Satelit

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Pedro_p
Light Expert
Light Expert

Satelit

Príspevok od používateľa Pedro_p »

co za satelit si mam kupit ak nechcem za stanice a kanaly nic platit ale chcem mat hlavne nemecke a anglicke stanice napr:cnn,bbc,pro 7,sat 1 ....
a kopec inych co su aj na kablovke tiez tie discovery chanell, reality tv a pod.

a tiez ze ci sa to bude dat spravit ze si ponecham aj staru antenu s dekoderom kde chytam jednen program ktoreho sa nechcem zbavit ?
Josifek
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Josifek »

Teraz sme kupili z lidlu digitalny satelit, su tam vsetky tieto stanice co menujes. Prijimac stal 2500 a chytac signalu z paraboly 200sk Parabolu sme si nechali. Cize cca 2700 dokopy za digitalny prijem, to nie je zle
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Záleží, či chceš chytať aj kódované stanice. Lebo mnohé sú voľné.
A ešte koľko si predstavuješ, že by si do toho investoval/zapodieval sa tým v budúcnosti (teda niečo lepšie do budúcna).
Vlado6230
Star
Star

Príspevok od používateľa Vlado6230 »

A slovenske, ceske napr. čt 1,2 prima NEchces ??? Bratranec ma ale vobec ceske ani slovenske cisto - Anglicke, nemecke. a stalo ho to okolo 3000,- zo vsetkym spytam sa ho s kade to ma? Ale ak chces aj cz a svk sa da este kupit karta do primaca a neplatis za stanice. Ale stoji dost vela okolo 11 000,- ale mas tam vsetko.
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

My mame Sat prijimac Technisat fakt kvalitny s parabolou 80kou.Proste komplet pre prijimanie digitalneho vysielania za zhruba 10k.Chytame okolo 800-1000 kanalov a z toho je tak 20-30 slovenskych a ceskych
Pedro_p
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Pedro_p »

v podstate mi ide o tie zahranicne stanice ..nemecke a anglicke ..a tie ceske a slovenske si budem chytat cez staru antenu....

bude mozne mat naraz napojene dve anteny ?
Vlado6230
Star
Star

Príspevok od používateľa Vlado6230 »

Pedro_p napísal: bude mozne mat naraz napojene dve anteny ?
A myslis satelit 1 a satelit 2 alebo satelit a antena(normalna) ?
Satelit a antena sa da urcite. A ak satelit 1 a satelit 2 ked mas 2 primace 1 na 1 satelit a 2 na druhy tak neni problem. :)
PaTrIcIuS
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa PaTrIcIuS »

k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

PaTrIcIuS, dreambox je v tomto pripade kladivo na mravca.
Dieg0, TechniSat je znacka strednej kvality, ziadna extra trieda. Prijmace tejto znacky obcas aj montujem a obcas sa aj nejaky pokazi, takze nic vynimocne. A 10k v satelitnej technike nieje ziaden velky peniaz, normalna investicia. A navyse sa stavim, ze nemas ziadnu parabolu ale OFSETovu antenu, ktora sa od paraboly znacne lisi (je to v podstate vysek aktivnej plochy paraboly.

Parabola: http://www.hardware.sk/materials/user23/klasika.bmp
Ofsetova antena: http://www.opalmultimedia.sk/devel/os/i ... rabola.jpg

Pedro_p, pokial chces dobry prijmac, orientuj sa na znacky Kaon, Humax, Topfield popripade Homecast. Konkretny model zalezi od poziadaviek. Je dobre kupit satelit s podporou dekodovacej karty, aj ked ju nebudes pouzivat hned. Casom sa moze hodit. V nasich podmienkach sa da najlepsie vyuzit dekodovacia sachta na moduly Cryptoworks. Dve anteny sa pripojit samozrejme daju, ale v praxi to nema vyznam a je to neprakticke. Omnoho lepsi napad je zapojit jednu antenu a asi za 1500Sk dokupit motor. S takymto kompletom uz mozes chytat cca. 1000 TV stanic a este viac digitalnych radii. Od spanielskych satelitov cez europske az po ruske. Pokial chces chytat Discovery popripade reality, animal planet ci ine podobne kanaly, budes potrebovat dekodovaciu kartu... Bud digitv, alebo UPC. Tieto kanaly NIKDE na orbite nevysielaju zadarmo. U digitv je naviac specificka situacia, ze potrebujes len prijmac od nich a ziaden iny (karty paruju s prijmacmi). Tolko v skratke, pre viac info pis SS.
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

