ale to druhe skusim
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

vladino001, este nieco som si vsimol. ty mas pamate osadene v 2. a 3. slote. RAM sa osadza vzdy od 1. slotu (v prilozenom navode k MoBo, by malo byt uvedene, ktory je oznaceny ako prvy). niektore biosy maju dokonca blokovanu tuto moznost osadenia ako mas teraz ty. proste PC ani nenabehne a iba sa spusti to nechutne piskanie, alebo pipanie. odporucam ten vacsi modul presunut do 1. slotu.
pozn. ak mas len dva sloty pre RAM a everestu iba ruplo v bedni, tak tento prispevok povazuj za irelevantny. :wink:
vladino001
Light Professional
Light Professional

thank skusim mas pravdu niekedy nechcelo nabehnut ale iba ked bola jedna ram nie 2 preto to chcem spojazdniť. ked som dal ram na 100MHz tak sa nechcel Win ani spustit iba sa dokola restartovaval a nudzovy rezim :( skusim to daj do prveho mam 3 sloty :)
//dam vedieť či to je naozaj v p.. alebo nie
no dal som tak a ani tak to nefiči :( tušim nieje sudene aby to išlo :( (snad niekto bude chcieť tu moju 256-ku :? )
vladino001
Light Professional
Light Professional

mam tie ram ako su na začiatku uvedene len problem je v tom že ked vyberem tu 256-ku tak pc nechce nabehnuť nemal niekto taky problem?
nechce nabehnuť= nič ani BIOS proste nič iba všetko sa da do pohybu ale to je vše disk aj napajanie stale svieti a nič viac [nepípa a ani to pipnutie kedy sa zavadza bios nieje] :cry: (takýto comp ako zatrest)
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

nechaj tam iba tu 256 MB. vypni PC. resetni BIOS. ponastavuj v biose, to co povazujes sa potrebne. vypni PC a vloz tam iba tu 512 MB RAM.
Napísať odpoveď