na nieco z tvojho predosleho postu som reagoval, len treba pozorne citat. ak sa nenahnevas tak budem reagovat nan aj v tomto.

a teraz budem trocha narcis, ale snad mi bude odpustene: na dvoch rukach spocitam ludi, co tu maju tak siroky obzor, mozno trocha sirsi ako mam ja. ale bud pokojny, ty medzi nimi nie si!
nedavno si mi vycital, ze porovnavam, ze porovnavam s ČR...dzurindovci nemaju radi porovnavanie. nejde o to, ze porovnavanie odnepamati pohana cloveka dopredu, ze je jednym z hlavnych faktorov k pokroku, k zlepsovaniu sa, k motivacii sa zlepsovat... ale porovnavanim sa da dokazat, ze slovensky vyznam slova
REFORMA, ma vo svetovom meradle vahu ako prd vo vetre.
teraz nieco k tomu mojmu grafu z mojho predosleho postu:
Hoci už za existencie spoločného Československa bola na Slovensku miera chudoby o niečo vyššia ako v Čechách, je možné konštatovať, že miera chudoby (a teda veľkosť rozdielov v príjmoch domácností) je ovplyvnená podstatnejšie špecifickou politikou, než „historickými tradíciami“.
ceska ekonomika rastie porovnatelne s nasou. zarabaju viac, nakupuju lacnejsie, ich kupyschopnost je vyssia...
a to cesi pouzivaju to zazracne slovo reforma stale v buducom case!!!dokonca su to taki machri, ze sa to da aj bez vlady!!!
dalej, v r. 2005 vrcholil investicny boom na slovensku. od vtedy ziadny vacsi investor na slovensko neprisiel. frajer, teraz zober mapu, a mozes si pozriet, kde je vacsina investorov na nasom uzemi. uvedom si, ze uz sem ani nikto nepride. vedia, ze so slovenskou pracovnou silou to uz je nahnute.
program EU, co sa snazi stierat rozdiely medzi jednotlivymi regionmi je na nic, bez potrebnych investicii. bez nich ziadna vlada nedokaze napravit zlu situaciu obyvatelov na vychod od ziliny...
a za tento stav budem vinit dzurindu a jeho kabinet. nedokazali ziadneho z investorov donutit investovat na strednom a vychodnom slovensku. a infrastrukturu a podobne keci si mozes nechat do skoly. uz som spominal hankook v leviciach. vdaka miklosovi je v madarsku. v roku 2001 prejavilo BMW zaujem investovat v presove. tak co, je tam alebo nie je?
dzurinda sem lakal investorov vyrokmi o lacnej pracovnej sile. a ci mi veris, alebo nie, drzali sa tejto moznosti az do roku 2006

.
za dzurindu, hlavne v prvom volebnom obdobi a na zaciatku druheho, dychala inflacia na chrbat hodnote 10%. valorizacia miezd nikdy v ziadnej firme nekopiruje vysku inflacie. dokonca boli firmy, co nedali ani 0,0000000000000001% navrch. a to este opomeniem fakt, ze valorizacia je vzdy rok pozadu.
dzurinda dostal defekt, alebo sa mu roztrhla retaz. to je uz jedno. podstatne je, ze jeho odchodom si slovaci uvedomili, ze nebudu robit zadarmo na romansko-germanske kmene a na sikmookych

.
takze ako mozes v poslednom case pocut z radia:
nie je dolezite vstat, ale zobudit sa!
kedze ti dochadza dych, tak si daj airwaves a prestan tu moju karmu steklit s tymi polbodovymi minuskami. lebo ucinim jedno z mojich prvych politickych rozhodnuti a poslem ta tam, odkial nebudes moct rozdavat ziadnu karmu

.