reinstal win XP SP2 Home (SK)
reinstal win XP SP2 Home (SK)
dobry den,
potreboval by som pomoct. mam legalny win xp SP2 home (sk) a potrebujem ho preinstalovat... aspon si myslim, ze to pomoze, pretoze mam dost nadupanu masinu, ale nainstaloval som stovky programov, potom odinstaloval a tak dookola a teraz sa mi zda, ze je pocitac akysi spomaleny.
Problem je, ze ked dam instalacne CD. tak sa mi zacne normalne instalacia, ale pri verifikacii filov mi vypise, ze nemohol sskopirovat do
C:\ $WIN_NT$.~BT\ABI8RUJJ.SYS
Takze mi chyba ABI8RUJJ.SYS, aj ked ho skipnem, tak po restarte PC bez neho nenabehne reinstal.
Co mam robit? CD sa mi zda trochu skrabnute, mozno je ozaj poskodene...
Musim kupit novy win, alebo sa to da dajako "opravit"?
vopred dakujem
potreboval by som pomoct. mam legalny win xp SP2 home (sk) a potrebujem ho preinstalovat... aspon si myslim, ze to pomoze, pretoze mam dost nadupanu masinu, ale nainstaloval som stovky programov, potom odinstaloval a tak dookola a teraz sa mi zda, ze je pocitac akysi spomaleny.
Problem je, ze ked dam instalacne CD. tak sa mi zacne normalne instalacia, ale pri verifikacii filov mi vypise, ze nemohol sskopirovat do
C:\ $WIN_NT$.~BT\ABI8RUJJ.SYS
Takze mi chyba ABI8RUJJ.SYS, aj ked ho skipnem, tak po restarte PC bez neho nenabehne reinstal.
Co mam robit? CD sa mi zda trochu skrabnute, mozno je ozaj poskodene...
Musim kupit novy win, alebo sa to da dajako "opravit"?
vopred dakujem
-
vladino001
Light Professional
Re: reinstal win XP SP2 Home (SK)
načo reinštal o programoch čo ti čistia registre vymazávajú nepotrebne subory/zložky a dalšich milion softov ktore odstraňuju škodlive atď subory a na záver defrag.. disku nepoznáme? (no ked ti už aj potom pôjde pomali tak neviem ... ale nepojde si myslimradusik napísal:dobry den,
aspon si myslim, ze to pomoze, pretoze mam dost nadupanu masinu, ale nainstaloval som stovky programov, potom odinstaloval a tak dookola a teraz sa mi zda, ze je pocitac akysi spomaleny.
mam Tune up utilities 2007 a nepomohlo... tolko asi k tomu cisteniu registrov...
ale musim vyskusat zalohu WIN CD, tato jednoducha vec ma este nenapadla.
inak k tej "palenici". nejake mam a naozaj to nie je problem stiahnut, ovsem sa bojim, ze win nebude stabilny, resp. nepojdu updates, bude mi vypisovat, ze je kradnuty atd... kedze je takmer non stop pouzivany na internet. je to tak?
inak k tej "palenici". nejake mam a naozaj to nie je problem stiahnut, ovsem sa bojim, ze win nebude stabilny, resp. nepojdu updates, bude mi vypisovat, ze je kradnuty atd... kedze je takmer non stop pouzivany na internet. je to tak?
-
triple
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
no také softíky by sa aj mne zišli.. pls čekni nejaké aspon názvyvladino001 napísal:o programoch čo ti čistia registre vymazávajú nepotrebne subory/zložky a dalšich milion softov ktore odstraňuju škodlive atď subory a na záver defrag.. disku nepoznáme?
thx
-
p4ra
Redeemer
Tune Up Utilities 2007triple napísal:no také softíky by sa aj mne zišli.. pls čekni nejaké aspon názvy
thx
XoftSpySE
RegCure
Anti-Spyware
Ad-Aware
SpyBot S&D
Tato sada je viac, ako dostacujuca na ocistenie PC od bordelu a udrziavanie diskov vyprazdnenych od nepotrebnych suborov, zloziek, ci vymazavania bordelu z registrov.
-
vladino001
Light Professional
No jasne odskušať jeden a povedať že nezabral vie každy skus aj tie čo spomenul p4ra ak niesi sukromnik alebo neaka firma tak by som si dal nelegal veď updaty sa daju ťahaj aj potom alebo ich neťahať (ako jaradusik napísal:mam Tune up utilities 2007 a nepomohlo... tolko asi k tomu cisteniu registrov...
-
cislo5
Medium Expert
aby si si overil ze CD nie je poskodene staci ho skontrolovat je vela sposobov ja pouzivam prepalenie na ine CD ked mu nic nie je tak by to malo ist tvoj problem by som tiez riesil najprv cez dake /ja ich volam policajne programy/ ked nepomoze tak fakt radsej format a tak install nepouziaj ziadny reinstal to este viac dodrbe pocitac HAWK
zacina to byt zabava, ked som spravil zalohu (prepalenie na ine CD), tak instalacia zacala v pohode, pokracovala az takmer k uplnemu koncu kopirovania suborov a potom vypisal, ze mu chyba a7e9u2ko.sys Nenormalne je, ze je to iny subor ako z original CD!!!
tak som spravil len image a opat to iste, dohkonca aj po napaleni na viac krat, furt to iste...
skusil som aj ine programy na cistenie registrov, trosku to pomohlo, dik za radu...
s reinstalom som sa nateraz rozlucil, ale ostala mi visiet pri starte PC moznost, ci chcem spustit SETUP WIN XP (nedokoncena instalacia) alebo normalne WIN XP Home. Neviete ako odstranit ten nedokonceny setup pri starte???
tak som spravil len image a opat to iste, dohkonca aj po napaleni na viac krat, furt to iste...
skusil som aj ine programy na cistenie registrov, trosku to pomohlo, dik za radu...
s reinstalom som sa nateraz rozlucil, ale ostala mi visiet pri starte PC moznost, ci chcem spustit SETUP WIN XP (nedokoncena instalacia) alebo normalne WIN XP Home. Neviete ako odstranit ten nedokonceny setup pri starte???
