ach tí rodičia..
Konaj, ako uznáš za vhodné v danom dni/situácii. Vieš, my nepoznáme tvojich rodičov ani nebudeme pri tom, keď zasa nastane nejaký konflikt. Snaž sa konať rozumne a predsa si sa za tých 18 rokov naučila, kde majú rodičia achylovku a ako na nichmahulien napísal:hmm... takže podľa vás mám jednoznačne konať a nečakať do tej matury ako znel rozkaz...
-
p4ra
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Z vlastnej skusenosti poviem, ze niet nad dobry rozhovor. To je jedina cesta. Trucovat, robit napriek a robit si po svojom je to najblbsie, co mozes spravit. Ako t0m4s3 pisal, rodicia ta zivia, si pod ich strechou, tzn., ze stale maju pravo ti zasahovat do zivota. A nezabudni na to, ze rodicia to robia s najlepsimi umyslami, nie preto, aby ti naskodili, i ked ja viem, ze pre teba je to to najhorsie, co ti mozu teraz spravit.
nic v zlom...ale máš predsa 18!
boze, spamätaj sa. fakt nechcem aby to znelo dáko hnusne alebo čo, ale...ufff...18 ročná baba čo sa nechá od tatka a mamky komandovať jak 10 ročné dievčatko, tak to je teda SILA. Toto si ani neviem reálne predstaviť, veď máš 18, tak o čo im ide? Chodenie s chlapcami normálni ľudia dievčaťu nezakazujú v žiadnom veku. Buď je to milá detská hra alebo potom už normálna vec, no a v prípade 18 ročnej.... veď ty už môžeš domov prísť s troma (iba troma lebo dáku výdrž určite nemáš) pivami v sebe a čo? vydobi si sakra svoje práva! to je tvoj hlavný problém.
boze, spamätaj sa. fakt nechcem aby to znelo dáko hnusne alebo čo, ale...ufff...18 ročná baba čo sa nechá od tatka a mamky komandovať jak 10 ročné dievčatko, tak to je teda SILA. Toto si ani neviem reálne predstaviť, veď máš 18, tak o čo im ide? Chodenie s chlapcami normálni ľudia dievčaťu nezakazujú v žiadnom veku. Buď je to milá detská hra alebo potom už normálna vec, no a v prípade 18 ročnej.... veď ty už môžeš domov prísť s troma (iba troma lebo dáku výdrž určite nemáš) pivami v sebe a čo? vydobi si sakra svoje práva! to je tvoj hlavný problém.
-
midnight_man
Guru
sakra bordel ako ja nemam rad takychto rodicov(ospravedlnujem sa autorke temy) no fakt.....Boja sa boja strasne strasne a pritom si neuvedomuju co vlastne robia..och ..horsie ako KDHci..Jednznacne by som si to s nimi vydiskutoval...co som u nas neraz robil..proste niektore veci nemozu zakazovat!! a hovori sa tomu dovera...rozpravat sa rozpravat sa a este raz rozpravat sa..a ak nepomoze..tak zalozime daku rychlu rotu hojko.com a prideme to poriesit 
pozri neviem ako to bolo u teba ale urcite ak chcem dakde naozaj vazne ist a matka ma nepusti tak bud ju prehovaram a ked to nepomoze tak idem ajtak a hotovo...potom sa vratim a mama zisti ze sa nic nestalot0m4s3 napísal:Pokial ju zivia, satia a davaju jej strechu nad hlavou, je to ich pravo. Som zvedavy na teba ako v 18tich budes hubovat rodicom
pohlad 1: mas 18, mas jednoznacne pravo si najst vyvoleneho, ale cestou k nemu si musis vela pretrpiet, na mnohych ruziach sa popichas
preto nevidim dovod, preco rodic, ktory je inteligentny, je proti takemuto systemu. osobne by som sa riadil srdcom, nepocuval narazky na zlu minulost (?!) danej osoby, ale pozeral sa na buducnost, ci este robi nieco nepekne, alebo planuje. ak ano, ruky prec a rodicov chapem. na strane druhej, starsi ludia maju vacsinou predsudky a myslia si, ze zo zleho sa dobrak nestane (co je v 99% pripadoch pravda)
takze z prveho pohladu vyplyva zaver - vykasli sa na pripomienky rodicov, stykaj sa s nim kvazi tajne, popripade vykonaj docasne informacne embargo
pohlad 2: rodic je rodic, vychoval ta tych 18 rokov, minul nieco cez milion korun(euro?) pre tvoj osoh - oblecenie, jedlo atd... je to jediny clovek, ktory ta bude vzdy milovat(cest vynimkam
). Preto vidim zaver z druheho pohladu takto: inteligentny rozhovor na temu menenia sa charakterov, na temu laska a popripade podpichnut rodicov co by oni urobili v takomto pripade, keby ten niekto vyvoleny bol napr. pre tvojho otca tvoja mama a starki by boli proti (je noc tato veta je sformulovana otrasne, prepac, ale dufam, ze pochopis
)
pohlad 3: rodic ma pravdu a rozid sa s priatelom. imo blbost, ale aj to je pohlad, ktory musis zvazit. mozno je tvoj otec agentom nejakej tajnen sluzby a ma na starosti predaj tvrdych drog
(zartujem...)
