Nieco ohladom Norton Ghostu

Informácie o software, ankety...
Andik8
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Nieco ohladom Norton Ghostu

Príspevok od používateľa Andik8 »

Dobry den , NortonGhosta poznam ale nemal som tu cest podrobnejsie s nim pracovat a tym padom ani zistit iste pre mna kriticke informacie , a to..

1*Ci dokaze zalohovat cely obsah aj stareho 3 GB disku s MS-dosom a FAT filesystemom ?

2*Ako sa zachova ked tu zalohu toho FAT DOS hardisku budem chcet obnovit na iny povedzme väčši disk s napriklad FAT32 filesystemom ?

3*A či sa dá ten vystupny subor z obrazom toto disku aj doplnat bez nutnosti znova cely disk zlohovat , respektive či ked mu ten isty disk donesiem neskor s dalsimi datami či on ho oskenuje a doplni ten uz vytvoreny image

zatial dakujem za odpovede
--==[ RA ]==--
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa --==[ RA ]==-- »

No takze poporadi:
1. Ghost vie urobit zalohu zovsetkeho, ci uz je to FAT alebo FAT32, NTFS a dokonca nema vobec problemy ani s particiami linuxu. Proste zobere cely HDD aj z file systemom a stlaci ho do jedneho image suboru *.gho
2. no pri obnovonani si nevyberas ty aky file system chces mat na cielovom HDD, zalezi to na tom z akeho file systemu pozostava zaloha, a taky bude aj obnoveny HDD, takze ak urobis zalohu z FAT a budes ho chciet nahodit na HDD ktory ma uz FAT32 tak Ghost ti ten FAT32 sformatuje a nahtadi ho FAT. Co sa tyka rozdielnej velkosti tak to ti neviem povedat, ale myslim zeby nemal byt problem, treba vyskusat co to urobi.
3. doplnat som neskusal, viem ze sa vo Wine napr. da prezeerat ten image a subory v nom, dokoca aj extrahovat z neho ale neviem ci sa daju doplnat. Ghost pri nabootovani z CD nevie doplnit existujuci image ale musis vytvorit novy a ten stary jednoducho zmaz, nerobi to zase tak dlho.
Andik8
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

a ked tu zalohu obnovym na novy disk pripadne vacsi tak vytvory na nom novu particiu s tym ze tie co su na novom odstrani ?
--==[ RA ]==--
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Andik8 napísal:a ked tu zalohu obnovym na novy disk pripadne vacsi tak vytvory na nom novu particiu s tym ze tie co su na novom odstrani ?
Ano vsetky stare particie prepise a nahradi ich tymi z ktorych bola robena zaloha. Ale ja som neskusal kombinovat velkosti HDD a zalohy, nieje iste ci ti to bude fungovat, najlepsie je urobit zalohu a v pripade potreby na ten isty HDD ju obnovovat.
Andik8
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

to je blbina potom , lebo ked zalohujem 3GB disk koli moznej pokazivosti lebo je to firemny Dosovy stary 7 rocny HD tak asi tazko budem taky isty zhanat , rovno by tam siel aspon 20 GB
--==[ RA ]==--
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Andik8 napísal:to je blbina potom , lebo ked zalohujem 3GB disk koli moznej pokazivosti lebo je to firemny Dosovy stary 7 rocny HD tak asi tazko budem taky isty zhanat , rovno by tam siel aspon 20 GB
No akoze ist to moze ale ja som to skusal a WinXP vymrzol pri tom modrom pasiku co beha pod logom WinXP. Ghost je na zalohu systemu spolu s pouzivanymi programami keby sa nieco stalo, mas nahodeny Win, Office a ine grogramy do pol hodiny, inac by to mohlo trvat aj celi den taka preinstalacia PC. Na to je hlavne ten Ghost alebo este na instalaciu v podnikoch kde maju vsetky PC rovnake, naklonujes HDD a na kazdom mas system za polhodku.
Andik8
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

no ved chcem naklonovat , ale koli tomu ze tie disky su nespolahlive uz hocikedy sa moze daco aj zo zdrojmi stat chapes , to potrebuje 3 image diskov , len to musi ist aj na iny disky potom rozbalit inak to nema vyznam , chap ked sa daky disk dosere tak taky isty uz dnes nezoham rozumies
Gadelat
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gadelat »

Mozes to supnut na hocijaky disk, ide o to, ze hw konfiguracia by mala byt rovnaka. RA-ovi sa to stalo asi preto, lebo nielen ze disk bol iny, ale cely pc bol iny a taku velku HW zmenu samozrejme Windows nerozdycha... no vtedy staci vacsinou dat Opravit z CD. Takze no problem :)
Andik8
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

samozrejme PC ostane ale keby neostalo tak sa ten image da rozbalit a vybrat len nutne zlozky
--==[ RA ]==--
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Gadelat napísal:Mozes to supnut na hocijaky disk, ide o to, ze hw konfiguracia by mala byt rovnaka. RA-ovi sa to stalo asi preto, lebo nielen ze disk bol iny, ale cely pc bol iny a taku velku HW zmenu samozrejme Windows nerozdycha... no vtedy staci vacsinou dat Opravit z CD. Takze no problem :)
No praveze to nebolo ine PC bolo to moje PC ale namiesto 40GB HDD som zalohu nahadzoval na 80GB. No ako treba vyskusat, ak to je DOS particia tak mozno by to islo, XP je trochu zlozitejsie a machilnejsie na chyby. Vyskusaj a uvidis ci to pojde.
A ano da sa cez Ghost Explorer rozbalit ten image, a extrahovat co len budes chciet.
Napísať odpoveď