Ano mam ofsetovu antenu.BTW povedal by som ze to bola dobra kupa za take peniaze taky satelit.Nestazujem sa.Paci sa mi na nom software tiez je dobry a aj hardware je dobry.BTW rozdiel medzi parabolou a off antenou?Oba chytjau signal :D
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

Dieg0, ja len ze aby si neprehanal :wink: . Medzi druhom anteny je samozrejme viac rozdielov (na ofsete sa v zime nedrzi tolko snehu co na parabole, ma sirsie moznosti natacania motorom, parabola ma vsak podstatne lepsiu ohniskovu sustredenost - co je zase nevyhoda pri pouziti multifocusu...), pre laika je ale samozrejme lepsia ofsetka. Ja len ze aby bolo jasno :wink: A ked hovoris o dobrom softveri u TechniSatu - vidno, ze si este nerobil s prijmacmi TopField alebo HUMAX, tam by si zistil, co je to KVALITNY software :wink:
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

software pre Humax nema chybu. Hlavne tie jeho prerobavky od polskych manikov... mam ho uz 6 rokov,ale stale splna poziadavky... jedina chyba mojej zostavy je v motore pocas zimy: cez den sa v jeho kapsli nazraza voda, ktora v noci zamrzne a rano sa ho bojim otacat aby som ho neupiekol... ale to len ked je vonku -20°C
tento moj je sice na kraty,ale bez nich urcite chytis tebou menovane stanice: ci uz televizne, alebo rozhlasove (teraz neviem ci je bristky balik na tej istej druzici co nemecke/rakuske baliky, ak ano vlastne by si nepotreboval ani motor)
pepo
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa pepo »

Josifek napísal:Teraz sme kupili z lidlu digitalny satelit, su tam vsetky tieto stanice co menujes. Prijimac stal 2500 a chytac signalu z paraboly 200sk Parabolu sme si nechali. Cize cca 2700 dokopy za digitalny prijem, to nie je zle
hod sem popis co vsetko chytas nanu dik
nikuska.p
Novice
Novice

Re: Satelit

Príspevok od používateľa nikuska.p »

Prosim, prosim, pomozte.. Chcela by som satelit, aby som mohla kukat najmä ruske, nemecke, aj a sk programy. Ako sa mám k tomu dopracovať? Este som nenasla v ziadnej ponuke programov ruske - abo sú voľne dostupné? Velika vďaka! :)
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa jarda.j »

Na ruské a nemecké vesmes aj bez Skylinku, CZ/SK treba aj kartu. Predávajú sa lacno komplety aj s kartou, podľa kvality cca okolo140 Eur. Nastavenie pre ženu radšej odborníkom /uchytenie paraboly na fasádu domu, nasmerovanie a naladenie.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

nikuska.p napísal:Prosim, prosim, pomozte.. Chcela by som satelit, aby som mohla kukat najmä ruske, nemecke, aj a sk programy. Ako sa mám k tomu dopracovať? Este som nenasla v ziadnej ponuke programov ruske - abo sú voľne dostupné? Velika vďaka! :)
takze po rade.
slovenske/ceske - bud skylink na astre 23E alebo upc 0.8W
nemecke - astra 19e
ruske: http://www.lyngsat.com/freetv/Russia.html
ukrajinske: http://www.lyngsat.com/freetv/Ukraine.html

astru 19+23 mozes poriesis jednym tanierom s monoblokom - avsak ruske stanice su rozhadzane kade tade najcastejsie na: 13e, 5e a 4w. Takyto prijem je nutne realizovat parabolou s motorom (priblizne 20eur tanier + 50e motor) alebo parabalou s multifocusom. Napr. taketo nieco: http://www.1cdc.sk/product_info.php?products_id=1440 t.j tanier + vsetko potrebne (okrem prijimaca) ta vyjde do 100eur. Na vsetky druzice spomenute (23e, 19e, 13e, 5e, 0.8w, 4w) je zmienena parabola asi najlepsie riesenie - netreba cakat par sekund kym sa motor pretozi z jednej druzice na druhu.
Pri ruskych programoch mnozstvo druzic ani nema pokrytu Europu. Takze treba pozerat aj dostupnost satelitneho signalu.
Napísať odpoveď