ad: krasne rady su typu, vyser sa na rodicov, mas 18
skuste pohnut s tym vasim IQ 69, ved rodic vam poskytuje strechu pod hlavou ! vacsinou toto pisu deti pod 15, ale ti starsi uz vedia, ze reci toto a toto mozes ked budes mat 18 neplatia! ked budes mat 18 a vykonavat taketo tabu veci (citaj proti rodicovej voli
), tak ti povedia toto, citujem: "nebudes to robit, pokial budes byvat pod mojou strechou."
prajem vam pekny den a konecne sa nespravajte k svojim rodicom ako k handram... (pre raperov 11-14, vypocujte si aspon 'pesnicku' mama od rytmusa, pre ostatnych - myslim, ze sme sa pochopili)
takze z prveho pohladu vyplyva zaver - vykasli sa na pripomienky rodicov, stykaj sa s nim kvazi tajne, popripade vykonaj docasne informacne embargo
pohlad 2: rodic je rodic, vychoval ta tych 18 rokov, minul nieco cez milion korun(euro?) pre tvoj osoh - oblecenie, jedlo atd... je to jediny clovek, ktory ta bude vzdy milovat(cest vynimkam
pohlad 3: rodic ma pravdu a rozid sa s priatelom. imo blbost, ale aj to je pohlad, ktory musis zvazit. mozno je tvoj otec agentom nejakej tajnen sluzby a ma na starosti predaj tvrdych drog
ad: krasne rady su typu, vyser sa na rodicov, mas 18
prajem vam pekny den a konecne sa nespravajte k svojim rodicom ako k handram... (pre raperov 11-14, vypocujte si aspon 'pesnicku' mama od rytmusa, pre ostatnych - myslim, ze sme sa pochopili)
Mno, sak to je vseobecne zname pravidlo ze pred 18kou rodicia hovoria:Ked budes mat 18 rob si co chces. Ked pride 18ka meni sa to na: Kym byvas pod mojou strechou nikde nepojdes, nic robit nebudes a bla bla bla. No, toto je dost tazke, ale tak si myslim ze by si mohla skusit chvilku zahrat informacne embargo a nepripominat rodicom tvoj zamer, ukazat im, ze ti mozu dovorevovat a ze nemusia mat strach.
-
p4ra
Redeemer
Nerozumiem jednej veci, preco si vsetci myslite, ze akonahle mate 18, ze zivot sa tak rapidne meni? Preco si myslite, ze uz si mozete robit co chcete? Niektorym stale nedochadza, ze ti rodicia sa o vas este stale staraju, tak logicky maju narok vam rozkazovat? Ked uz sa ohrnate tym, ze mate 18, mozete si robit co chcete, tak si najdite pracu, odstahujte sa, byvajte sami. Potom ano, mate pravdu, nikto vam nemoze rozkazovat a hovorit, co mate, a co nemate robit. Dovtedy by ste mali byt radi, ze mate tolko stastia, ze sa o vas niekto stara a zalezi mu na vas.
-
petogeforce
Zablokovaný
Re: ach tí rodičia..
ja mam takyto isty problem tiez ziadne bary,diskoteky,nic...
