Fidel Castro
To, ze by sa Kube, resp. Fidelovi hodilo zrusit embarga je mozne, avsak, za aku cenu? Aby poprel svoju politiku uplynuleho vyse polstorocia a definitivne tym podkopal kult svojej osobnosti? Kult osobnosti, vdaka ktoremu je pre vacsinu Kubancov tym cim je? OMG! Precitaj si ten citat este raz- vladu USA, ktora moze vo veciach sankcii konat v nom nijak nesetri- naopak. Tvoja uvaha o potrebe Fidela splaht si u USA je teda uplne od veci. Zacni uvazovat kapanek realnejsie, najma v kontexte historickych faktov.p4ra napísal:Myslim si, ze by sa mi viac, ako hodilo niektore sankcie zrusit. I ked nepriamo, ale tymto gestom, sa o to snazil.
Mal by si sa dat liecit, este ked si mlady, budes to znasat lepsie a skorej sa aj uzdravis.kinjeril napísal:Imho, cely problem je v tom, ze Fidel si dovolil so zido-americanmi nespolupracovat. Preto z neho a Kuby media a podobna platena cvarga spavili to, co sa prezentuje. Strasne som zvedavy na tu demokraciu co tam nastolia zidia po smrti fidela. Smradlavi pupkati amici tam budu chodit na dovolenky a ten "zbedaceny" lud im bude na plaz nosit drinky.
-
p4ra
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Ja by som tebe skor odporucil zacat uvazovat nekomunisticky. Je mi jasne, ze ti je Fidel Castro blizky, resp. sa ti paci, ako osobnost, ale to ti asi aj zatemnuje mozog.Tomasito napísal:To, ze by sa Kube, resp. Fidelovi hodilo zrusit embarga je mozne, avsak, za aku cenu? Aby poprel svoju politiku uplynuleho vyse polstorocia a definitivne tym podkopal kult svojej osobnosti? Kult osobnosti, vdaka ktoremu je pre vacsinu Kubancov tym cim je? OMG! Precitaj si ten citat este raz- vladu USA, ktora moze vo veciach sankcii konat v nom nijak nesetri- naopak. Tvoja uvaha o potrebe Fidela splaht si u USA je teda uplne od veci. Zacni uvazovat kapanek realnejsie, najma v kontexte historickych faktov.
Hmm, vazim si, ze viac ako prispevok o Fidelovi ta zaujima moja malickost, no ked si povedal A, povedz aj B- v com konkretne su moje nazory komunisticke? To by potom musel byt komunista aj Jan Pavol II, Jean-Paul Sartre, Oliver Stone, Simone de Beauvoir, Ernest Hemingway, Bono Vox, Graham Green, Arthur Miller, Pablo Nerudo, Jorge Amado, Henri Cartier a mnoho inych. Sa uved p4ra. Pokial nestihas reagovat na konkretne fakty, resp odpovedat na jednoduche otazky k teme, miesto ubohych osobnych prispevkov si radsej kusni do prstov a nepis nic.p4ra napísal:Ja by som tebe skor odporucil zacat uvazovat nekomunisticky. Je mi jasne, ze ti je Fidel Castro blizky, resp. sa ti paci, ako osobnost, ale to ti asi aj zatemnuje mozog.
