k problemu. jednoduche? ano! je! pre mna, pre teba, a este niekolkych na tomto fore! ale nie pre vsetkych!!!
v pripade *****HERO*****, moze byt vlastne rad, ze MoBo nejaky procesor rozpoznala. bios ma v sebe uschovane instrukcne sady, pre jednotlive procesory. ak ho spravne detekuje, prideli mu instrukcnu sadu. v pripade starsich AMD CPU im v tom musel user niekedy pomoct nastavenim spravneho FSB.
nemyslel som, ze sa budem musiet takto rozpisovat, ale budis.
u MoBo *****HERO*****a, musim vychadzat iba z manualu k menovanej MoBo. na starsich typoch sa jumperom nastavovala vyska FSB. user by mal vediet na akom FSB pracuje jeho procesor. duron=100 or 133, athlon=100 or 133, athlonXP=133, alebo tu nepodporovane 166, 200. a toto je zial jeho pripad.
prehodenim jumpera na 133, ak nic ine, ziska aspon to, ze procesor pobezi na frekvencii cca 1530 MHz a nie 1150 MHz, cim jeho vykon znacne stupne.
nie je pravda, ze na kazdej doske mas moznost zdvyhat FSB. v minulosti hlavne fy. intel tuto moznost neponukala. boli zname aj take pripady, ze si zdvyhol FSB o 1 MHz a PC uz nebootlo.
v navode od prislusnej MoBo som nepatral po PCI/AGP locku. v kazdom pripade je podla mna bezpecnejsie zdvyhat FSB z hodnoty 133 na 166 ako ju zdvyhat zo 100.