Kotuce na bike
-
RoQa
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Kotuce na bike
Ake su lepsie 160mm hayes alebo tektro ? 
ja osobne by som shimano uz nechcel. mal som hydrauliku lx. nebrzdilo to ani h...o. original dosticky mi vydrzali asi 200 km, potom sa uplne vytrhali. teraz mam hfx9 carbon, neda sa s tym porovnat, absolutna brutalita oproti shimanu (tomu co som mal), ale mozno to bol len tento jeden kus. avidy som nemal, ale uz som rozmyslal aj nad nimi.
yoplin.. myslel to takto:
"ja osobne by som škodovku uz nechcel. mal som octaviu. nebrzdilo to ani h...o. original dosticky mi vydrzali asi 200 km, potom sa uplne vytrhali. teraz mam BMW 5er, neda sa s tym porovnat, absolutna brutalita oproti škodovke (tej co som mal), ale mozno to bol len tento jeden kus."
"ja osobne by som škodovku uz nechcel. mal som octaviu. nebrzdilo to ani h...o. original dosticky mi vydrzali asi 200 km, potom sa uplne vytrhali. teraz mam BMW 5er, neda sa s tym porovnat, absolutna brutalita oproti škodovke (tej co som mal), ale mozno to bol len tento jeden kus."
aha, takto. bral som to z toho pohladu, ze lx je 3 najvyssia sada. to potom nemozem porovnavat ani s najvyssiu sadu xtr, kde kus stoji 4000,- moje 9-ny tiez niesu najvyssou sadou. neviem si potom predstavit co porobi el camino, popripade novinka stroker.
edit: Pedro109: jazdim XC a dosticky sa mi vytrhali, nie zodrali!
edit: Pedro109: jazdim XC a dosticky sa mi vytrhali, nie zodrali!
-
Andi_Cibula
Addict
Vážení bajkeri, ako spoznám, keď mám zodraté, vytrhané, alebo inak opotrebované doštičky ?
Mám nejaké lacné, neznačkové brzdy s nápisom Assess (rovnakej značky aj náboje, zadný bol dvakrát menený)
Nevyzerá to, že by tá plocha bola už zbrúsená, ale raz sa mi stalo, že s otcom som ošetroval reťaž tým mazacím sprejom a asi sme postriekali aj kotúče a vraj vtedy je zle.
Podla odporučenia mechanika som ich povaril a kotúče očistil alkoholom, ale pomohlo to len čiastočne, brzdy brzdili len slabo, teraz už omnoho lepšie, ale stále nie som spokojný. Ked som bicykel dostal, v pohode brzdili.
Mám nejaké lacné, neznačkové brzdy s nápisom Assess (rovnakej značky aj náboje, zadný bol dvakrát menený)
Nevyzerá to, že by tá plocha bola už zbrúsená, ale raz sa mi stalo, že s otcom som ošetroval reťaž tým mazacím sprejom a asi sme postriekali aj kotúče a vraj vtedy je zle.
Podla odporučenia mechanika som ich povaril a kotúče očistil alkoholom, ale pomohlo to len čiastočne, brzdy brzdili len slabo, teraz už omnoho lepšie, ale stále nie som spokojný. Ked som bicykel dostal, v pohode brzdili.
-
hojko
Site Admin
Racius: A chces aj nejaku radu alebo si sa chcel len pochvalit??? Inak niekto odporuca aj skusit kotuc lahko zapalit, uhasit a potom vycistit ci technicakom alebo alkoholom. Velmi dobre a lacne platnicky su BBB, je to plnohodnotna nahrada za Hayes a su o tretinu lacnejsie, navyse ich ludia chvalia, ze maju lepsiu ucinnost.
kedze vidim ze sa tu zisli kotucove mozgy, tak sa aj ja spytam.. V uvodnom prispevku su spominane aj brzdy Tektro.Kedze v celej diskusii dalej nepadlo ani slova o znacke tektro, tak neviem ci si mam myslet ze sa jedna o nejaky lowend, alebo z akeho dovodu boli prakticky zamietnute. Na biku mam hydrauliku Tektro Auriga Comp. http://www.tektro.com/02products/01aurigacomp.php 180mm + 160mm
Poviem pravdu vobec do toho nevidim, tak budem vdacny za objektivne nazory. Tiez by ma zaujimalo, este nemam bike tak dlho aby som stihol dosticky zodrat - ako spoznam ze je pravy cas na vymenu, a ci treba nejake speci dosticky pre konkretnu brzdu, alebo su to univerzaly?
Poviem pravdu vobec do toho nevidim, tak budem vdacny za objektivne nazory. Tiez by ma zaujimalo, este nemam bike tak dlho aby som stihol dosticky zodrat - ako spoznam ze je pravy cas na vymenu, a ci treba nejake speci dosticky pre konkretnu brzdu, alebo su to univerzaly?
-
hojko
Site Admin
KoCi: Nemam skusenost s tvojimi brzdami, takze neviem, skus pozriet napriklad na bike-forum.cz alebo niekde inde... Mne sa Tektro znacka celkom pozdava, tusim sa pouzivala na Trekoch, neskor presli na Bontrager. Vacsinou ma kazda znacka svoje specificke platnicky, niekedy dokonca pre kazdy model ine platnicky, preto ak kupujes, tak musis pre konkretne svoju kotucovku. Ako som uz spominal vyssie, velmi dobra alternativna volba je BBB, dokonca v niektorych pripadoch lepsia ako original platnicky.
-
Andi_Cibula
Addict