-
p4ra
Redeemer
Ja som ti na tvoju otazku odpovedal, i ked mi bolo jasne, ze sa ti pacit nebude. A cim je pre Kubancov? Este si tam v zivote nebol, tak nehovor o tom, o com nevies. Ti ludia navonok musia suhlasit s nim, s jeho nazormi, musia ho mat radi, inak by pre nich zivot moc prijemny nebol, ak by vobec este nejaky mali. Az si na tu svoju vysnenu Kubu raz pojdes, tak zistis velmi rychlo, ze budes v rezervacii, z ktorej nebudes moct von, ze budes mat presne urcene, co smies, co nesmies, budes mat presne uvedene, kam mozes ist von, kam nemozes ist von. Co este kur*a chces? Sa konecne uvedom a preber! Castro je komunista. Je clovek, ktory je na skodu Kube, ktora ma obrovsky potencial a hlavne ten turisticky. Pokial tam bude Castro, ti ludia nikdy mat slobodu nebudu, nikdy normalny zivot mat nebudu. To, ze ty si myslis, ze su stastni je preto, lebo si to niekde pocul, resp. videl v TV, ale skutocnost je ina.Tomasito napísal:Hmm, vazim si, ze viac ako prispevok o Fidelovi ta zaujima moja malickost, no ked si povedal A, povedz aj B- v com konkretne su moje nazory komunisticke? To by potom musel byt komunista aj Jan Pavol II, Jean-Paul Sartre, Oliver Stone, Simone de Beauvoir, Ernest Hemingway, Bono Vox, Graham Green, Arthur Miller, Pablo Nerudo, Jorge Amado, Henri Cartier a mnoho inych. Sa uved p4ra. Pokial nestihas reagovat na konkretne fakty, resp odpovedat na jednoduche otazky k teme, miesto ubohych osobnych prispevkov si radsej kusni do prstov a nepis nic.
Pri tebe som sa naucil nereagovat priamo na tvoje otazky, lebo sa vzdy stavias do situacie, ze nikto iny pravdu nema, ze vies vsetko, ze vsetkemu len ty rozumies. Preto odomna dostavas take odpovede, ako dostavas. A neurazaj sa. Nemam proti tebe osobne nic, len proti tvojim nazorom a postojom.
p4ra, akokeby bola kuba totalne od turistov izolovana.. tu mas zivy priklad http://www.invia.sk/kuba/
a ked polozis kubancovi otazku ci je stastny, preco by mal klamat? co mu za chrbtom stoji fidel so sekacikom na maso a caka kym povie nie aby ho sekol? a keby boli neuveritelne nespkojni, tak by mozno urobili aj nejaku revoluciu
, btw nie je nasa vec rozhodovat o nazore kubanskeho ludu, ak budu chciet ho zhodit, nech zacnu vykrikovat a urcite džordžik pride na pomoc...
a ked polozis kubancovi otazku ci je stastny, preco by mal klamat? co mu za chrbtom stoji fidel so sekacikom na maso a caka kym povie nie aby ho sekol? a keby boli neuveritelne nespkojni, tak by mozno urobili aj nejaku revoluciu
p4ra: „Ja som ti na tvoju otazku odpovedal“, “Pri tebe som sa naucil nereagovat priamo na tvoje otazky“. Toto ti vyslo priatelu
Pozri, podstata, ktorej sa snazis svojsky vyhnut spociva v tom, ze Fidel si podla teba potreboval "splhnut" u USA (jediny dovod, preco som na teba reagoval). Kazdy sudny clovek sa nad takymto niecim moze akurat tak pousmiat, nehovoriac o tom, ze tento usudok si nadobudol z nasl. citatu: „A zdôrazňujem: Nech prídem o ruku, ak niekto tu nájde jedinú vetu, ktorá by mala ponížiť americký ľud. Boli by sme ignorantskí fanatici, ak by sme obviňovali ľud Spojených štátov z rozporov existujúcich medzi našimi vládami." Ved ty nemas elementarnu sudnost clovece. Naviac, k comu sa zvrhla tvoja reakcia je vyssie cierne na modrom : )
Pretoze si mi zase "odpovedal" tym, ze si nedopovedal, pokusim sa este raz: v com konkretne su moje nazory komunisticke?
