Problem s internetom - Ubuntu 7.04
Problem s internetom - Ubuntu 7.04
No poradi mi niekto,automaticky mi nejde, ani ked zadam ip,branu,...
-
q-parser
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Skusil by som tradicny postup nastavovania cez konzolu. No mam zle skusenosti, ze po restarte sa vsetky nastavenia stratia a netusim kam Ubuntu/Debian zapisuje info o pripojeni. Je to ine nez v Gentoo.
Kazdopadne to skus, aspon zistis ci je vsetko ok.
sudo ifconfig eth0 tvoja_ip netmask tvoja_maska
sudo route add default gw tvoja_brana
Este treba pridat riadok s informaciou o DNS do suboru /etc/resolv.conf:
nameserver ip_dns
Teraz skus daco ping-nut. Ak je vsetko v poriadku, malo by to fungovat. Na druhej strane, ak mas staticku IP, ktoru ti prideluje DHCP server, nevidim dovod preco ti to nejde. Ja mam take iste pripojenie a funguje to ako ma, dokonca aj v Ubuntu
nameserver ip_dns
Teraz skus daco ping-nut. Ak je vsetko v poriadku, malo by to fungovat. Na druhej strane, ak mas staticku IP, ktoru ti prideluje DHCP server, nevidim dovod preco ti to nejde. Ja mam take iste pripojenie a funguje to ako ma, dokonca aj v Ubuntu
-
Mr.Jack
Light Star
treba zadať oba DNS servery..?q-parser napísal:Skusil by som tradicny postup nastavovania cez konzolu. No mam zle skusenosti, ze po restarte sa vsetky nastavenia stratia a netusim kam Ubuntu/Debian zapisuje info o pripojeni. Je to ine nez v Gentoo.
nameserver ip_dns
-
Pjotrik =)
Light Expert
som tiez len Linuxovy zaciatocnik, ale viem ze WLINE musis nainstalovat najskor ovladace karty (alebo co pouzivas).
Ja mam podobny problem, na kubunte mi nejde nastavit net, a skusal som uz vsetko mozne. Pouzivam staticku IPcku a skusal som uz aj prepisovat subor, kde su ulozene IPcky , maska atd... a stale nic
Viete mi niekto s tym nieco pls poradit???
Dik
Ja mam podobny problem, na kubunte mi nejde nastavit net, a skusal som uz vsetko mozne. Pouzivam staticku IPcku a skusal som uz aj prepisovat subor, kde su ulozene IPcky , maska atd... a stale nic
Viete mi niekto s tym nieco pls poradit???
Dik
Asi podobne sa nastavuje ako na Windows, ja to nastavujem rovnako a funguje. Tie čísla, ktoré nastavíš, tam aj ostanú, s Kubuntu keď to nastavujem cez system settings menu, tak sa tie čísla vždy zmenia na pôvodné, pozri sa či sú tam tie čísla ktoré treba.johno napísal:noo, vsetko ponastavujem, zapnem net, aleno skusim ping a neprejde, je tam treba este nieco prestavit?
Ja nemám wifi ani neviem ako sa to nastavuje
, ale kým ti niekto neporadí, že ako sa to má skús podľa tohto návodu:
http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?pid=55587
http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?pid=55587
Netreba tam dat nahodou wifi0 (kedze sa jedna o wifi? Teda: sudo ifconfig wifi0 ...q-parser napísal:sudo ifconfig eth0 tvoja_ip netmask tvoja_maska
Mne osobne wifi v Ubuntu 7.04 funguje prakticky bez problemov. Vo verzii 6.10 mi to absolutne neslo. (mam nb Asus F3M AP012).DHCP server mi pekne prideli IP a vsetko funguje (internet, siet..)