Fokus Strat / Squier Bullet

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Fata! ChaoS
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Fokus Strat / Squier Bullet

Príspevok od používateľa Fata! ChaoS »

Ahojte gitarsti, už rok a niečo hrám na akustickej gitare a chcem trošku oživiť muziku v mojich ušiak takže si chcem kúpiť elektrickú gitaru, no lenže niesom žiadný boháč, takže nejakú tú lacnú a neviem sa rozhodnúť, či fokus alebo squier? Najlepšie by bol názor toho, kto mal v ruke obi dve, ale potešia aj názory vlastníkov aspoň jednej z gitár.
Fakt by som potreboval poradiť, lebo som počul to aj hento a neviem sa rozhodnúť, ale viacej som pri fokus, no pls napíšte svoje skúsenosti a názory :wink:
Shark_360
Star
Star

Príspevok od používateľa Shark_360 »

Ja mam Squier, teraz z hlavy neviem model, ale je to perletovo- modra, a podla mojho je perfektna, dobre sa drzi, neni tazka, ma perfektny zvuk aj bez efektov a komba, stala ma priblizne 3000+kombo+efekty takze dokopy so svetkou vybavou tak 8000 (zakupenie prislusenstva mi trvalo tak 3 roky tazkych brigad lol)
peace
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa peace »

Jednoznačne Squier. Je to z dielní Fender, takže tým nič nepokazíš. Ja mám Squier Strat Affinity, možno by sa ešte nejký peniaz našiel, kúp si ju radšej ako Bullet. Čo ty na to ?
zachariasko
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zachariasko »

opravím ťa, nie je to z dielní Fender, ale z taiwanských/čínskych a bohvieakých iných dielní, ktoré predtým vyrábali východné lacné gitary a Fender chcel vyrábať lacné gitary určené začiatočníkom a nenáročnému hraniu.. preto ich odkúpil, pomenoval ako Squier by Fender a vyrábajú..

mno kvalitou ani Squier ani Fokus nič moc, squierov som počul a držal asi 5 kusov, či už bullet alebo affinity a na originál mexický a tobôž nie americký fender sa to kvalitou spracovania ani zvukom nepodobá.. navyše tie snímače, čo sú osadené na squier, no to takisto nie sú fender snímače..

ja mám doma mexičana, lebo squier som nechcel ani za nič..

ale keď už ideš kupovať všímaj si hlavne:

rovnosť, hladkosť a spacovanie hmatníku a pražcov, či nezadierajú do prstov, ďalej ladenie - oktávy na 12. pražci si vyladíš, ale ak ti neladí na 4.-5. pražci, to ťažko.. ďalej si nalaď gitaru a povyťahuj struny, či sa nerozladzujú, ak áno dotiahni ladiče na hlave gitary a opäť skús, ak sa aj tak rozladzuje, neber to..

vyskúšaj si ju, či ti sadne, poprepínaj polohy / snímače atď..

a ešte jedna rada.. Squier si kúp radšej na inzerát, podľa mňa sa neoplatí kupovať nový, predošlý majiteľ ti povie svoje skúsenosti s ním a určite zjednáš dobrú cenu.. stačí sa pozrieť na muziker.sk a nájsť..

asi tak, ak by si mal nejaké otázky ohľadom iných gitár, napíš SS, nechcel som ťa odradiť od kúpy gitary, ale upozorniť na pár múch., ktorí tieto lacné gitary majú :?
Fata! ChaoS
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