A napokon, p4ra, ako dlho si zil na Kube, ze moje nazory povazujes za nieco, o com nic neviem, a to len preto, ze som tam este nebol? Pytam sa preto, ze ty sam sa vyjadrujes k tym istym veciam ako ja, pricom sa mi dokonca zaujimavym sposobom snazis dokazat, ze situacia na Kube je "ina". Nemas v sebe tak trosicku zmatok priatelu? Co keby si rovnaky meter svojej zvratenej logiky zacal uplatnovat aj na seba? Popierat tu kult osobnosti Fidela je dalsia z veci, ktoru moze ignorovat naozaj len niekto ako ty alebo pacient Les. Napriek tomu som sa uz vyjadroval aj o kubanskom disente. O tomto vsetkom vsak bolo natocenych uz X dokumentov, na zaklade ktorych si moze moze clovek vytvorit nazor bez pocitu propagandy z jednej, ci druhej strany.
PS: Ziadne obavy, niekto ako ty ma urazit nemoze, ale potesi, ked sa budes vyjadrovat viac k teme, ako k mojej malickosti ; )
Pozri, podstata, ktorej sa snazis svojsky vyhnut spociva v tom, ze Fidel si podla teba potreboval "splhnut" u USA (jediny dovod, preco som na teba reagoval). Kazdy sudny clovek sa nad takymto niecim moze akurat tak pousmiat, nehovoriac o tom, ze tento usudok si nadobudol z nasl. citatu: „A zdôrazňujem: Nech prídem o ruku, ak niekto tu nájde jedinú vetu, ktorá by mala ponížiť americký ľud. Boli by sme ignorantskí fanatici, ak by sme obviňovali ľud Spojených štátov z rozporov existujúcich medzi našimi vládami." Ved ty nemas elementarnu sudnost clovece. Naviac, k comu sa zvrhla tvoja reakcia je vyssie cierne na modrom : )
Pretoze si mi zase "odpovedal" tym, ze si nedopovedal, pokusim sa este raz: v com konkretne su moje nazory komunisticke?
A napokon, p4ra, ako dlho si zil na Kube, ze moje nazory povazujes za nieco, o com nic neviem, a to len preto, ze som tam este nebol? Pytam sa preto, ze ty sam sa vyjadrujes k tym istym veciam ako ja, pricom sa mi dokonca zaujimavym sposobom snazis dokazat, ze situacia na Kube je "ina". Nemas v sebe tak trosicku zmatok priatelu? Co keby si rovnaky meter svojej zvratenej logiky zacal uplatnovat aj na seba? Popierat tu kult osobnosti Fidela je dalsia z veci, ktoru moze ignorovat naozaj len niekto ako ty alebo pacient Les. Napriek tomu som sa uz vyjadroval aj o kubanskom disente. O tomto vsetkom vsak bolo natocenych uz X dokumentov, na zaklade ktorych si moze moze clovek vytvorit nazor bez pocitu propagandy z jednej, ci druhej strany.
PS: Ziadne obavy, niekto ako ty ma urazit nemoze, ale potesi, ked sa budes vyjadrovat viac k teme, ako k mojej malickosti ; )
p4ra, Les, myslite si, ze komunizmus sam o sebe znamena potlacovanie nazorov a ludskych prav? to ze to praktikoval Sovietsky blok este neznamena, ze to bude praktizovat kazdy komunista. Skuste si najprv nastudovat nieco o komunizme na wikipedii. Je to normalne statne zriadenie. Ak sa odvolavate na chudobu, kto uvalil na Kubu 40-rocne embargo? A aj keby tam nastal kapitalizmus, Kuba nema vela sanci na rozvoj priemyslu, maximalne tak tabak a cukrova trstina. FC urcite pre Kubu urobil vela a USA mu nevedia odpustit ze sa im nepcha do prdele
No vidis, a napriek tomu sa dnes najdu ludia s p4ranormalnymi zmyslami, ktori vidia pchanie sa do prdele, resp. potrebu Fidela “splhnut si“ u USA aj vo vyrokoch, ktore v skutocnosti zneju v presne opacnom duchu, t.j. pripominaju rozpory s vladou USA : )eMPiko napísal:FC urcite pre Kubu urobil vela a USA mu nevedia odpustit ze sa im nepcha do prdele
Pokial ide o tie ludske prava, ono sa tie ludske prava na Kube porusuju, vid tzv. "vazni svedomia" ; ) Hold, fakt je ten, ze aj vdaka potlacaniu ludskych prav Fidel udrzal princip jednotnej strany. Ludske prava vsak potlacaju aj "demokraticke" krajiny ako napr. USA (tie dokonca najma mimo svojho uzemia).
