problem s pocitacom
problem s pocitacom
pred nedavnom som daval do pocitaca novu ramku a po zapnuty zacalo z dosky dymiet, znamy mi povedal, ze doska zhorela... kupil som inu dosku a pocitac nenabehne
teda nabehne ale monitor nie a neviem preco... skusali sme zmenit aj zdroj, grafiku, procesor ale stale nic... neviete kde by mohol byt problem?
-
vladino001
Light Professional
Re: problem s pocitacom
Ked ste tolko toho skúšali tak menšia otázka ten monitor ide na inom pc?pepan90 napísal:pred nedavnom som daval do pocitaca novu ramku a po zapnuty zacalo z dosky dymiet, znamy mi povedal, ze doska zhorela... kupil som inu dosku a pocitac nenabehneteda nabehne ale monitor nie a neviem preco... skusali sme zmenit aj zdroj, grafiku, procesor ale stale nic... neviete kde by mohol byt problem?
Re: problem s pocitacom
ano ide aj na inom pc... zajtra vyskusame este zmenit pamet, ci to nebude este v nej, pretoze aj ona bola zapojena ked doska zlyhalavladino001 napísal:Ked ste tolko toho skúšali tak menšia otázka ten monitor ide na inom pc?
taky soft nemam ani jaFuxxo napísal:to je dobra otazka, ci ide monitor.. ale ten nemal preco zlyhat podla mna... mal by si si kamo pozhanat soft, ktory detekuje chyby PC zostavy. vyhodnoti vsetky komponenty a ak najde chybu, tak ju zobrazi. ja ten softik nemam, ale ludia co studuju pocitacove inzinierstvo tak oni to maju...
-
vladino001
Light Professional
-
LakSa.H-H.sk
Light Expert
- Kontaktovať používateľa:
myslim ze takych programov co testuju pocitace je velmi vela, takze hor sa na http://www.google.com 
inak si mohol pri instalaci tej ramky nahodou niekde urobit skrat alebo daco podobne, pretoze ked doska zhori tak aby sa z nej zadymilo tak nou musel prejst ozaj fajny prud...
inak si mohol pri instalaci tej ramky nahodou niekde urobit skrat alebo daco podobne, pretoze ked doska zhori tak aby sa z nej zadymilo tak nou musel prejst ozaj fajny prud...
-
triple
Guru wannabe
a ten softík sa volá?Fuxxo napísal:to je dobra otazka, ci ide monitor.. ale ten nemal preco zlyhat podla mna... mal by si si kamo pozhanat soft, ktory detekuje chyby PC zostavy. vyhodnoti vsetky komponenty a ak najde chybu, tak ju zobrazi. ja ten softik nemam, ale ludia co studuju pocitacove inzinierstvo tak oni to maju...
skusal som aj iny monitor a nic... ak tej ramke, normalne som ju zapojil, tie poistky zaklaply, zapojil som ten zdrojovy kabel a zapol pocitac, a vtedy to zacalo dymietSheep napísal:myslim ze takych programov co testuju pocitace je velmi vela, takze hor sa na http://www.google.com
prach je izolant takze asi nie...alebo moze byt ze ta ramka bola nejaka blba a odpalila ti dosku...pricin moze byt fakt velapepan90 napísal:skusal som aj iny monitor a nic... ak tej ramke, normalne som ju zapojil, tie poistky zaklaply, zapojil som ten zdrojovy kabel a zapol pocitac, a vtedy to zacalo dymietneviem ci priamo z dosky to slo alebo z ramky, jeden pin(ci co to je) je na ramke zhoreny... a este mi napadlo ci to nemohlo byt kvoli prachu? bolo ho tam ozaj dost
a keby si mal tak brztalne zapraseny komp tak najskor by ti nesla ramka kedze nie cez vsetky kontakty by isiel prud...
Mne sa v poslednej dobe stala taka haluz a tak by ma zaujimal vas nazor, nez zacnem skusat rozne komponenty inde ..
Viete mi povedat, co vsetko sa mi moze stat, ak zapojim opacne IDE Kabel do Motherboardu ?
Lebo naposledy som ho omylom vytiahol, ked som menil hdd, a jedina vec, pred tym, nez som pocitac nedokazal vobec zapnut, bolo zapajanie IDE kabla.
Dik za rady.
Viete mi povedat, co vsetko sa mi moze stat, ak zapojim opacne IDE Kabel do Motherboardu ?
Lebo naposledy som ho omylom vytiahol, ked som menil hdd, a jedina vec, pred tym, nez som pocitac nedokazal vobec zapnut, bolo zapajanie IDE kabla.
Dik za rady.
-
hojko
Site Admin
Neviem si predstavit zapojenie IDE kabla opacne, pretoze tam ma kabel vyrez a nie je mozne ho zapojit opacne, to by si musel ist na to velmi velkou silou. Keby sa ti to aj podarilo, tak neviem ake by mohli byt dosledky, disk ma samostatne napajanie a tak by mal kabel sluzit na prenos dat, cize k velkych skratom by tam nemalo prichadzat.
ak by si ho zapojil opacne tak by si uzemnil signalove vodice, mohol by ti vtedy odist radic, alebo by disky nesli...hojko napísal:Neviem si predstavit zapojenie IDE kabla opacne, pretoze tam ma kabel vyrez a nie je mozne ho zapojit opacne, to by si musel ist na to velmi velkou silou. Keby sa ti to aj podarilo, tak neviem ake by mohli byt dosledky, disk ma samostatne napajanie a tak by mal kabel sluzit na prenos dat, cize k velkych skratom by tam nemalo prichadzat.
inak su aj kable ktore tu drazku nemaju a mozes ho tam dat aj opacne...
No zas az taky super expert niesom, aby som tam dal ten kablik s drazkou opacne
Kabel co som daval, bol bez drazky a nemal ani taku vyplnenu cast v strede ... Zabudol som na ten cerveny pasik na jednej strane kabla, podla ktoreho sa to da este urcit.
V kazdom pripade. HDD funguje urcite, tie som skusal externe napojit cez usb a su v poriadku.
Po prvom zapnuti, sa mi najprv zapol pocitac, ale rozbehol sa akurat ventilator (bud na procaku, alebo grafike) inac sa nic neudialo. Druhykrat uz ma gombik na zapnutie ignoroval.
Dakujem za odpovede co prisli zatial. Ak by bol za nasledok mojich pocinov pokazeny radic, stane sa, ze pocitac vobec nezapnem ?
Ja asi zistim co je v neporiadku, len ma zaujima, ci to bolo mojim pocinanim, alebo to skutocne bola haluz.
V kazdom pripade. HDD funguje urcite, tie som skusal externe napojit cez usb a su v poriadku.
Po prvom zapnuti, sa mi najprv zapol pocitac, ale rozbehol sa akurat ventilator (bud na procaku, alebo grafike) inac sa nic neudialo. Druhykrat uz ma gombik na zapnutie ignoroval.
Dakujem za odpovede co prisli zatial. Ak by bol za nasledok mojich pocinov pokazeny radic, stane sa, ze pocitac vobec nezapnem ?
Ja asi zistim co je v neporiadku, len ma zaujima, ci to bolo mojim pocinanim, alebo to skutocne bola haluz.