No ja som to chcel kúpiť cez net, no možno sa kuknem do hudobníctva
chcel som si vybrať s týchto
http://www.hudobne-nastroje.sk/home.php ... roduct=750
alebo
http://www.hudobne-nastroje.sk/katalog/ ... on_st5.htm

ale ako vidím, tak tam ani záruka nieje a keď mi pošlú nejakú krivú tak potom to môžem je*ať, tak asi sa fakt kuknem do hudobnícta, no chcem si kúpiť tú gitaru tak do tých 4000,-SKK tak čo by ste mi vy poradili?
peace
Light Star
Light Star

zachariasko napísal:opravím ťa, nie je to z dielní...
Ja som kupoval Affinity od kamarátovho brata. Starší model, ale za to dosť kvalitný. Na to, koľko sa venujem ročne hraniu, je to pre mňa naozaj dobrý kúsok. Oktávy som ladil nedávno, všetko išlo bez problémov :)
Fata! ChaoS
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Prečo ty ako často hrávaš na gitare? Lebo ja akože na akustickej skoro každý deň, lebo chodím každý týždeň k učiteľovi a keďže teraz budem hraž zas quartet, takže ešte častejšie, no ale to je len akustická, keď si kúpim tú elektrickú tak budem hrať v jednej kapele, kde zatial budem len spievať, takže tú gitaru budem dosť často používať.
peace
Light Star
Light Star

Kedysi som hrával aj každý deň niekoľko hodín. Teraz ma to už moc nebaví. Mňa všetko prejde, čo je veľká škoda. :(
Cievka
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Cievka »

Fata! ChaoS napísal:No ja som to chcel kúpiť cez net, no možno sa kuknem do hudobníctva
chcel som si vybrať s týchto
http://www.hudobne-nastroje.sk/home.php ... roduct=750
alebo
http://www.hudobne-nastroje.sk/katalog/ ... on_st5.htm

ale ako vidím, tak tam ani záruka nieje a keď mi pošlú nejakú krivú tak potom to môžem je*ať, tak asi sa fakt kuknem do hudobnícta, no chcem si kúpiť tú gitaru tak do tých 4000,-SKK tak čo by ste mi vy poradili?
Ahoj, ak budeš objednávať z internetu gitaru, vyber si taký eshop, kde máš možnosť vrátiť gitaru do určitého termínu. Ale ja by som ti radil ísť do hudobnín a gitaru si vyskúšať, akokoľvek nemusí ti sadnúť vôbec tvar a zvukovo tiež čo sa stáva hlavne pri gitarách v nižšej cenovej relácií. Osobne by som ti poradil http://eshop.kytary.cz , majú tam široký výber a pár vecí som si z tade objednával a bol som spokojný. Myslím si, že Squier aj Fokus sú približne kvalitatívne na rovnakej úrovni a fakticky pri týchto značkách záleží kvalita prevedenia od konkrétneho jedného kusu, čiže môžeš kúpiť stratocaster, ktorý sa približuje zvuku Fenderu, alebo nejaký absolutný shit. Skús ešte pobehať po bazároch, nájdu sa tam niekedy naozaj pekné kúsky v dobrej cene alebo skús si nejakú vydražiť na ebay(minulý mesiac sa tam americký fender strat deluxe vydrazil za 350$). A inak aký štýl by si chcel hrať?
metalismylife
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa metalismylife »

Osobne si myslím že Fender Squier Strat nie je až taký hnus ako to tu každý hodnotí......Mám tú gitaru a zvuk má celkom slušný...a pre začiatočníkov je ako stvorená...takže neviem čo na ňu kydáte toľko negatívnych vlastností......Je to výrobok číny no som s ňou velmi spokojný i keď je jasné že nejaký fajnšmeker čo má zbytočných 20 000 dá tie prachy na poriadnu Ibanezu alebo tak.....a potom o Squier vraví že je to šit........Osobne doporučujem začiatočníkom kúpu tejto gitary a však zo zárukou.....
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

fatal ak to vazne chces tak je moznost ze by si mal gitaru novu 2 humbuckre floyd rose so zamkami (samozrejme to nieje original) za 6 alebo Stratocaster za 3 ..znacka Di Mavery ale musel by si toriesit inak ako cez internet a to prist pekne do obchodu ak ta zaujimaju podrobnosti tak mi napis SS a ak kakas na to (co je imho chyba) kupovat cez net tak aspon napis odkial si
Napísať odpoveď