-
p4ra
Redeemer
krija, lebo som videl autenticke (domace video) nahravane mojimi najblizsimi - rodinou a priatelmi, kde sa s rozpravali s domacimi. Urcite domaci bude klamat do kamery, ze ano?
jimino, pretoze uz su bohuzial tak deformovani tym statnym zriadenim, ze uz im pride normalne odpovedat tak, ako odpovedaju. Vid vety hore.
Tomasito, ta prva veta dala zmysel, len ty si si to zase po svojom vysvetlil, ale to je mi srdecne jedno (zvykol som si u teba aj na vytrhavanie z kontextu, pre tvoje vlastne potreby). K tvojej otazke, ako dlho som zil ti odpovie moja odpoved na kriju. Btw., ja sa ta absolutne nesnazim urazit. K tvojmu kultu osobnosti. Absolutne by ma neprekvapilo, keby ta uchvatil aj taky Stalin, ved aj on mal kult osobnosti.
eMPiko, samozrejme. Preto pred par dnami napr. v takej Cine vysli vsetky noviny s rovnakym layoutom, titulkami a hlavnymi spravami na prvej strane. Ano, komunizmus je UPLNE normalne statne zriadenie.
Ked citam tieto posty, tak sa ani necudujem, ze ten komunisticky ko*ot Fico nam vladne, ked uz mlade generacie su takto zdeformovane. Dobre hovoria moji blizki, priatelia a znami. Nie nase generacie, ale este generacie po nas budu musiet vymriet, aby ludia na Slovensku dospeli k rozumu. (Uz sa tesim na K-, a ako mi nadavate do ko*ot, a aby som sa vratil naspat do HR, ked sa mi tu nepaci.)
Ani vam to netrvalo dlho. 
- ked to tak velmi chces, tak "vrat sa do HR ty ko*ot, ked sa ti tu nepaci" 
- presne tak, si ko*ot.
jimino, pretoze uz su bohuzial tak deformovani tym statnym zriadenim, ze uz im pride normalne odpovedat tak, ako odpovedaju. Vid vety hore.
Tomasito, ta prva veta dala zmysel, len ty si si to zase po svojom vysvetlil, ale to je mi srdecne jedno (zvykol som si u teba aj na vytrhavanie z kontextu, pre tvoje vlastne potreby). K tvojej otazke, ako dlho som zil ti odpovie moja odpoved na kriju. Btw., ja sa ta absolutne nesnazim urazit. K tvojmu kultu osobnosti. Absolutne by ma neprekvapilo, keby ta uchvatil aj taky Stalin, ved aj on mal kult osobnosti.
eMPiko, samozrejme. Preto pred par dnami napr. v takej Cine vysli vsetky noviny s rovnakym layoutom, titulkami a hlavnymi spravami na prvej strane. Ano, komunizmus je UPLNE normalne statne zriadenie.
Ked citam tieto posty, tak sa ani necudujem, ze ten komunisticky ko*ot Fico nam vladne, ked uz mlade generacie su takto zdeformovane. Dobre hovoria moji blizki, priatelia a znami. Nie nase generacie, ale este generacie po nas budu musiet vymriet, aby ludia na Slovensku dospeli k rozumu. (Uz sa tesim na K-, a ako mi nadavate do ko*ot, a aby som sa vratil naspat do HR, ked sa mi tu nepaci.)
