samovolne zastavenie hdd

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
turtlak69
Guru
Guru

samovolne zastavenie hdd

Príspevok od používateľa turtlak69 »

mam dva disky, jeden 10 GB a jeden 160 GB. na 10 GB mam windows a na 160 linux. pri bootovani sa mi spusta zavadzac grub a potom bud windows alebo linux. uz parkrat sa mi stalo, ze hdd proste z nicoho nic zastavil. poznal som to podla zvuku. na chvilu zastavil a hned na to sa znovu rozbehol. cely system sekol a nepomohol ani reset. po resete mi hdd nenasiel ani bios ani ked som dal automaticky najst disk. musel som pc vypnut a znovu zapnut. potom bios hdd nasiel a system sa spustil. preco sa mi len tak z nicoho nic prestane tocit hdd?
zostava:
doska: ECS, chipset nvidia
CPU: AMD athlon 2400+
RAM: 512 DDR 400MHz
OS: linux, kernel 2.6.20-16 alebo windows XP+SP2+slovak MUI
graficka karta: GeForce 5600
zdroj: 450W (pomerne novy)
klm16
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa klm16 »

nerobi to nahodou odkedy mas new zdroj??? mne robi to iste chyba je v slabom dzroji ktory nestiha dodavat energiu do 2 diskov aj 2 CD/R + do silnej grafiky....
ako dlho mas ten zdroj?
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

ten zdroj mam tak pol roka asi. nemyslim, ze by bol slaby. mam len jednu dvd mechaniku a dva disky. grafika tiez nie je extra silna a nepotrebuje taky prikon. na tuto zostavu by mal bohate stacit 350W
Mek
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

skus povytahovat napajacie kable z diskov/mechanik a pozapichovat ich naspat, kludne aj v inom poradi/do inych slotov na doske a tak... mal som rovnaky problem, kontakty sa casom unavili a tak bolo treba toto s nimi urobit...
Napísať odpoveď