2-jadrove cpu
-
M.a.R.o.s.H
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
2-jadrove cpu
kamos sa ma minule pytal ze ked si kupi intel duo core s frekvenciou 3.0ghz,ze ci bu mat kazde jadro 3.0ghz? ja som mu povedal ze som si neni isti.prosim o radu nemam etse vela skusenosti z 2 jadrovymi cpu ani sa o ne nejak spec.nezaujimam
diki za radu
-
M.a.R.o.s.H
Medium Professional
Re: re
To zalezi podla mojho nazoru od danej aplikacie, akym sposobom a ci vobec dokaze vytazit dve jadra oproti jednemu. Kludne ho moze tromfnut daky iny procesor s frekvenciou <2Ghz //pravdaze by sme mali porovnavat procesory rovnakej rady// pretoze aplikacia nie je schopna pracovat s dvomi jadrami a vyuziva len jedno teda.Monako2 napísal:s akym klasickym procesorom sa da rovnat nejaky 2 GHz 2 jadrovy?
-
M.a.R.o.s.H
Medium Professional
Dneskom hybe paralelilzmus. Vid intel a ich viziu 80 jadrovych procesorov : http://www.zive.sk/h/Spravy/AR.asp?ARI=121180 Dovodom je nemoznost donekonecna zvysovat frekvencie pri pouziti dnesnych technologií, pripadne uz od urciteho bodu je to financne neunosne a neskor az nemozne. Spojením dvoch jadier je predstava nahradenia vysokych frekvencii napr. dvoma jadrami po 2 GHz nahradime jedno jadro s taktom 4GHz. Pravda hacik je prave v naprogramovaní aplikacie, ktorá dokaze vytazit maximum z dvoch a viac jadier. Takze asi taktego2000 napísal:a to by nestacilo tak 4.0 frekv. a ze by kazde jadro bralo vacsiu polovicu
Neviem, ako to myslis, ci na nieco narazas z mojho prispevku..... ale ak to pises ako overenie, tak nemas pravdu. Ak mas procesor oznacený ako dvojjadrovy s frekvenciou 1,6GHz, tak tuto frekvenciu maju oba, nie je to sucet frekvencii kazdeho jadra. Takze aj jedno aj druhe jadro bezia na frekvencii 1,6GHz.elpopel napísal:Ja mam 2 jadrove 1.6Ghz takze kazde z nich ma 800Mhz ...