Vymzanim zaznamu z boot.ini a potom este vymaz zlozku, co si vytvorila ta nova instalacia. K boot.ini najdes na C:/ , je to skryty subor alebo lahsou cestou cez tento pocitac. Klik na tento pocitac--vlastnosti--upresnit--moznosti spustenia a zotavenia a tam je button upravit. Otvori sa ti to boot.ini a ty jednoducho vymazes zaznam instalacky a das ulozit. Potom na C:/ budes mat este zlozku WINNT myslim, no ale za toto krk nedam
Skus sa rozpametat, co ti tam pribudlo a daj iba delete. Ked to patri k tomuto beziacemu winu, tak to myslim, ze ani nezmaze.
tak sa mozem pochvalit, ze po 2 tazkych dnoch sa mi podarilo NAKOMPLET preinstalovat win.
po dobrych radach aj tu pritomnych ludi som precistil registre a ked som naivne spustil delete junk file, tak som si nadobro odpalil WIN a uz mi nenabehol, chybal mu nejaky .inf subor. cize som ho musel preinstalovat .
pouzil som stare (?poskodene?) instalacne cd a dal som moznost repair. vsetko prebehlo ok, spustil sa win, ale robil riadne haluze. programy z inych particii uz nefungovali bud vobec, alebo divne, stratil som home film, na ktorom som nastastie ukoncil pracu aj s napalenim den pred... atd.
takze som spravil zalohu vsetkeho co islo a spravil format C:, D: E: a nainstaloval win + vsetky programy odznova ako prvy krat.
comu ale naozaj nerozumiem, preco mi pocas predchadzajuch snah o spustenie preinstalovania z Winu vypisoval chybajuci subor, dokonca aj ked som chcel urobit kopiu z tohto instal cd???
stretli ste sa s tym uz niekto???
btw, teraz je comp o poznanie rychlejsi, ci uz start, alebo nabiehanie stranok na internete, dokonca aj hry su bez chyby...
po dobrych radach aj tu pritomnych ludi som precistil registre a ked som naivne spustil delete junk file, tak som si nadobro odpalil WIN a uz mi nenabehol, chybal mu nejaky .inf subor. cize som ho musel preinstalovat .
pouzil som stare (?poskodene?) instalacne cd a dal som moznost repair. vsetko prebehlo ok, spustil sa win, ale robil riadne haluze. programy z inych particii uz nefungovali bud vobec, alebo divne, stratil som home film, na ktorom som nastastie ukoncil pracu aj s napalenim den pred... atd.
takze som spravil zalohu vsetkeho co islo a spravil format C:, D: E: a nainstaloval win + vsetky programy odznova ako prvy krat.
comu ale naozaj nerozumiem, preco mi pocas predchadzajuch snah o spustenie preinstalovania z Winu vypisoval chybajuci subor, dokonca aj ked som chcel urobit kopiu z tohto instal cd???
stretli ste sa s tym uz niekto???
btw, teraz je comp o poznanie rychlejsi, ci uz start, alebo nabiehanie stranok na internete, dokonca aj hry su bez chyby...
pocuj,to si taky mlady alebo taky sprosty? 1, nenukal som mu ziadnu piratsku verziu softweru ale kopiu orig. winxp bez sn,lebo ten ma svoj 2, legalny software sa tu moze predavat 3, zhotovenie zalohy instalacky winxp je legalne 4, prestan s OTp4ra napísal:Mne tiez, ale to neznamena, ze budem predavat nieco, co som nespravil a nemam na to pravo.
-
p4ra
Redeemer
Ty si blby alebo ano?vilko napísal:pocuj,to si taky mlady alebo taky sprosty? 1, nenukal som mu ziadnu piratsku verziu softweru ale kopiu orig. winxp bez sn,lebo ten ma svoj 2, legalny software sa tu moze predavat 3, zhotovenie zalohy instalacky winxp je legalne 4, prestan s OT
Ty aj ked mas zakupeny original Windows XP NEMAS pravo ho predavat dalej. Nevlastnis licenciu ani licencne prava, aby si to dalej mohol predavat. Zaloha originalu je dovolena pre jej povodneho, originalneho majitela, ktory za kopiu zaplatil, nie zato, aby si ju ty mohol "zalohovat" pre niekoho dalej a predavat ju.
Ked o licenciach nevies nic, tak radsej bud ticho, lebo zo seba robis idiota.
s tebou je skoda recip4ra napísal:Ty si blby alebo ano?
Ty aj ked mas zakupeny original Windows XP NEMAS pravo ho predavat dalej. Nevlastnis licenciu ani licencne prava, aby si to dalej mohol predavat. Zaloha originalu je dovolena pre jej povodneho, originalneho majitela, ktory za kopiu zaplatil, nie zato, aby si ju ty mohol "zalohovat" pre niekoho dalej a predavat ju.
Ked o licenciach nevies nic, tak radsej bud ticho, lebo zo seba robis idiota.