- ked to tak velmi chces, tak "vrat sa do HR ty ko*ot, ked sa ti tu nepaci"
- presne tak, si ko*ot.-
t0m4s3
Admin
Ja neviem, ty ano? Aky maju domaci dovod ti verit, ze s tou paskou hned po dokonceni "reportaze" nepojdes rovno za Fidelom?p4ra napísal:krija, lebo som videl autenticke (domace video) nahravane mojimi najblizsimi - rodinou a priatelmi, kde sa s rozpravali s domacimi. Urcite domaci bude klamat do kamery, ze ano?
-
p4ra
Redeemer
To nebola reportaz. Oni tam boli, ako turisti a otvorene sa ich pytali, ci by chceli do kamery povedat, ze ako sa tam citia, kedze ludia v Europe Kubu vnimaju uplne inak. Ze vidime inak ich zivot atd..t0m4s3 napísal:Ja neviem, ty ano? Aky maju domaci dovod ti verit, ze s tou paskou hned po dokonceni "reportaze" nepojdes rovno za Fidelom?
správa
Čítal som tu zopar príspevkov teda názorov na Fidela Castra a najviac ma oslovil príspevok od zelovoca
Je pravdou, že vždy boli a budú ľudia ktorým sa nebude páčiť nejaký ten politický systém /či už komunizmus alebo kapitalizmus/. Konieckoncov každý z nich ma nejaké pozitíva a negatíva a rovnako je to aj s Kubou a Fidelom Castrom.
Ja proti Fidelovi nemám nič, je to vodca svojej krajiny a vačšina ľudí ho ma rada. Myslím si, že je správne, že zabranuje prenikaniu amerického vplyvu do Južnej Ameriky a tým aj kolonializmu ako sam Fidel hovorí.
Kým Kuba nevedie vojnu proti nikomu tak nie je dôvod nato aby tu niekomu bol Fidel Castro v žaludku. Je pravda však, že niektorí Kubanci ho vinia z veľkej chudoby /tušímže bol nedávno prípad nejakého športovca ktorý požial v USA o občianstvo/ a tak sa snažia migrovať inde.
Je pravdou, že vždy boli a budú ľudia ktorým sa nebude páčiť nejaký ten politický systém /či už komunizmus alebo kapitalizmus/. Konieckoncov každý z nich ma nejaké pozitíva a negatíva a rovnako je to aj s Kubou a Fidelom Castrom.
Ja proti Fidelovi nemám nič, je to vodca svojej krajiny a vačšina ľudí ho ma rada. Myslím si, že je správne, že zabranuje prenikaniu amerického vplyvu do Južnej Ameriky a tým aj kolonializmu ako sam Fidel hovorí.
Kým Kuba nevedie vojnu proti nikomu tak nie je dôvod nato aby tu niekomu bol Fidel Castro v žaludku. Je pravda však, že niektorí Kubanci ho vinia z veľkej chudoby /tušímže bol nedávno prípad nejakého športovca ktorý požial v USA o občianstvo/ a tak sa snažia migrovať inde.
-
braino.swk
Light Professional
kuba ma svoje caro, je "ina" ako nami poznany globalizovany svet, a veru velmi mi je luto dna ked fidel odide, a Kubu zaplavia meganarodne spolocnosti, a z kuby sa stane len dalsi hawaj ..nic viac..
hoci ja sam neznasam komunizmus aky bol v europe(a azii).. musime si uznat ze tu je mentalita ina a stary kontinent je stary kontinent, tu sa nepremavame na cadilacu z 1967-meho s kubou v ruke, usmevom na tvari.. tu je stres, mamon a ine "vymozenosti" len sa tak pytam ze preco my chceme "pomoct" inym a nanutit im nase nazory?
hoci ja sam neznasam komunizmus aky bol v europe(a azii).. musime si uznat ze tu je mentalita ina a stary kontinent je stary kontinent, tu sa nepremavame na cadilacu z 1967-meho s kubou v ruke, usmevom na tvari.. tu je stres, mamon a ine "vymozenosti" len sa tak pytam ze preco my chceme "pomoct" inym a nanutit im nase nazory?