-
erytrocyt
VIP
Na tvojom k....te si môže robiť čo chce. No offence, ale ty budeš jeden z ďalších majstrov sveta, ktorý pozná svoje práva, ale povinnosti už nejako nevoňajú.juraj-w napísal:mas 18 si uz dospela mas svoje prava........uz si plnoleta mozes si robit "co chces"
Ako napísal p4ra, 18 rokov, neznamená absolútne nič. Si stále dieťa svojej matky a otca, starajú sa o teba, boja sa o teba, tešia sa s tebou ak sa ti darí, a tvoja povinnosť je rešpektovať ich rozhodnutia či sa ti páčia alebo nie.
mám nad 15, 18 erste nie a aj tak si ani najmenej nedokažem predstaviť, žeby mi rodičia robili niečo takéto. Za prvé,. von si môžem ísť kedy chcem a robiť tam čo chcem (odpustite si trápnu poznámku typu "všetko zasa nie, lebo...", samozrejme, že drogovať alebo ožierať sa do bnemoty nie...). či iodem vopn s priateľmi, do kina, alebo niekam s priateľkou, je hádam moja vec. Zakázať chodiť von ti nemôžu. A zdôverovať sa im tiež nemusíš.. ja som sa nikdy našim s týmito vecami nezdôveroval, ani nevedia, či niekoho mám alebo nie. kým to nieje vážne, nijak zvlášť ich to netrápi, čo mne celkom vyhovuje.jimino napísal: ad: krasne rady su typu, vyser sa na rodicov, mas 18skuste pohnut s tym vasim IQ 69, ved rodic vam poskytuje strechu pod hlavou ! vacsinou toto pisu deti pod 15, ale ti starsi uz vedia, ze reci toto a toto mozes ked budes mat 18 neplatia! ked budes mat 18 a vykonavat taketo tabu veci (citaj proti rodicovej voli
), tak ti povedia toto, citujem: "nebudes to robit, pokial budes byvat pod mojou strechou."
a s tou strechou nad hlavou a tak-to je síce pekné, ale za prvé ja som sa na tento svet nasilu nepchal, a za druhé, porušovať moje práva ich to neoprávňuje.
-
Enduro3333
Medium Professional
Ja som mal tiež problemi s mojimi rodičmi ... a ako ste vraveli ze financuju vsetko ....tak som sa proste zdvihol a začal popri škole makat a proste byval som u nich ale oblečenie sučasti do PC a svoj nočny život som si financoval sam ... a boli tam pokusi ma znovu priviazat na retaz ale proste nedal som sa ... povedal som prispievam vam svoje veci financujem si sam vy mi davate iba na školu tak mi nemozete zakazovat tieto veci ....a ked ze ešte tu byvas tak som povedal fajn ale len tak ma vyhodit nemozes nie nezaopatreneho to je proti zakonu (ale toto povedat je už trochu drasticke )...Potom som proste doma travil čoraz menej a menej času proste som tam chodil maximalne spavat a občas ani to nie ... spal som u kamaratov (mal som kamoša 27 čo mal vlstny byt a bol som s nim za velmi dobre tak mi dal kluče od svojeho bytu a povedal pridi hocikedy.....
Rada odomna ? Skus si najst brigadu a tym ich aj trosku prinutis aby ti povolili uzdu lebo ked už ti brigadu zakažu tak to bude fakt na hlavu padnute ....
OT: Kamaratovi sa stala situacia ze ho proste mam na vianoce vyhodila z bytu (ona ale aj on boli poriadne psycho ) tak sa proste s nou sudil a vysudil od nej peniaze sud mu pridelil ubytovnu on si popri skole našiel brigadu a zije si sam ......(ale to je krajne a drasticke scenario )
//Edit
) Proste ked toto spravia tak ich moze dat na sud ako to urobil kamarat ...
Rada odomna ? Skus si najst brigadu a tym ich aj trosku prinutis aby ti povolili uzdu lebo ked už ti brigadu zakažu tak to bude fakt na hlavu padnute ....
OT: Kamaratovi sa stala situacia ze ho proste mam na vianoce vyhodila z bytu (ona ale aj on boli poriadne psycho ) tak sa proste s nou sudil a vysudil od nej peniaze sud mu pridelil ubytovnu on si popri skole našiel brigadu a zije si sam ......(ale to je krajne a drasticke scenario )
//Edit
može ... v tom im brani zakon ..... proste nemožu ta rodičia do 26 vyhodit s domu pokial si nezaopatreny(škola nedokončena bez zamestnania a takt0m4s3 napísal:Takisto im nikto nemoze zabranit v tvojej 18tke ta poslat na ulicu. Alebo ta mohli dat hned od zaciatku do decaku, kedze "ty si sa sem nepchal".