AMD Athlon 2500+ na 1100MHz

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
krija
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

Sheep, k baterke. mam doma 4 PC. jeden mam otvoreny a tam je 3V. viac som neriesil. pre mna to je aj tak irelevantne, lebo aj keby tam bola autobateria, ktora nie je schopna udrzat nastavenia biosu, tak je jedno kolko na nej nameriam voltov. ak si dobre spominam tak windows ME bol schopny zobrazovat informaciu o vybiti tejto baterie. problem bol v tom, ze aj po vymene baterky, hlasenie nezmyzlo :roll: (to len na okraj).
k problemu. jednoduche? ano! je! pre mna, pre teba, a este niekolkych na tomto fore! ale nie pre vsetkych!!!
v pripade *****HERO*****, moze byt vlastne rad, ze MoBo nejaky procesor rozpoznala. bios ma v sebe uschovane instrukcne sady, pre jednotlive procesory. ak ho spravne detekuje, prideli mu instrukcnu sadu. v pripade starsich AMD CPU im v tom musel user niekedy pomoct nastavenim spravneho FSB.
nemyslel som, ze sa budem musiet takto rozpisovat, ale budis.
u MoBo *****HERO*****a, musim vychadzat iba z manualu k menovanej MoBo. na starsich typoch sa jumperom nastavovala vyska FSB. user by mal vediet na akom FSB pracuje jeho procesor. duron=100 or 133, athlon=100 or 133, athlonXP=133, alebo tu nepodporovane 166, 200. a toto je zial jeho pripad.
prehodenim jumpera na 133, ak nic ine, ziska aspon to, ze procesor pobezi na frekvencii cca 1530 MHz a nie 1150 MHz, cim jeho vykon znacne stupne.
nie je pravda, ze na kazdej doske mas moznost zdvyhat FSB. v minulosti hlavne fy. intel tuto moznost neponukala. boli zname aj take pripady, ze si zdvyhol FSB o 1 MHz a PC uz nebootlo.
v navode od prislusnej MoBo som nepatral po PCI/AGP locku. v kazdom pripade je podla mna bezpecnejsie zdvyhat FSB z hodnoty 133 na 166 ako ju zdvyhat zo 100.
Napísať odpoveď