-
krija
VIP
p4ra, v tomto pripade mi nejde o to, co kubanec moze a co nemoze. rec bola o tom, co ty, ako turista, na kube mozes a co nie. aspon v tom zmysle si sa najprv vyjadril.p4ra napísal:krija, lebo som videl autenticke (domace video) nahravane mojimi najblizsimi - rodinou a priatelmi, kde sa s rozpravali s domacimi. Urcite domaci bude klamat do kamery, ze ano?
a aj tak si myslim, ze prehanas
nie je problem fakultativne prejst vsetkych 14 provincii a vidiet ozajstnu kubu. dokonca turistom umoznuju sa pozriet aj na svetelne noviny, umiestnene na neoficialnom velvyslanectve USA. a co je ozajstna kuba? je takato:
btw. preco mam pocit, ze si oslovil mna, ale viac-menej to je reakcia na tomasita?Záhady socializmu, keď každý kradne, a vždy je z čoho, alebo keď nerobí nik, a napriek tomu sa nik nemá vyslovene zle, tu ešte platia. Slovensko na ne už pomaly zabúda, no je celkom zábavné po rokoch si ich opäť pripomenúť.
Takze ako som sa prave mohol presvedcit, diskusia k predmetu temy, t.j. Fidelovi Castrovi z tvojej strany definitivne skoncila.p4ra napísal:Tomasito, ta prva veta dala zmysel, len ty si si to zase po svojom vysvetlil, ale to je mi srdecne jedno (zvykol som si u teba aj na vytrhavanie z kontextu, pre tvoje vlastne potreby). K tvojej otazke, ako dlho som zil ti odpovie moja odpoved na kriju. Btw., ja sa ta absolutne nesnazim urazit. K tvojmu kultu osobnosti. Absolutne by ma neprekvapilo, keby ta uchvatil aj taky Stalin, ved aj on mal kult osobnosti.
Z kontextu som nic nevytrhol: "Ja som ti na tvoju otazku odpovedal“, “Pri tebe som sa naucil nereagovat priamo na tvoje otazky“. Pointa tvojich slov ostala zachovana, t.j. na moje otazky odpovedas tym, ze na moje otazky priamo neodpovedas, co sedi... doteraz som sa nedozvedel opoved na otazku, v com su podla teba moje nazory komunisticke, nehovoriac o otazkach k teme.
Ad Stalin: Sklamem ta. Povazujem ho za obdobnu zver, akou bol Hitler- vdaka zvratenemu, i ked pragmatickemu strategickemu zmyslaniu a jeho nasledkom na ludskych zivotoch vlastnych ludi dokonca za vacsiu ako Hitler. Teraz ma nezabudni oznacit za nacka : ) Stalin svojmu kultu osobnosti vdacil hlavne za vitazstvo nad nacizmom a za obraz “osloboditela narodov“. To su historicke fakty, ci sa nam pacia, alebo nie. Nuz a tak mna naopak neprekvapuje, ze po tom ako si sa skompromitoval v ramci temy Fidel, skoncil si pri Cine, Ficovi, Stalinovi a pri interview s kubancami na domacom videu tvojich blizkych. Chlape, chlape...
-
p4ra
Redeemer
krija, ak sa ti to zda prehananie, tak prehanaju potom vsetci, s kt. sa poznam a boli tam.
Tomasito, nemam pocit, ze by som sa nejakym sposobm skompromitoval. A nie, neoznacim sa nackom, lebo ty od neho mas daleko. Ano, skoncila, pretoze ty so svojimi sympatiami ku Castrovi a znamym antiamerikanizmom - je/bude nemozne ti cokolvek povedat, lebo to popries.
Tomasito, nemam pocit, ze by som sa nejakym sposobm skompromitoval. A nie, neoznacim sa nackom, lebo ty od neho mas daleko. Ano, skoncila, pretoze ty so svojimi sympatiami ku Castrovi a znamym antiamerikanizmom - je/bude nemozne ti cokolvek povedat, lebo to popries.