Sosovky
mozno sa teraz spytam nehoraznu blbost, ale existuju dioptrie, ktore su tmave (vhodne na soferovanie v slnku a pod) existuju aj take sosovky? a tiez za aku cenu asi mozem zohnat nejake lacnsjie sosovky? nepotrebujem nic extra, len aby som si vedel dat pri soferovani naraz slnecne okuliare a aby som zaroven zaostril do dialky. dik
Re: Sosovky - Kúp si nové cez e-shop!
Kúp si nové cez e-shop! Mozno usetris az 1/2.Mrs_Chocolate napísal:Takze, ja velmi inteligentna som si isla davat sosovky, lenze nesla nam voda a pred tym som drzala stiplavu papriku...A problem je na svete. Uz 3. den si nemozem dat sosovky aj ked som ich uz x-krat vyplachla roztokom, stale ma stipu. Poradte, co s tym?!
-
Old Dirty Bastard
Guru
-
Mrs_Chocolate
Light Expert
No dlho som tu nebola a nesrihla som checknut vase tipy, ale medzitym som si tie sosovky zabudla v roztoku (ked som bola na dovolenke), a zazrak, fakt su uz v poho - takze dik za tip
A co sa tyka okuliarov, tak tie nosim zvacsa vecer, ked citam a tak (najma kvoli cylindru). Ale mne o 100 percent viac vyhovuju sosovky - zastanci okuliarov: skusili si behat s okuliarmi? A v lete som okuliare ani vystat nemohla...no vec nazoru a pohodlia
A co sa tyka okuliarov, tak tie nosim zvacsa vecer, ked citam a tak (najma kvoli cylindru). Ale mne o 100 percent viac vyhovuju sosovky - zastanci okuliarov: skusili si behat s okuliarmi? A v lete som okuliare ani vystat nemohla...no vec nazoru a pohodlia
-
Eritrea
Star
- Kontaktovať používateľa:
ja nosim okuliare a je pravda ze sportovat s tym je problem, o kupku nehovoriac ked nevidim kde su moji kamosi.
, taky volejbal tiez nehram riziko ze sa polamu..
rozmyslam o sosovkch ale som pohodlna ist a vyskusat , ale urcite v buducnosti to vyskusam:) radsej ako kupovat nove okuliare za 2500 skusim sosovky..
-
bolek
Guru
Snáď to môžem hodiť do tejto témy, bo zakladať zase novú nechcem...Ja hlava deravá som si zabudla roztok na šošovky a nemám potuchy, ako to dnes v noci mám vyriešiť. Počula som o náhradných vlastnoručne vyrobených roztokoch typu minerálka alebo prevarená voda s troškou soli a pod, teraz som bola pozrieť na nete, čo je na tom pravdy a či by to bolo možné, ale hneď na prvej stránke to označili ako totálnu kravinu, ktorú nemám ani skúšať. Mám si radšej nechať šošovky celú noc v oku? Stalo sa vám niečo podobné? Ak hej, tak mi pls poraďte, ako to dnes večer vyriešiť.
Neviem, ja by som ich nechal niekde v čistej vode. Podľa mňa čistou vodou nič nepokazíš, veď roztok je v podstate skôr iba na dezinfekciu.. nie? ..a tu ide o to, aby nevyschli. Až dostaneš roztok, tak ich potom poriadne poošetruj.
Bez záruky, ale ja by som postupoval takto. V oku by som si ich nenechal, bál by som sa zaspať, žeby ráno som ich nehľadal po celej posteli. Mávam divoký spánok..

Bez záruky, ale ja by som postupoval takto. V oku by som si ich nenechal, bál by som sa zaspať, žeby ráno som ich nehľadal po celej posteli. Mávam divoký spánok..
-
bolek
Guru
fizz, lenže ja nemám problém s tým, že čo budem a ako budem vyzerať zajtra, ale čo mám spraviť, aby to čočky vydržali bez následkov a boli aj potom použiteľné. Ako na noc som ich už mala párkrát v oku, na výletoch, cestách a tak, len potom tie suchoty v očiach a škrábanie...
S tou vodou, no asi tak by sa to dalo, len preto sa to neodporúča, bo vraj je to ideálne prostredie pre mikroorganizmy, ktoré sa ti potom dostanú do oka a to je už ten horší prípad....No vidím to na noc bez spánku
S tou vodou, no asi tak by sa to dalo, len preto sa to neodporúča, bo vraj je to ideálne prostredie pre mikroorganizmy, ktoré sa ti potom dostanú do oka a to je už ten horší prípad....No vidím to na noc bez spánku
njn.. ale ani oko nie je najsterilnejšie.. aj v ňom máš kopec mikroorganizmov. Pokiaľ šošovky budú v nejakej čistej miske................ 
No ja len toľko.. nemám veľa skúseností s mäkkými šošovkami.. ja so svojimi tvrdými som už povystrájal toľko hlúpostí, až sa čudujem, že som nechytil ešte žiadnu infekciu.. (klop-klop-klop po dreve)
No ja len toľko.. nemám veľa skúseností s mäkkými šošovkami.. ja so svojimi tvrdými som už povystrájal toľko hlúpostí, až sa čudujem, že som nechytil ešte žiadnu infekciu.. (klop-klop-klop po dreve)